Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zbylými perníčky?

Od: magdalena* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

objevila jsem zbylé vánoční perníčky, na které jsem zapomněla. Poradíte mi jak je ještě mohu zužitkovat? Myslím, že je ještě nemusím vyhodit... děkuji předem za radu...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na 1/4 kg umletých nebo nastrouhaných perníčků asi lžíce kakaa, strouhané pomerančové/citrónové kůry, trochu skořice a/nebo hřebíčku, cca půl kostky vlažného rozpuštěného tuku (Hera a pod.) - umíchat nádivku.

Z kynutého těsta vyválet placku, naplnit, srolovat a upéct buď na plechu nebo jako bábovku.

dela
hodnocení

3x

Nastrouhejte je na struhadle, nebo rozemelte v sekáčku, přidejte i pár rozemletých piškotů, směs pokapejte rumem a s přměřeným množství másla zpracujte. Utvořte kuličky, obalte v rumu a kokosu, nebo...strouhané čokoládě,,,,,sekaných nebo mletých ořechách.

hodnocení

3x

Určitě jste je ochutnala, když si myslíte, že je škoda je vyhodit. ;) Proč bych vyhazovala něco, co se nekazí? Já je mám také, jsou ve skleněné dóze a když mne honí mlsná, tak si vezmu perníček a je to. A náhodou jsou "uležené" ještě lepší.

belicka
hodnocení

3x

Peču perníčky na začátku prosince, recept je se sádlem.

Rozleží se až v lednu.

Mám je v hrnci na půdě. Když nic nemám, tak si jich pár dám do misky, místo sušenek.

Perník vydrží třeba půl roku. Co by na nich mělo být špatného a zkaženého? Perník naše babičky také měly rok vystavený ve vitrýně a potom ho zkřoupaly.

Recept máte jaký? Jsou recepty na ,,Perníčky hned měkké,, s máslem, nebo snad s Herou? Potom to máslo by mohlo být již žluklé, tak je tedy vyhoďte.

hodnocení

2x

Někdo jistě napíše,že jim nic nebude a že je můžete v klidu sníst.

Já radím = dát do sáčku či pytlíku a s klidem vyhodit do popelnice.

Hlavně je nedávejte ptáčkům *stop*

No,vždyť to říkám *smich*

hodnocení

1x

Sníst. Nabízím své služby *smich*

hodnocení

1x
Prcek má rád nudle s strouhaným perníkem. Tak jedině takto, nebo darovat jako pamlsek psovi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]