Vždyť jo - ale pak nebudu řešit, která náplň v něm víc prospěje tělu. To je jako bych se ptala, jestli je k omáčce se šesti zdravější plátek vepřového nebo hovězího
Ani mák, ani ořechy nejíme ve velkém množství každý den. Jsem přesvědčená, že naprosto nehraje roli, pakliže konzument není alergik, co v buchtě nebo na nudlích sní. Ta lžíce, hrstička, ani nezachrání, ani nezabije.
Zákusek, koláč, šáteček, nikdy v něm není čistý mák nebo ořechy. Vždycky je toho trošinka a ještě něčím je do nastavené. Nikdy to není čisté, jako třeba doma.
liska5
Tyto náplně z obchodu jsou samý cukr, přidaný tuk a škrob s příchutí . Čím více se mák či ořechy devastují rozemíláním, vařením a nastavováním, tím méně mají toho cenného. Jinak jak mák, tak ořechy jsou obojí velmi zdravé. Já to střídám, jde-li o koláčky.
Když se tu řeší mák, dám doplňující dotaz: je u vás mák k dostání? Mě v Kauflandu řekli, že je v máku dlouhodobý výpadek, způsobený nějakou poruchou technologie u výrobce - mák není, a kdo má, tak jedině z loňské zásoby.
lucie*
Asi na tom něco bude,chodím do Lidlu (podle mě ted má Kaufland stejného majitele) a mák dlouho nebyl.Minulý měsíc nic,musela jsem do Tesca...ale detaily netuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.