Nejste přihlášen/a.
Pokud koupíte maso balené ve vaničce s ochranou atmosférou a chcete ho dát do mrazáku, před zmrazením ho vyndáte z vaničky a dáte do sáčku nebo ho dáte zmrazit nevybalené v téže vaničce, ve které jste ho donesli z obchodu?
Podle toho, kolik mám místa v mrazáku, vanička je dosti neskladná. Ale například kuřecí řízky vždy vyndám, každý zabalím zlášť, aby nepřimrzly k sobě a šly vyndavat jednotlivě a neomývám, mnohokrát jsem četla, že je to chyba.
Maso v ochranné atmosféře kupuji jen zřídka a tak, aby bylo pro přímou spotřebu. K zamražení se víc hodí maso čerstvé.
Když už bych ho chtěla zamrazit, vyndám jej z té vaničky, ta zebere v mrazáku zbytečné místo. Pak bych nadělala případné porce, dala do sáčků, popsala, zamrazila.
Přesto mám hrozně ráda ten rituál, který probíhá v menších řeznictvích. Vyberu si kousek, prodavačka ho vezme na dlaň, pozvedne ruku a ze všech stran ho dá zákaznici prohlédnout. Ta se pak může rozhodnout, protože vidí, co kupuje.
V té ochranné atmosféře se někdy natrefí na kousek, který na pohled do krabičky vypadá hezky a když se to otevře, je pod tím schovaná buď flaksa, nebo je to potrhané v kouscích a nic se z toho nedá udělat (snad jen guláš). Proto, pokud můžete, kupujte čerstvé. Jaga.
Pokud je v domácmosti jeden člen tak chápu, že maso naporcuje a nabalí na malé porce do mrazáku. Běžně kupuji maso ve vaničkách nebo ve folii, i 1,5 kg vepřového a celé to šupnu na mrazák. Vždy zpracuji celý kus, např. výpečky. Polovinu dám k obědu, druhou polovinu do krabičky do mrazáku. Je to k nezaplacení, když se doma sejdeme všichni pozdě, než se uvaří brambor, výpečky rozmrazené a přepečené v troubě. Vždy musím mít něco v zásobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.