Nejste přihlášen/a.
Jak mam rict rodicum ze mam menstruaci prosim radte?
VÍŠ JAK JSEM TO UDĚLALA JÁ?ŠLA JSEM ZA MAMKOU A ZEPTALA JSEM SE"MAMI,PROSÍMTĚ,KDE MÁME VLOŽKY?"VĚDĚLA JSEM,KDE JSOU,ALE NEVĚDĚLA JSEM,JAK JÍ TO ŘÍCT.JE MĚ 30 A STÁLE SI PAMATUJU,JAKÝ JSEM MĚLA POCIT DŮLEŽITOSTI
vůbec se toho neboj, je to normální stav, holt je z tebe už ženská, i když malá
netrap se, zajdi za mamkou a bud jí to řekni rovnou, nebo oklikou - třeba se zeptej, kde má vložky-jestli si můžeš vzít, nebo tak něco.
vím že se stydíš, ale jinak to nejde, prostě je to tak, překonej se a řekni jí to. Zlobit se přece nebude
Líbí se mi uvedený návrh na otázku "Kde máme vložky? " Kdybych byla v takové situaci, asi bych to použila.
Já osobně jsem vůbec neměla potřebu to někomu povídat. Považovala jsem to za naprosto přirozenou věc, kterou jsem očekávala, byla jsem dostatečně informovaná o všem co s tím souvisí, a když to přišlo, byla to jen moje osobní věc. Pamatuju si, že po pár měsících jsem byla u doktorky na pravidelné (tuším 13-ti leté) preventivní prohlídce. Doktorka se samozřejmě zeptala - "Menzes?" Já řekla - "Ano, několik měsíců, bez problémů". Mamka u toho samozřejmě byla. Když jsma pak odcházeli, tak se mamka zeptala - "A žes ani neřekla, že už máš měsíčky?" A já na to -"A proč?"
Není se čeho obávat, maminka tak bude vědět, že už jsi dospělá a možná toho spolu propovídáte i víc, co by tě zajímalo a o čem třeba zatím nevěděla, jak s tebou mluvit. Mně maminka ani o menstruaci nic neřekla, ani že existuje a když mne ve 12 letech poučila kamarádka, ještě mi strašně vynadala, o co se to zajímám namísto učení. Pak už jsem se raději moc nesvěřovala, ta důvěra se vytratila. A přitom je to úplně přirozené a až dostane menstruaci moje dcera, vím že budu první, kdo se to dozví (tedy pokud se jí to nepřihodí třeba na škole v přírodě), protože si odmala povídáme o všem, na co se ptá a co ji zajímá, i o sexualitě, partnerství, a podobně. Někdy to není úplně jednoduché a někdy my rodiče nevíme, jak o těchto věcech s dětmi mluvit, zvláště když za našich rodičů se opravdu tohle s dětmi moc neřešilo. Neboj a klidně to mamce ve vhodné chvíli řekni. Myslím na tebe, bude to OK.
Nejlepsi je jí to říct rovnou, hned jak si začla menstruaci. Samozřejmě padají tu krásné fígle, ale já sázím na upřímnost a pravdu. Pokud tohle se ti nezdá, zkus třebas: "Mami, došly vložky, kde jsou?" "Mami, došly vložky, koupila bys mi je?" no a na co bych vsadila já: "Mami, já už jsem měla menstruaci." Já vim, že tě to pekelně bolí, ale na to si zvykneš. Doufám že se ti to povede, povedlo, a bude dařit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.