Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objevila jsem zbylé vánoční perníčky, na které jsem zapomněla. Poradíte mi jak je ještě mohu zužitkovat? Myslím, že je ještě nemusím vyhodit... děkuji předem za radu...
Na 1/4 kg umletých nebo nastrouhaných perníčků asi lžíce kakaa, strouhané pomerančové/citrónové kůry, trochu skořice a/nebo hřebíčku, cca půl kostky vlažného rozpuštěného tuku (Hera a pod.) - umíchat nádivku.
Z kynutého těsta vyválet placku, naplnit, srolovat a upéct buď na plechu nebo jako bábovku.
Peču perníčky na začátku prosince, recept je se sádlem.
Rozleží se až v lednu.
Mám je v hrnci na půdě. Když nic nemám, tak si jich pár dám do misky, místo sušenek.
Perník vydrží třeba půl roku. Co by na nich mělo být špatného a zkaženého? Perník naše babičky také měly rok vystavený ve vitrýně a potom ho zkřoupaly.
Recept máte jaký? Jsou recepty na ,,Perníčky hned měkké,, s máslem, nebo snad s Herou? Potom to máslo by mohlo být již žluklé, tak je tedy vyhoďte.
Někdo jistě napíše,že jim nic nebude a že je můžete v klidu sníst.
Já radím = dát do sáčku či pytlíku a s klidem vyhodit do popelnice.
Hlavně je nedávejte ptáčkům
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.