Nejste přihlášen/a.
já bych řekl, že to neznamená nic víc než to, že jí někdo dal moc velký prsten, který jí na prsteníčku nedrží.
Vdovy někdy nosí snubní prsteny oba. Svůj na prsteníčku, nebožtíkův na prostředníčku.
Manželův snubní prsten bych si mohla leda tak navléknout na palec u nohy. Z prostředníčku by spadnul.
PALEC - Pokud nosíte prsten na palci, zřejmě jste silnou, individuální osobností, která má sklony k extravaganci a je kreativní. Ačkoliv by se to mohlo zdát bizarní, pokud se touto osobností cítíte být, nebojte se to ukázat i svému okolí.
UKAZOVÁČEK - Na ukazováčku nosily prsten mnohé významné osobnosti historie – Julius Cézar, kardinál Richelieu, nebo Jindřich VIII. Značí to určitou touhu po moci, ambicích a cílevědomosti.
PROSTŘEDNÍČEK - Zde se většinou v případě potřeby posouvá zásnubní prsten, pokud jej chceme nosit společně se snubním. V jiném případě tento prst a prsten na něm ukazuje, že jste člověk, který je sebevědomý a který nalezl zalíbení především sám v sobě. Jste přesvědčeni o své jedinečnosti a jste na to pyšní. Čím větší a masivnější prsten, či kámen v něm zasazený je, tím silnější jsou tyto rysy.
PRSTENÍČEK - Tento prsten zcela jasně patří označení rodinného stavu. Nicméně zásnubní i snubní prsteny by měly náležet ruce levé, která je blíž srdci. Jak už bylo zmíněno výše, pokud nechcete zásnubní i snubní prsten nosit na jedné ruce, zásnubní si dejte na prst prostřední. Potenciální nevýhodou obou prstenů na jedné ruce riskujete to, že třeba k sobě nebudou designově ladit, nebo že zároveň spolu nevyniknou. Proto je lepší s partnerem nejprve probrat, zda chcete nosit oba šperky i po svatbě, a poté vybírat v klenotnictvích z přímo speciálních snubních setů.
MALÍČEK - Psychologové se domnívají, že prsteny na malíčku prozrazují jakousi podlost a zálibu v intrikách. Takoví lidé rádi manipulují s druhými, se všemi naváží rychlý kontakt.
Pomyslela bych si, že z prsteníčku by jí asi spadl a na prostředníčku je jí dobře. Četla jsem někde ty významy, ale nepamatuji si to, nosím prstýnky podle toho, jak mi na který prst padne.
Ono to má význam? (Třeba ho ráda ukazuje ) Prsteny se nosí většinou jen pro parádu. Třeba jí z prsteníčku padal. Co znamená prsten na palci? M.
Souhlasím s Monou (a dieselem), nemá to význam. Je to prakticky jediný prst, na kterém se dá nosit prsten, aniž by to něco znamenalo nebo bylo zvláštní. Prsteníček je pro (zá)snubní, a na těch ostatních to vypadá divně, zvláště pokud jsou jediné, kde prsten ten člověk nosí. Když si holka chce pořídit prsten, tak na který jiný prst s ním? Není žádný lepší...
Jinak to vysvětlení od Kapky je zajímavé, nicméně doufám, že lidé přestanou (nebo nebudou) o jiných usuzovat podle takových "laciných" znaků. Já dnes prstýnky nosit nemůžu, a to vůbec, vadí mi. A když mi tohle začalo, postupně jsem prsten přesouvala z jednoho prstu na druhý. Nejpohodlnější - než jsem se ho zbavila úplně - to bylo na palci. Ale silná a kreativní osobnost jsem rozhodně nebyla Takže, tazateli, usuzujte podle chování a jednání, ne podle prstýnků
Dobrý den, to děvče tím může zvýraznit ono známé gesto se vztyčeným prostředníkem - s prstenem to nikdo nepřehlédne a má to styl . Ale, jinak si s tím starost nedělejte (prostě to berte jako fakt a to děvče asi ví, proč tam prsten nosí). Zdravím!
Jen na prsteníčku má svůj význam. Jinak je to jen ozdoba a s tím může souviset i samotný prsteníček, že konkrétní prsten na jiný prsten nesednul, tak je právě tam. Že by se podle toho měl člověk orientovat to ne. Snad jen když opravdu pozná snubák či zásnubák, který je na prsteníčku a je dost charakteristický.
Viděl jsem i prsten na palci. To je možná znak nevkusu.
Tohle jsem našla na netu a jde o pánské prsteny,ale jsme v době "rovnosti" už se moc neřeší rozdíly v pohlaví...Na prostředníčku:Je to největší a nejvýraznější prst. Proto nejvhodnější prsteny pro tento prst jsou spíše tenčí a jednodušší, aby nebyly překážkou při práci a "nepřekážely" prstenu na prsteníčku. Pokud nemáte svatební prsten a malíček se Vám zdá příliš "trapný", noste klidně symbolický prsten i na tomto prstu.
Na palci:V naší kultuře nám to přijde trochu bizardní, ale prsten na palci je ve více kulturách běžný. Je symbolem bohastva a vlivu, musí být široký, a tím pádem i výrazný. Pokud jste odvážný typ, nebojte se nosit prsten na palci.
Já nosila několik let decentní prsten na palci,nepřekážel a vypadalo to fajn...
Hlavu bych si s toho nedělala,kde je prsten umístěn.Spíše bych řešila o jaký prsten jde (o vkus) Jak vidím na chlapech pečetní prsteny či jinak výtrazné,dost mě to odradí.U žen mi vadí velké množství prstenů...prostě nevkus.
Planety a prsteny zde: pronaladu.cz/...
Oprtenovaný malíček a snadnost kontaktů s lidmi = častá souvislost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.