Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plech na hranolky s papírem?

Od: libor007® odpovědí: 8 změna:
Přátelé, koupil jsem takový ten děrovaný plech na hranolky do trouby. V porovnání s normálním plechem super - hranolky jsou křupavější a jsou i rychleji upečené. Nicméně by mne zajímalo - může se používat pečící papír, nebo by došlo zakrytím děr k degradaci pečících vlastností? POprvé jsem pekl bez papíru...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, používat pečící papír je jednak zbytečné (dle recenzí se hranolky k plechu nepřipalují) a ty otvory tam slouží pro lepší rozvod tepla a rovnoměrné propékání - když je zakryjete pečícím papírem, tak budou tyto vlastnosti ztraceny (a výsledek bude zřejmě jiný). Zdravím!

hodnocení

0x

Vyzkoušej, za to nic nedáš. Já peču brambory i na plechu i na papíře. A paráda je obojí. Ne hranolky, ale syrové brambory nakrájené na plátky. Solené až už jsou hotové.

Plech na hranolky s papírem?
hodnocení

No samozřejmě zkusím. Ale chtěl jsem se ze zvědavosti zeptat - třeba bych zkoušel zbytečně. Nejde jen o plech/papír - to by bylo zbytečné řešit. Jde o to, že ten plech na hranolky je děrovaný a papír na to pečení může/nemusí mít zásadní vliv.

Co to je za struhadlo? Je mrňavé, nebo je to klam?

Je mrňavé, taky takové máme, běžně se dá koupit :)

Mrňavé, na česnek. Česnek nelisuji, vždycky strouhám.

hodnocení

0x

@libor007 - plech na hranolky je děrovaný a papír na to pečení může/nemusí mít zásadní vliv
Nějaký vliv bude mít zcela určitě, protože vrstva papíru omezí proudění vzduchu - otázka je nakolik a to jinak, než experimentálně nezjistíte. Tedy ono by to zřejmě šlo i vypočítat, ale vyzkoušení mi přijde značně jednodušší ;)

odp
hodnocení

0x

Je zbytečné kupovat si plech s otvory, když na plech stejně dáme pečící papír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]