Nejste přihlášen/a.
Co na suché rty, které praskají skoro až do krve, jelení lůj nepomáhá.
Fany, kdysi jsem četla, že na suché rty pomáhá potřít medem. Tím snad nemůžete nic zkazit, naopak - med je zdravý na všechno. Tak to vyzkoušejte a třeba to opravdu pomůže.
Ano, našla jsem to v mých babských radách:
rty suché až popraskané: promasírovat jemným kartáčkem a potřít na 10 min.tekutým medem.
Já také souhlasím s medem. Mě velice často praskali rty. Došla jsem na kožní a zjistili, že je to původem alergie na citrusi.
K tomu jelenímu luji! Je také důležité jaký jelení lůj používáte. Mě pomohl až tento : lekarna.cz/... je opravdu dobrý. Je spousta uv faktorů a různých příchutí a vůní!
Doporučuji více pít a několikrát denně promazávat, dobré jsou třeba kosmetické přípravky s obsahem bambuckého másla. Nebo taky vepřové sádlo, případně nějaká mast z něho - třeba po domácku vyrobená měsíčková. Pokud možno nepoužívat rtěnky, a to i když reklama říká, že rty chrání a zvláčňují. Zbavit se případných zlozvyků, jako je okusování tužky, olizování rtů a podobné neřesti.
Díky za rady, dá se říct, že čím víc jsem to mazala jelením lojem, tím to bylo horší. Přes den matlám medem, na noc mastičkou Lipobase Repair a je to lepší. Taky jsem začala polykat vitamíny. Béčko mi chybí i tak, tím nic nezkazím. K doktorce jsem chtěla zajít, ale měla dovolenou, takže se tam půjdu zeptat jindy. Tenhle problém mi začal vlastně po narkóze, někdy v polovině května, tak nevím, jestli to může souviset i s tím.
Rty popraskané do krve mělo naše dítko. Dáváme mu na spaní do místnosti zvlhčovač vzduchu a od té doby to neměl.
doplněno 07.07.09 09:39:Konkrétně ten náš přístroj nikde na webu nevidím. Ale asi mezi nimi nejsou tak strašné rozdíly. Hlavně jde asi o hluk, aby to nerušilo při spaní. Mám na mysli něco takového: http://jdem.cz/bp374
doplněno 07.07.09 14:15:Nejlevnější se prodává za pětikilo. Když by si člověk pečlivě schoval účtenku, tak na ty dva roky záruky by to stálo možná za zkoušku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.