Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chutné a snadné recepty na bezmasý oběd

Od: allbs odpovědí: 19 změna:

Zdravím. Chci se pozeptat, zda někdo nezná nějaké snadné, rychlé, zdravé a chutné recepty na bezmasý oběd. Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, např. palačinky plněné špenátem - je to dost dobré. Zdravím!

doplněno 24.02.19 17:40:

Nemáte zač. No, tak vidíte, že by to mohlo mít doma úspěch.

allbs
hodnocení

děkuji, vyzkouším. Celá moje rodina má úchylku na palačinky*smich*

Taky můžete vyzkoušet palačinky třeba s houbovou smaženicí nebo s lečem (místo uzeniny konzervované fazole).

hodnocení

1x

Těstoviny s podušenými houbami - žampiony jsou vždycky k dostání, ale s hříbkama je to bomba.

damandys
hodnocení

1x

Mám rád rychlá jídla s minimální přípravou. Uvařím si kolínka a zvlášť zamíchám tvaroh (tučný, ale dá se i polotučný), cukr a kakao. Kolínka po uvaření dám na talíř nebo do větší misky a na to položím trochu nakrájeného másla. Po roztopení dám i tvarohovou směs a celé to rozmíchám. Je to skvělé jídlo, i když do Prostřeno bych s tím raději nešel :)

To jo, ale na to musí být taky chuť. Na tvaroh myslím. Někdo ho moc nemusí a je to sladké jídlo. Slané je lepší. Já dělám třeba zelňáky, brambory zapečené v remosce se zeleninou, brokolici se sýrem, květákové řízečky. Na vše vlastně musí být chuť. Ale na jídla s tvarohem obzvlášť. Nedávno jsem si právě dělala nudle s tvarohem. Tvaroh mi vyzbyl a chuť už na něj není.
damandys

Sladké jídla mám hodně rád. Každému může chutnat něco jiného.

host
hodnocení

1x

Rýžová kaše se skořicovým cukrem, rýžovec se sušenými švestkami, zeleninou.

Krupicová kaše (pohádka mládí) docel dobrá a sytá třeba k lehké večeři.

Hrachová kaše nebo bramborová kaše s volským okem nebo vaječnou omeletou.

Kapustové karbenátky s vařenými bramborami maštěnými máslem.

Květák vařený a posypaný strouhankou a politý máslem, případně k tomu brambory.

Květákový "mozeček" s bramborami..

Špagety s nastrouhaným tvrdým sýrem, případně ještě s kečupem (oblíbené u dětí a mládeže).

Kolínka pouze omaštěná s cukrem a tvarohem.

Kynuté knedlíky plněné ovocem (švestkové, meruňkové, broskvové, jablkové, atd.).

Knedlík s vejci (když zbyde knedlík z předchozího dne) posypaný pažitkou.

atd. atd.

host

vaječná omeleta na slano (s hráškem, uzeninou, sýrem, apod.) nebo na sladko (s marmeládou), vaječná omeleta s fazolovými lusky,

svítek s marmeládou,

brambory na loupačku s mlékem, škubánky s mákem maštěné sádlem nebo máslem, opět s mlékem

zeleninové rizoto

atd.

hodnocení

0x

Škubánky s mákem, brambory s tvarohem.

ups

Bramborákové těsto nesmažit, ale dát na pekáček vymazaný sádlem, upéct jako koláček, nakrájet a jíst s podmáslím /do hrnečku/.

hodnocení

0x
Ahojte.
Tady se mj. inspiruji :)
toprecepty.cz/...
doplněno 24.02.19 18:16: Rádo se stalo,sbíhají se sliny,že? :)
allbs
hodnocení

Děkuji za odkaz. Opravdu chutné recepty, určitě vyzkouším.*palec*

iz*
hodnocení

0x

Oblíbený druh těstovin s kouskem čerstvého másla a nakrájenou syrovou zeleninou zasypat strouhaným sýrem.

doplněno 24.02.19 19:43:

Ano, syrovou. Papriku, okurku, někdy dávám jen samotná rajčata.

doplněno 24.02.19 19:48:

Nebo dělám (bez sýra) obdobu s čočkou, kterou uvařím s bobkovým listem a novým kořením (bez octa a nepřislazuji, jen před koncem varu trocha soli).

Se zmíněnými paprikami, rajčaty i okurkami to chutná výborně za tepla i za studena. Do studené varianty mi chutná i bílý selský jogurt.

Syrová zelenina do těstovin?
To ne.
Já ji vždy blanšíruji,to je potom mňamka ;)

hodnocení

0x

Květák-smažený,nebo placičky (syrový nastrouhaný,syrové vejce zamíchat a na pánev tvořit placičky osmažit) nebo na mozeček totéž s brokolicí a bramborem."atom kaše" čočka na kyselo...toho je jen si vybrat. Na konec to nej-jen vařená branmbor k tomu hrnek podmáslí, a max na kousíčku slaninky cibulku osmažit a trošku posypat na brambor.

hodnocení

0x

Zdravím. Lečo, zeleninové rizoto, fazolový guláš, či bramborový guláš (bez uzeniny). Květák (nebo brokolice) s bramborem, těstovinový salát, bramborák. Bezmasých jídel (jen se zeleninou) jde udělat spousta.

lee*
hodnocení

0x

Já miluju šoulet, jinak taky hrách a kroupy. Dřív to bylo běžné jídlo, dnes na mě každý kouká a nezná *sok* Dá se použít jako příloha, třeba k pečené kačeně a nebo jíst samotné - je tam hodně majoránky a česneku, díky hrachu je to jídlo bohaté na bílkoviny. Moc mi chutná falafel - placičky/ kuličky z pomleté namočené cizrny, buď smažené a nebo pečené v troubě Dá se jíst samostatně, s bramborem nebo třeba naplnit do tortily místo masa zeleninu, nějaký jogurtový dresing a je to mňamka. Moje velmi oblíbené jídlo je cizrna na paprice - ta nejsnazší varianta zabere asi 10 minut, ale dá se s tím jídlem různě vyhrát. Miluju recepty ala indický dhal z červené ččky, koření garam masaala, kari, kokosové mléko... Zkoušela jsem i nejrůznější karbanátky z čočky/fazolí a vždy chutnalo i masožravcům *zdravi* Dělám různá rizota - dýňové, špenátové... Nebo třeba jen br. kaši a pečenou cizrnu v troubě - to je fakt dobrota, i jen jako zobání večer k telce. Mám ráda br. knedlíky se zelím, někdy přidám uzený tempeh a nebo třeba tyčinky z chilli tofu - tofu zmrazíte, necháte rozmrznou, pak zabalíte do utěrky, zatížíte, aby se zbavilo co nejvíce vody. Pak obalíte ve vajíčku/hrašce a strouhance/panko strouhance a dáte péct/smažit - vzniknou Vám super tyčinky/placičky jak k obědu tak třeba jako párty pohoštění. Zkuste rychlou žampionovou omáčku - jen podušené houby se smetanou/rostlinnou smetanou. Super jsou bramborové placky/lokše se špenátem. Hodně dělám husté omáčky - polévky. Zkrátka zelenina a luštěniny co mám, část rozmixuju, čímž to zahustím. Obalovaný květák pečený v troubě je také super. Nebo jen směs zeleniny na pánvi s rýží - cuketa, papriky, mrkev... Zkuste boloňskou omáčku s čočkou - také je to dobrota

allbs
hodnocení

Děkuji za vaše tipy a odpovědi. Mnohé recepty vyzkouším a za všechny děkuji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]