Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vy instinktivně cítíte, že něco není správně, že to, co chce on, vy nechcete. On vyvíjí nátlak, a to si jen píšete. Představte si, jak by se taky mohl chovat "naživo". On není nechápavý, on chce vědět, kde bydlíte a donutit vás k setkání. On si nedělá hlavu s tím, jestli vás jeho chování uráží, nebo ne. Tak ani vy nepřemýšlejte nad jeho možném uražení se. Poslechněte svůj instinkt a úplně normálně popravdě mu napište, že nic jiného než psaní nechcete a chtít nebudete. Ať se k tomu postaví, jak chce. Ale věřte, že takovéto typy se neurážejí. Ida
Napište mu na rovinu, že nemáte zájem. Hlavně si uvědomte, že to, že se urazí, není váš problém, ale je to jen a jen jeho problém.
Až mu natvrdo napíšete, že o setkání s ním nemáte zájem, urazí se sám a máte po starostech
Jen dodávám - pouze tohle suché sdělení bez dalšího vysvětlování. Tím byste mu totiž poskytla prostor k dalšímu "žadonění", až by vám vaše důvody vyvracel. Klidně si s ním pište dál, když chcete, ale na jakékoli jeho snahy o zjištění adresy a možný příjezd jednoduše nereagujte - jako by v jeho psaní nebyly.
Ještě nevíte jak vypadá a on chce rovnou drze přijet? Proč nepošle fotku a nepočká na reakci, zda se vůbec budete chtít setkat? Ale ani tak není jistota identifikace, snad jen online skype, to se mi taky jednou stalo, že jsem se málem osypala z úleku ze zjevu a přešla mě chuť komunikovat i na dálku. Přeji asertivní správnou odolnost !
"Promiň, o setkání zatím zájem nemám, ale píšu si s Tebou ráda. Časem uvidíme."
Jak prosté...
iz - Slova "zatím" a "uvidíme" jsem zvolil záměrně. Podle mě tazatelka zřejmě nehodlá s dotyčným přerušit kontakt definitivně, chce si s ním i nadále dopisovat. Jen má dojem, že je na osobní setkání příliš brzo, že ho málo zná a proto ještě nestojí o osobní kontakt. Kdyby ho odmítla rázně a nekompromisně, dotyčný by se možná už neozval.
Samozřejmě, že pokud tazatelka s dotyčným nechce mít skutečně nic společného (ani to dopisování), měla by zvolit jiná slova. Například: "Už mi nepiš, nemám o Tebe zájem". Dá se to jistě napsat i jinak, ale smysl by měl být jasný při prvním přečtení.
@Magdon > tady bych se obávala dalšího přemlouvání nebo (hůře) další manipulace. Slovem "zatím" a větou "Časem uvidíme" by tazatelka dala naději, kterou se ten, kdo se takto vnucuje, bude snažit využít.
Jak už bylo řečeno, napřímo mu řekněte, že si s ním ráda dopisujete, ale že víc váš vztah posunout nechcete (myšleno do reálného setkání a jeho příjezdu). Nějaké naznačování není v tuto chvíli vhodné. Nebojte se, nic špatného se vám tímto odmítnutím jeho příjezdu nemůže stát, sama píšete, že neví kde bydlíte, a násilím z vás vaši adresu nedostane. Možná se bude dotyčný po takové informaci bude cítit uražěně a přeruší s vámi kontakt, ale na tento fakt musíte být připravená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.