Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mrazení masa

Od: delina® odpovědí: 10 změna:

Pokud koupíte maso balené ve vaničce s ochranou atmosférou a chcete ho dát do mrazáku, před zmrazením ho vyndáte z vaničky a dáte do sáčku nebo ho dáte zmrazit nevybalené v téže vaničce, ve které jste ho donesli z obchodu?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar libor007
MAso v ochranné atmosféře se snažíme pokud možno nekupovat. Kvalita je degradována. Od možné ztuhlosti po chuťové znehodnocení čerstvého masa.

 

hodnocení

2x
avatar maky

Podle toho, kolik mám místa v mrazáku, vanička je dosti neskladná. Ale například kuřecí řízky vždy vyndám, každý zabalím zlášť, aby nepřimrzly k sobě a šly vyndavat jednotlivě a neomývám, mnohokrát jsem četla, že je to chyba.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Maso v ochranné atmosféře kupuji jen zřídka a tak, aby bylo pro přímou spotřebu. K zamražení se víc hodí maso čerstvé.

Když už bych ho chtěla zamrazit, vyndám jej z té vaničky, ta zebere v mrazáku zbytečné místo. Pak bych nadělala případné porce, dala do sáčků, popsala, zamrazila.

Přesto mám hrozně ráda ten rituál, který probíhá v menších řeznictvích. Vyberu si kousek, prodavačka ho vezme na dlaň, pozvedne ruku a ze všech stran ho dá zákaznici prohlédnout. Ta se pak může rozhodnout, protože vidí, co kupuje.:)

V té ochranné atmosféře se někdy natrefí na kousek, který na pohled do krabičky vypadá hezky a když se to otevře, je pod tím schovaná buď flaksa, nebo je to potrhané v kouscích a nic se z toho nedá udělat (snad jen guláš). Proto, pokud můžete, kupujte čerstvé. Jaga.

 

hodnocení

0x
avatar jaraz

Vždy jej vybalím a použiji sáček určený pro mrazničku. Podle předpokládaného použití třeba i naporcuji a opět oddělím jednotlivé porce kousky sáčku.

 

hodnocení

0x

Pokud nepotřebuji maso před zmrazením upravit, tak nevybalené ve vaničce.

 

72mona3*
hodnocení

0x

Podle množství. Pokud budu potřebovat celou dávku, strčím to do mrazaku tak, jak bylo koupeno. Pokud potřebuji menší dávku, rozdělím a zamrazím v sáčcích. M.

 

hodnocení

0x
avatar naufrago

Rozdělávám a sáčkuji. Zabírá to méně místa a také si maso oberu od zbytečků jiných tkání, tuku a šlach, které v něm nemám ráda. Abych ho mohla po rozmrazení rovnou šoupnout na pánev či do vajíčka.

 

joudic*
hodnocení

0x

omeju, naporcuju a fouknu do obyc igelitovych sacku, mrazim cokoli krome hoveziho, ale jak uz nekdo psal, kdyz se s tim neminim srat a je mista dost hodim to tam cele. Mrazim i otevrene parky, protoze do 2 dnu smrdi

 

masa*
hodnocení

0x

Pokud je v domácmosti jeden člen tak chápu, že maso naporcuje a nabalí na malé porce do mrazáku. Běžně kupuji maso ve vaničkách nebo ve folii, i 1,5 kg vepřového a celé to šupnu na mrazák. Vždy zpracuji celý kus, např. výpečky. Polovinu dám k obědu, druhou polovinu do krabičky do mrazáku. Je to k nezaplacení, když se doma sejdeme všichni pozdě, než se uvaří brambor, výpečky rozmrazené a přepečené v troubě. Vždy musím mít něco v zásobě.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Ve vaničce nekupuji, hednak je dražšá aněco tam dávají do té ochranné atmosféry a mě to smrdí. Koupím občas větší kus masa, pak s ho naporcuji do mrazáku guláš, na plátky na čínu. A rozmrazuji o vyndání z nrazáku palu v lednici.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]