Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální fobie,dysmorfofobie-jsem nemocná?

Od: hankah* odpovědí: 13 změna:
Zpověď č.1088734, vloženo 22.02.2019 17:18:32 Starší zpověďNovější zpověďHlavní stránka
Pomoc-jsem duševně nemocná
Už dost dlouho si uvědomuji že nejsem normální. Mám sociální fobii. Když jdu venku cítím se nejistě, mám úzkost že na mě někdo zírá a myslí si o mě něco špatného,pomlouvá. Když slyším se někoho smát,myslím že se směje mě. Stydím se mluvit před lidmi, občas se i zakoktám. V poslední době se to zhoršilo „nejradši jen ležím celý den v posteli a jsem na notebooku, je to hrozné,když to píšu. Studuji dálkově, tak nemám žádný režim. Ano, to je další věc se kterou se nemůžu smířit a stydím se za ní – je mi 20 a jsem v druháku na střední a lžu o tom. Nerandím, přes dva roky jsem nebyla na rande. Píšu si max jen s chlapy na seznamce,ale s nikým se nechci sejít.Říkám si,až budu mít to a tamto. Mám nějaký blok. Dřív jsem toto neměla a scházela se hodně.
Kde beru peníze? Občas se sejdu s chlapy za peníze,ale už ani na to nemám sílu a náladu. Už i to ruším.
Nejsem šedá myš, jak vzhledem tak oblekanim, poutam pozornost, hlavně v malém městě,kde to nesnáším i lidi tady. Mám výhodu, že jsem pekna, ale k čemu mi to je, když se jen valim doma?
Do toho mám ještě dysmorfofobii – posedlost vzhledem. Hrozně mi záleží na tom jak vypadám. Než někam vyjdu,musím se perfektně připravit. Někdy se i nachystám a cítím se na nic,tak zůstanu doma. Nesnesu jakoukoliv kritiku. Taky jsem byla na plastice nosu - což mi uspokojení nepřineslo a plánuji další zákroky. Mít spoustu peněz tak jdu na všechno hned,ale musím postupně.Hrozně se mi líbí umělý vzhled, je to pro mě nádherné. Často slyším z okolí lichotky na svůj vzhled. Někdy si přijdu nádherná a někdy se cítím jak nula.
Hrozně moc mě ta sociální fobie trápí.Chci být normální. Kdybych toto neměla,mohla bych být úplně někde jinde. Jezdit na dovolené,často jsem byla zvaná, apod. a ne se celé dny válet v posteli :( Nechci nejlepší roky proválet, ale mě to úplně blokuje a nevím co s tím. Psycholog nebo psychiatr? Léky?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ano, jste už zralá na odbornou pomoc a Vy to dobře víte, tak je zbytečné ještě se na to někde na internetu ptát. Už jen vypadat jako "barbína" není normální, tak tam snad začněte, ať se Vás okolí nebojí či neděsí a nedělá si z Vás legraci - přirozenost je normálnější. Zdravím!

doplněno 22.02.19 18:38:

hankah - možná tu sociální fobii vyvolává to lepší z Vás (rozum, odpovědnost), protože vše ostatní, co zde uvádíte, Vám radí to horší z Vás (hloupost, naivita, mládí). No, třeba se jednou z toho proberete. Co Vám radí rodiče (chodit s pány za peníze nebo si udělat umělé tělo asi nikoliv)?

hankah*
hodnocení

Ale to me baví. Lidi jsou jen zavistivci,co mají doma zanedbane hrůzy,jen zavist.To jako problém moc nepovažuji,spis kombinace te sociální fobie mi bráni cokoliv.

hodnocení

0x

Odborníka to určitě chce. Začněte tím psychologem a neodkládejte to.

iz*
hodnocení

0x

Sociální fobii a dysmorfofobii jste si diagnostikovala sama, že? Jinak byste už k odborníkům docházela.

Na jednu stranu píšete, že nesnášíte pozornost, na druhou ji na sebe záměrně přitahujete (ventilujete svůj problém na Zpovědnici, Poraďte a KdoVíKdeJeště). V internetu nejste anonymně.

Jestli Vám záleží na tom, jak vypadáte, jestli ráda slýcháte lichotky, a jestli v budoucnu nevylučujete partnerský vztah, zapomeňte na plastiky.

doplněno 22.02.19 19:26:

Nezlobte se, ale vypadá to, že byste potřebovala úplně jinou "plastiku".

hankah*
hodnocení

Haha proč bych měla zapomenout na plastiky? Chlapi, ktere bych chtěla ja, jsou ti kterým se to líbí,když to není extrém. Ostatní jsou jen zavistivci, pepovi z horní dolní se líbit nepotrebuji
Dnes se přirozenost nenosí .
culdabulda1*

@hankah

- podle Vaší odpovědi soudím, že si děláte srandu - pokud ne, tak bacha, abyste nedopadla jako "živý Ken" anebo podobní chudáci... Ale oni jsou vlastně šťastní, takže proč ne. :(

72mona3*
hodnocení

0x

Myslela jsem, že vám dokážu porozumět, možná poradit...ale přiznám se, že jediné, co mi utkvělo v paměti z vašeho příspěvku, je věta: "Občas se sejdu s chlapy za peníze..."

Posedlost vzhledem je v dnešní době spíš standard, ale s tím ostatním potřebujete evidentně pomoci (odborně). M.

liska5

A nejlepší je, když pár řádků před tím píše, že se stydí mluvit před lidmi. Jak asi ty chlapy kontaktuje? Nonverbálně *ee*

72mona3*

Píše, že se schází...no tak se jen sejdou, kouknou se na sebe a konec *hledam*

liska5

Jenže to má být zdroj peněz. Výdělečná činnost.*alene*

hodnocení

0x

Otázka jsem nemocná je zcela zbytečná, samozřejmě jste, není to normání, vyhledejte lékaře.

hodnocení

0x

Kdysi jsem měla podobné problémy a nakonec se z toho vyklubala nízká činnost štítné žlázy.Po podání léků se problém časem upravil.Chce to trpělivost a pracovat na sobě.

jak1
hodnocení

0x
Ahoj podle toho co čtu to taky nemáš jednoduché mě se to za posledních asi 5 let dost zhoršilo už mi to děla problémy i v práci jelikož někdy nejdu protože nemůžu v autobusu si beru knížku a musím se do ni úplně vzít abych nevnimal okolí takhle prežívám cestu do práce tam občas někdo přijde a to mi nedělá vůbec dobře ale snažím se to nejakej obejít třeba odejdu na záchod nebo se schovam.Problém se seznamováním máme stejný nedokážu žádnou slečnu oslovit protože se bojím toho že si bude říkat že nejsem hezkej nebo bohatej, že podle chování jsem psychopat a takový věci ten život se sociální fobii me dost ovlivnil a navíc jsem misantrop což je další problém který l sociální fobii není zrovna nejlepší kombinace ale já už nemám šanci to vyléčit nebo zlepšit musely by se změnit lidi,svět i systém který na světě funguje což se nestane takže musím žít tak jak žiji nechodím nikam jen do práce a nebo do lesa ale peníze hodně štěstí všem co mají šanci se z toho dostat a třeba založit rodinu a mít přátele a krásný život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]