Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zdravější mák nebo ořechy?

Od: mor odpovědí: 13 změna:
Co je zdravější? Alergii nemám na nic, jen mě zajímá, co je tělu prospěšnější.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tělu je prospěšná pestrost. Takže bych ty zákusky střídal :)

Když sníte denně sladký moučný tučný zákusek, je celkem jedno, jakou má náplň.

Babičko, a jaký by měl být zákusek jiný, než moučný, sladký a tučný? To jsou vlastnosti, které od zákusku očekávám *mnam*

Vždyť jo - ale pak nebudu řešit, která náplň v něm víc prospěje tělu. To je jako bych se ptala, jestli je k omáčce se šesti zdravější plátek vepřového nebo hovězího *smich*

24.02.19 17:50
hodnocení

0x

Mák

hodnocení

0x

Ani mák, ani ořechy nejíme ve velkém množství každý den. Jsem přesvědčená, že naprosto nehraje roli, pakliže konzument není alergik, co v buchtě nebo na nudlích sní. Ta lžíce, hrstička, ani nezachrání, ani nezabije.

hodnocení

0x

Kolik byste musel jednoho nebo druhého sníst, aby to bylo "tělu prospěšnější"? Řídila bych se jen chutí ;)

mor
hodnocení

Třeba denně zákusek s náplní...

Zákusek, koláč, šáteček, nikdy v něm není čistý mák nebo ořechy. Vždycky je toho trošinka a ještě něčím je do nastavené. Nikdy to není čisté, jako třeba doma.

liska5

Tyto náplně z obchodu jsou samý cukr, přidaný tuk a škrob s příchutí . Čím více se mák či ořechy devastují rozemíláním, vařením a nastavováním, tím méně mají toho cenného. Jinak jak mák, tak ořechy jsou obojí velmi zdravé. Já to střídám, jde-li o koláčky.

lucie*
hodnocení

0x

Mák-vysoký obsah vápníku a jako bonus,dobře čistí střeva X Ořechy-vysoký podíl dobrýchtuků tzn.kalorii

My doma jíme máku hodně,aspon dvakrát týdně jsou nudle s mákem(s velkým množstvím) a jednou týdně makovník(s nemletým mákem)

...sám si vyberte co je prospěšnější pro vaše tělo a jak často a v jakém množství to budete komzumovat.

hodnocení

0x

Když se tu řeší mák, dám doplňující dotaz: je u vás mák k dostání? Mě v Kauflandu řekli, že je v máku dlouhodobý výpadek, způsobený nějakou poruchou technologie u výrobce - mák není, a kdo má, tak jedině z loňské zásoby.

lucie*

Asi na tom něco bude,chodím do Lidlu (podle mě ted má Kaufland stejného majitele) a mák dlouho nebyl.Minulý měsíc nic,musela jsem do Tesca...ale detaily netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]