Nejste přihlášen/a.
Jiný druh smetany než zakysaná neexistuje.Zakysaná smetana se vyrábí z kyselého mléka.Mléko se nechá v teple infikovat speciálními kvasinkami kyselého kvašení.Stejně se vyrábí produkt,zvaný KYŠKA/Valašská)Pokud je kyška z neodstředěného mléka,odstředěním se z ní vyrobí zakysaná smetana.Ze sladkého mléka je sladká smetana,ta se kvasit nedá,neobsahuje totiž mléčný cukr - LAKTOZU.
JABRAKA
Zkuste v Bille koupit jejich značku Billa Sour Cream. dtest.cz/...
Je to nějaký pátek, co jsem ji koupila, a velmi mi to připomělo právě Vaši požadovanou zakyslou smetanu, která se vyráběla před 55 lety.
To byla opravdy skyslá smetana a prodávala se v malém pytlíčku s oranžovým potiskem. Mléko tenkrát s modrým/červeným potiskem. Smetana měla jinou barvu /byla nažloutlá/ a jinou konzistenci, byla hustá, přesto tekutá. Dnes, když některou zakysanku chcete dostat z kelímku, tak se povětšinou drží pohromadě a udělá bochánek tvaru kelímku.
Segedínský guláš měl potom zcela jinou chuť, než dnes, kdy se použije zakysaná. Ale muselo se s ní umět pracovat. Stalo se, že se guláš srazil. Ale to si člověk časem vychytal.
Zde obal od tučného a polotučného mléka. Modré mléko 1 litr za 2 Kčs. starypaky.cz/...
Děvčata 60 > si na tu smetanu mohou ještě vzpomenout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.