Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem strašně líná a nevím co s tím

Od: michska odpovědí: 43 změna:

Jsem strašně líná. Ale ne líná jakože jednou za čas si chci prostě zalenošit a nic nedělat. Nene já jsem nemocně líná...nic se mi nechce dělat, i mluvit mě semtam vyčerpává. Jedinná moje povinnost je učit se do školy a mít dobré známky. A na to taky kašlu. Nebo nekašlu chci mít dobré známky, ale moje líná povaha vždy zvítězí. Nemám žádné koníčky, celý den prosedím doma u počítače a aby se neřeklo před mamkou se tak na pár minutek něco naučím, ale to je všechno. Kdybych nebyla líná nosila bych samé jedničky, protože se učím dost rychle a mám taky dobrou pamět. Baví mě spoustu věcí, jsem pro spoustu věcí nadšená, ale brzo s něma přestanu bo jsem líná. Baví mě kreslení, psaní, čtení, zpěv, tanec, zajímám se o box atd...ale nic nezrealizuju, protože jsem líná! Nechce se mi. Teď ještě začínám trošku tloustnout a trápí mě to, chci cvičit, ale nechci...bývám často unavená, vyčerpaná okolím, jsem introvert což je ještě horší a mám problém s komunikací před cizími lidmi...já nevím co mám dělat. Před tak dvěma lety jsem byla ještě v pohodě, hodná, optimistická a NE-líná holka. Teď je tomu opak. Baví mě být líná to ano, ale vím, že s takovou to nikde nedotáhnu a budu mít na hovno život a to nechci že jo. Ještě když jsem v osmičce a známky jdou na střední...A já si vše uvědomuji, opravdu se hodně snažím, ale nejde to. Moje povaha si prostě vždycky řekne vykašli se na to, nemá to cenu apod...prosím o rady...já jsem fakt příšerně zoufalý a divný člověk tyjo. Jo a pardon za gramatiku.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Miško, tebe bych chtěla mít na chvíli doma! Nějaké diskuze s líným děckem? Jakože psycholog? Jakože kroužky by tě měly zbavit lenosti?! Tož, to mi povídej! Jak bych zařvala, tak bys vyběhla uklidit si pokoj, umýt nádobí, očistit boty a pomoci s domácími pracemi. Sebrala bych ti mobil i počítač a pořádně ti koukla do aktovky, do sešitů a na známky. Také bych si našla stránky vaší školy a vaší třídy, nakoukla na tvé hodnocení učitelkou. A bylo by po lenoře! *alene* Jestli tak všichni vychovávají děti, jak tady čtu a čtu i mezi řádky, pak se nedivím, že je tolik řečí o dnešní mláděži a o dnešní škole. O škole která má učit a rodina má vychovávat. Ne litovat a radit líným, bezohledným děckám. *bum* To si myslím já, mamka, babička a prababička, jejich děti nikdy nebyly na pracáku nebo v nějakém výchovném ústavu, protože se umí k životu postavit tak, že vědí jak žijí, je jen v jejich rozhodnutích.

Babčo *placni*

Přesně má slova !
Z těchto pubescentů se mně chce zvracet !

Ptala jsem se slečny, zda rodičům nevadí její poflakování se - tak napjatě čekám, co mi odpoví ;)

Jeduško,jenom čekejte.
A nezapomeňte na čekárnu s pohodlným divanem *smich*
mischka
hodnocení

Páni děkuji, že jste si o mě udělala takový přehled opravdu koukám. Pardon, nestojím o stížnosti, chtěla jsem jenom radu. Ve vaší době to bylo úplně jiné a já si taky občas přeju, aby jsem v té vaší vyrůstala. Mamka pracuje od rána do večera a takhle mě nikdo nevychovával. Jak jsem byla malá bylo to ještě v pohodě, ale poslední roky jsem strašně zlenořila. A vím o tom a vím, že mám problém. A chci to změnit, jenže k tomu potřebuji zřejmě opravdu silnou vůli...já nevím. Každopádně doufám, že jste si těmito stížnostmi trošku ulevila a mějte hezký den.

A vida,opět dřepíš u compu.
Což takhle zvednout zadek a jít pomoci mámě uklízet,prát,žehlit,umýt okna,vyluxovat,vytřít,učit se vařit,atd.
Rodiče tě živí,šatí,dávají ti kapesné,kupují drahé dary.
A ty se jim odvděčuješ jak !?
---
Buď tak laskava a neodpovídej mi,není nač.

To myslíš tak, že se díváš, jak mamka pracuje od rána do večera, přiběhne domů s nákupem, uvaří, uklidí, vypere, vyžehlí a ty ji se zájmem sleduješ? No nepovídej! Takový malý sadista, že? Jakože já nezmohu nic, protože nemohu za to, že jsem líná. Fakt bych tě chtěla mít na chvíli doma. By ses nestačila divit! A to už bys chtěla, aby s tebou mamka i lidé jednali jako s mladou ženou? Hloupá holka, která nemá snahu se cokoliv, co jí neporučí, naučit. *hej* Víš co je karma? Na tvém místě bych se bála.

@mischka - Ve vaší době to bylo úplně jiné a já si taky občas přeju, aby jsem v té vaší vyrůstala.
"Dávej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit", říká jedno přísloví. My jsme většinou všechny - a v méně než 14 letech - uměly uvařit, zvládnout pomoc s úklidem, prádlem žehlením, starostí o malé sourozence (drobnosti jako nákup, mytí nádobí a podobně snad ani nezmiňuji) - a hlavně jsme to dělaly. Kluci se taky nepovalovali - jen měli trochu jiné povinnosti. A skoro všichni jsme byli zvyklí, že se doma pracuje.

To jen pro informaci - není to ani chlubení, ani stěžování.

mischka
hodnocení

Další stěžování, nic víc od vás babiček asi neuslyším. No nic, asi tuhle debatu ukončíme, protože jak vidím s takovou by to nemělo konce.

kovboj

Také jenom slyšíme stěžování od líné divné puberťačky s tlustým zadkem. Práce, koníčky, záliby, nic ti nevoní, tak aspoň jdi mámě nakoupit a trochu pokliď. Na to snad sílu budeš mít. Možná by ti pomhlo i přetáhnutí řemenem, aby si se trochu probrala a přestala kňučet nicneděláním.

@mischka - nic víc od vás babiček asi neuslyším

Asi ne ;) Pokud chcete slyšet něco jiného, obraťte se na maminku, která vaše "uhnívání" zjevně schvaluje, nebo na stejně staré kamarádky, co vám celodenní válení u počítače a nicnedělání budou závidět.

gum
hodnocení

0x

Tak jedno je jisté. Nejsi líná to řešit a píšeš o tom. To by chtělo psychologa, ale jestli si líná i tam zajít, tak buď líná k návykovým látkám a podobným věcem. Tudy cesta nepovede a že tam zatím můžeš mít namířeno.

Možná by jsi potřebovala chlapa a přijít na jiné myšlenky a nebo to probrat s pořádnou kamarádkou a to z takovou, ze kterou si vzájemně řeknete vše.

mischka
hodnocení

Psychologa s mamkou ještě proberu, protože jak vidím tak je to jedna z možných cest jak tento můj problém vyřešit. Ale že bych měla mít ve 13ti kluka? No nevím co bych s ním teda dělala jako, protože nevím jak by držení za ručičky, nebo dětské pusinkování vyřešilo můj problém.

A kamarádku na takové věci nemám, protože už od narození mi nejde se seznamovat a mám vlastně jen jednoho nejlepšího kamaráda, který takové problémy nemá...

ale jako vždy děkuji za radu.

hodnocení

0x

Zájmy řeš tak, že se přihlásíš na nějaké kroužky - máš hodinu a musíš tam jít stejně jako do školy. Jestli čas trávíš poflakováním se na internetu, zakaž si to - úplně abstinuj, třeba si ty stránky, které nepotřebuješ do školy i zablokuj. Trénuj silnou vůli - je jak sval a vyčerpává se každý den tím víc, čím se snažíš na něco přemoct nebo se o něčem rozhoduješ. Eliminuj tyhle věci. Když se Ti do něčeho nechce, řekni si raz dva tři a dělám to. Udělej si třeba seznam, co ten den chceš udělat - splnění Tě bude jen motivovat. Jen co překonáš začátek, půjde to čím dál tím lépe.

mischka
hodnocení

Už jsem se právě hlásila do spousty kroužků, neb jak jsem zmiňovala, mám hodně zájmu a mnoho věcí mě zajímá, ale bohužel nikdy se k tomu nedokopu, nebo mě to pak přestane bavit. A to trénování silné vůle je dobrý nápad, děkuji moc.

Když máš kroužek - zaplacený, přihlášený, tak tam nejdeš?

Nečekej že z každé hodiny přijdeš jak očarovaná, že Tě krožek strašně baví, nějaké hodiny se Ti budou líbit víc, nekteré míň, ale vydrž tam.

hodnocení

0x

Když nejste líná napsat sem, zkuste se donutit něco se sebou dělat. Třeba se obraťte i na psychologa. Teď Vás baví být líná, tloustnout, nic nedělat, ale za nějaký čas z toho můžete mít deprese. Pokud je to častou únavou a vyčerpáním, nechte se vyšetřit lékařem pro jistotu, zda je po zdravotní stránce vše v pořádku. Zda máte dobrý tlak, zda je štítná žláza v pořádku, zda třeba netrpíte únavovým syndromem. Pokud lékař neshledá žádný zdravotní problém, zkuste si dávat postupně nějaké cíle a snažit se jich dosáhnout. Najděte si nějakou motivaci a třeba i kamarádku, která je na tom stejně a můžete se vzájemně podporovat a společně podnikat třeba procházky atd. Musíte začít svůj problém řešit sama, to za Vás nikdo neudělá.

michska
hodnocení

Děkuji moc za radu!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to je poměrně častý problém v pubertě, kterou procházíte - musíte ji přežít (ve Vašem případě proflákat u PC) a potom, až bude puberta odeznívat, tak Vás "postihnou" povinnosti, odpovědnost a snad i vydatnější rozum. Jinak, nyní uvažujete logicky, tak ten život na ho*no můžete později skutečně mít. Zdravím!

P.S. Chudáci Vaši rodiče, když mají toto doma.

michska
hodnocení

Rodiče ví o tom, že jsem líná a taky jsme se už o tom několikrát bavili. A nemyslím si, že zrovna kvůli tomuhle mému problému musí být nutně chudáci. Hledám pomoc a snažím se to nějak vyřešit. Myslím, že chudáci by byli v případě, kdybych na všechno kašlala a ani problém si nechtěla přiznat či ještě hůř. Ale jinak děkuji za radu.

belicka
hodnocení

0x

...prosedím celý den u počítače...

Jste závislák. A dokud si to nepřiznáte, tak s tím nic neuděláte. Pokud si nedokážete pomoci sama, tak bohužel, musíte nastoupit léčbu. Zde článek, kde se dozvíte více o různých závislostech. Příznaky a kde hledat pomoc na konci článku.

sancedetem.cz/...

mischka
hodnocení

To je taky možné, bohužel o takových věcech nic nevím...zkusím se kouknout na ten článek, každopádně děkuji.

liska5
hodnocení

0x

Koukni tu na poradně do rubriky Společnost - Jsem často unavený. Tohle spolu může hodně souviset, a moje odpověď tam, je i pro Tebe.

mischka
hodnocení

Jdu se kouknout, děkuji moc.

still10k*
hodnocení

0x
Zkuste si ve svém okolí najít nějakou silnou autonomní osobnost, která dělá přesně to, co chcete dělat i vy, ale neumíte se k tomu dokopat a toho člověka se držte. Zkuste odpozorovat jak sám sebe motivuje, co ho žene.
mischka
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

hodnocení

0x

@michska - celý den prosedím doma u počítače a aby se neřeklo před mamkou se tak na pár minutek něco naučím
Vašim rodičům nevadí, že se neučíte, doma nehnete prstem a jen se povalujete o počítače?

mischka
hodnocení

samozřejmě, že ano. Kdybyste četla odpovědi výše, věděla by jste, že moje mamka o tom ví a štve jí to a i mě to štve. Vím, že jsem sakra líná a už to, že o tom tady píšu snad nasvědčuje, že se toho chci zbavit. Někteří si tu na mě jenom stěžují a říkají co by dělali kdybych já byla jejich dcera atd...tak děkuji moc za vaše geniální rady vážně! Páni tahle poradna mě akorát tak naštvala. Poprosila jsem o radu né o zbytečné stížnosti.

Odpověď jsem četla - spíš by mě zajímalo, proč s tím tedy maminka něco nedělá, když vy zjevně nejste schopna.

mischka
hodnocení

Můžete se jí zeptat :)

damandys
hodnocení

0x

Označení "jsem líná" není podle mě jednozančným pojmem. Člověk není lenivý jen tak bezdůvodně, je třeba se na to dívat v širším měřítku. Lenost má často souvislost s únavou nebo nedostatkem pohybu. Člověk je doma "usezený", apatický, nic ho nebaví. Možná to souvisí i s počasím, když je hezky, člověk má najednou nutkání něco dělat.

mischka
hodnocení

Je pravda, že za ty poslední roky jsem si na tenhle stereotyp zvykla a bude pro mě dost těžké se od něj odtrhnout...a taky jak jste řekl, jsem unavená i když spím třeba devět hodin. Budu se snažit, děkuji za odpověď.

jp
hodnocení

0x

Můžeš mít depresi, únavu, třeba z nedostatku slunce a pobytu venku i z jiných důvodů. Píšeš - nemocně líná - ano

může to být psychická nemoc.

Nejen psychická, u mě se podobně projevila snížená funkce štítné žlázy. Byl pro mě problém vylézt z postele, než jsem se k něčemu donutila... Jako máma dvou malých dětí, pracující na směny v nepřetržitém provozu jsem ale makat musela. Stálo mě to ale hodně sil. Jen jsem ze sebe byla nešťastná, že už si fakt musím nafackovat a dát se dokupy, co se to se mnou děje? A pak na preventivní prohlídce si lékař všiml uzlu na štítné žláze a po několika vyšetřeních dal léky... A zaplať pánbůh už jsem to zase já.

hodnocení

0x

Miško, poslední zastavení, komentář a rada ke tvému problému.

Jsem strašně líná a nevím co s tím
liska5

Ten citát znám. A tady, Babko, tady sedne*palec*

mischka
hodnocení

Znám ten citát a taky se podle něj řídím. Nehledám důvody proč jsem líná, hledám způsoby jak nebýt líná.

Za mě platí, že jakmile se zvednu a jdu (mýt okna, nebo na kolo, na nákup, cvičit ...), tak už je to dobrý a po práci mám dobrej pocit. Jen mít vůli k tomu se zvednout z gauče. A to je otázka vteřiny, to dáš!

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Znáš pohádku Obušku, z pytle ven!? Řekla bych, přesně tak. *smich* Ida

kam*
hodnocení

0x
Ahojky, zajdi si za obvoďákem, nechej si udělat krevní rozbor. Můžeš mít nedostatek např. železa, způsobuje únavu. Také si nech změřit tlak. Můžeš mít přechozenou boreliózu. Nebrala bych to na lehkou váhu, pokud jsi v minulosti těmito stavy tak často netrpěla. Mohla by ses dostat až do depresí. Mám to často stejně jako ty, někdy mám hrozný problém udělat cokoliv. Mně pomůže hodně silné kafe (z moka konvičky, ne turek nebo Nescafé) v dopoledních hodinách, pak nemám až do večera ty stavy "mouchysněztesimě". Vím jak se cítíš, je těžké s tím bojovat. Toho doktora zvaž!

martinez
hodnocení

0x
Ak je to troll tak som sa pobavil *palec* ale ak nie tak sa nemusíš ničoho báť s nástupom na strednú ťa to prejde, dochadzanie do školy každé ráno na siedmu, prax ak budeš študovať na odbornej škole... Stredná škola ťa zmení sám som si tým prešiel

joudic*
hodnocení

0x

mate nadvahu? tim to je hodne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]