Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Do komunikace se zapojuj jen tehdy, máš-li si s druhými co říci. Je Ti 14 let. Tudíž dospíváš, puberta na krku a je zcela v pořádku pokud hovoříš, vystupuješ a chováš se přiměřeně svému věku. Buď sama sebou a nesnaž se ze sebe dělat něco co nejsi. Najdi si kamarády s kterými si rozumíš a s kterými si máš co říci.
Dobrý den, poslouchejte, vnímejte a pamatujte si i sbírejte všeobecné informace či znalosti - potom se to bude hodit při konverzaci, zvedne to Vaše sebevědomí a budete mít vlastní názor, který můžete prezentovat dalším lidem při hovoru. Zdravím!
Jak být více vyspělá? Počkat si. Vážně. Ony ty holky kolem tebe také nemusí být vyspělé, pouze se tak snaží působit. A věř mi, většina toho, co kolem vidíš, je jen póza. Proto se nikam nežeň, buď taková jaká jsi. Nemusíš se malovat a působit starší, vyspělejší. Přijde doba (a nebude to dlouho trvat), kdy chtějí všechny (no, skoro všechny) ženy působit mladším dojmem. Tak si užívej toho, co je teď. Čas (a většinou i rozum) dožene každého. M.
Vernon - myslím si to samé. Ovšem konzervace jsem si nevšimla
vidím že si úspěšně pěstuješ mindrák. Já rozumím tomu, že chceš vypadat starší, protože být dospělá a moci si dělat co se ti zachce? To přece musí být úžasné.
Až budeš dospělá, zjistíš něco úplně jiného. Není to úžasné. To že se holky malují, není známka dospělosti. Že se někdo ukazuje a vede inteligentní řeči, není známka dospělosti. Že někdo kouří cigára aby vypadal starší, není známka dospělosti. Atd.
Drž si svůj svět, protože on ti za pár let začne mizet sám od sebe.
Konzervaci nech být... ta Ti v tomto ohledu moc nepomůže...
Dobrým základem může být, když začneš číst. Nemyslím jen knihy, ale i články na internetu, časopisy a tak. Abys získala větší rozhled a více informací. To je základ toho, že duševně vyspěješ a posuneš se dál. Ovšem nelze číst vše... bulvár a podobné "perly" bych vynechal.
Když získáš přehled, můžeš zkusit hledat starší kamarády. To můžeš samozřejmě už teď, ale je dobré mít nějaké znalosti o kterých se budete bavit. Konverzace se staršími, či dospělými Ti může takhé hodně dát.
Ale lze číst vše i ten bulvár. Nelze opomenout to, že nejčtenějším deníkem na území České republiky je právě bulvární Blesk. Což ovšem přesně vypovídá o zájmech nejprůměrnějších obyvatel ČR. Přece 90 % lidí bude vědět o rozchodu dvou amerických celebrit, ale pokud se téma posune například k etické otázce genetického inženýrství v Číně, tak odezva takového rozhovoru nebude zrovna valná...
Zkus mít všeobecný přehled.Zajímej se o vše: o tom co se děje u nás, ve světě, o politice, zdraví, sociálních problémech, problémech životního prostředí, psychologii, vztahy mezi rodiči a dětmi, zeměpise, dějepise, umění, kultuře apod. Pak se nikdy mezi ostatními neztratíš a vždy budeš k mít k různým tématům co říci.
"Konzervuj své dětství", co nejdéle to bude možné. Když chápeš, že ti ostaní se baví jako dospělí, tak to zase tak špatné s tou Tvou vyspělostí nebude. Kdybys totiž byla natolik dětinská, nemohla bys to odhadnout, jelikož bys ničemu nerozuměla. A že se "holky" malují ve 14 letech, dnes není nic mimořádného. Když mi bylo 14 let, tak jsem se také malovala tím, co bylo tenkrát dostupné. A že toho bylo tenkrát sakra málo. Dneska toho jsou plné obchody a máte výběr nekonečný. Já si pusu malovala malinovým lízátkem, a obočí opálenou sirkou. Fakt, že nekecám.Už sice byly i tužky na obočí a rtěnky v obchodě, ale já na ně neměla peníze.
Pokud si tě holky dobírají, protože se nemaluješ, neznačí to o tobě, že jsi nevyspělá spíše naopak. To oni nejisté si svým fyzickým vzhledem si každé ráno nasazují pomyslnou masku, aby si zvýšily své nízké sebevědomí. Pokud si se sama rozhodla, že se malovat nebudeš, tak jsi daleko více vyspělá než ony, neboť si stojíš za svým názorem a preferuješ přirozenost před "tunou" make-upu. A rada závěrem, s takovými kamarádkami bych se být tebou určitě do budoucna moc nestýkal. Základním rysem vyspělosti je totiž respektování odlišného názoru na věc a to i v otázce, jak používáš make-up, což je ostatně jen tvoje volba a nikdo nemá právo ti do toho mluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.