Nejste přihlášen/a.
Jak mam rict rodicum ze mam menstruaci prosim radte?![]()
VÍŠ JAK JSEM TO UDĚLALA JÁ?ŠLA JSEM ZA MAMKOU A ZEPTALA JSEM SE"MAMI,PROSÍMTĚ,KDE MÁME VLOŽKY?"VĚDĚLA JSEM,KDE JSOU,ALE NEVĚDĚLA JSEM,JAK JÍ TO ŘÍCT.JE MĚ 30 A STÁLE SI PAMATUJU,JAKÝ JSEM MĚLA POCIT DŮLEŽITOSTI![]()
vůbec se toho neboj, je to normální stav, holt je z tebe už ženská, i když malá ![]()
netrap se, zajdi za mamkou a bud jí to řekni rovnou, nebo oklikou - třeba se zeptej, kde má vložky-jestli si můžeš vzít, nebo tak něco.
vím že se stydíš, ale jinak to nejde, prostě je to tak, překonej se a řekni jí to. Zlobit se přece nebude
Líbí se mi uvedený návrh na otázku "Kde máme vložky? " Kdybych byla v takové situaci, asi bych to použila.
Já osobně jsem vůbec neměla potřebu to někomu povídat. Považovala jsem to za naprosto přirozenou věc, kterou jsem očekávala, byla jsem dostatečně informovaná o všem co s tím souvisí, a když to přišlo, byla to jen moje osobní věc. Pamatuju si, že po pár měsících jsem byla u doktorky na pravidelné (tuším 13-ti leté) preventivní prohlídce. Doktorka se samozřejmě zeptala - "Menzes?" Já řekla - "Ano, několik měsíců, bez problémů". Mamka u toho samozřejmě byla. Když jsma pak odcházeli, tak se mamka zeptala - "A žes ani neřekla, že už máš měsíčky?" A já na to -"A proč?"
Není se čeho obávat, maminka tak bude vědět, že už jsi dospělá a možná toho spolu propovídáte i víc, co by tě zajímalo a o čem třeba zatím nevěděla, jak s tebou mluvit. Mně maminka ani o menstruaci nic neřekla, ani že existuje a když mne ve 12 letech poučila kamarádka, ještě mi strašně vynadala, o co se to zajímám namísto učení. Pak už jsem se raději moc nesvěřovala, ta důvěra se vytratila. A přitom je to úplně přirozené a až dostane menstruaci moje dcera, vím že budu první, kdo se to dozví (tedy pokud se jí to nepřihodí třeba na škole v přírodě), protože si odmala povídáme o všem, na co se ptá a co ji zajímá, i o sexualitě, partnerství, a podobně. Někdy to není úplně jednoduché a někdy my rodiče nevíme, jak o těchto věcech s dětmi mluvit, zvláště když za našich rodičů se opravdu tohle s dětmi moc neřešilo. Neboj a klidně to mamce ve vhodné chvíli řekni. Myslím na tebe, bude to OK. ![]()
Nejlepsi je jí to říct rovnou, hned jak si začla menstruaci. Samozřejmě padají tu krásné fígle, ale já sázím na upřímnost a pravdu. Pokud tohle se ti nezdá, zkus třebas: "Mami, došly vložky, kde jsou?" "Mami, došly vložky, koupila bys mi je?" no a na co bych vsadila já: "Mami, já už jsem měla menstruaci." Já vim, že tě to pekelně bolí, ale na to si zvykneš. Doufám že se ti to povede, povedlo, a bude dařit! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.