Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslední šance někoho vidět, chci toho využít

Od: olca* odpovědí: 13 změna:

Ahojky,

je mi 21 a mám poslední šanci vidět jednoho kluka. Pravidelně se potkáváme, ale to brzy skončí, chci ale z toho něco více získat než jen úsměvy. Prvně jsme se s tím klukem na sebe usmívali, příště jsem ho pozdravila a příště na něho začala mluvit, prohodili jsem kolem 4 vět. Blíží se konec našeho střetávání a upřímně já nevím, co dělat. Nejsem si jistá, zdali náhodou nemá přítelkyni, proto nechci být moc osobní a zvát ho na kafe např. jenže když spolu prohodíme 4 věty, nikam se nedostaneme a budeme jen 2 lidé, kteří se střetávali, ale já chci něco víc. Třeba být kamarádka, třeba ho pozvat někam. Nevím, o čem se s ním bavit, aby z těch pár vět jsme se někam posunuli dál. Moc ho neznám, nevím kde pracuje, takže mu nemůžu nahrát že třeba sháním dělníka, aby nám opravil barák a on se chytil ve smyslu to je náhoda, já jsem dělník. Možná jsem se zamilovala, jenže pokud má přítelkyni, nechci mu to kazit, tak aspoň kamarádi ale můžeme být. Já nevím, jak se ho zeptat na jméno, číslo, .. jelikož jsme se potkali už několikrát a většinou se napoprvé člověk představí, jenže jsem se moc styděla, proto jsem šla na to pomalu, ale čas letí a už ho moc nemám. Abyste rozuměli, potkáváme se v jedné instituci a já tam přestanu chodit a nevím jak on, buď tam budeme chodit nastejno nebo on třeba bude končit dřív, ale vím že brzy bohužel se už nebudeme vídat. Proto chci něco podniknout, ale bojím se, nechci aby to vyznělo blbě a nevím, jestli je vhodné mu jen tak z fleku vpálit dej mi číslo nebo jdeme na kafe, chce to pomalu nebo konverzaci tam směřovat, nevím. Proto se obracím na Vás, abyste poradili jak komunikovat.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Tak jsme si ani nestihli popovídat a už mi to tady končí. Tak mne napadlo dát Ti na mne kontakt, kdybys měl někdy chuť na pokec. Jinak, já jsem Olina. A podat lístek s tel. číslem nebo mail. adresou nebo obojím.

A pak se děj vůle boží. Víc jsi udělat nemohla.

Kdysi se mi líbil kluk ve vlaku. Když vystupoval, tak jsem si nachystala, že mu dám svoje telefonní číslo.Nestihla jsem. Ale když mi zespoda zamával do okýnka, tak jsem mu to číslo hodila. Pak se z nás stali dobří přátelé.

smode*
hodnocení

1x
Ahoj, normálně se ho při první příležitosti zeptat, zda půjde ven (kam? nepíšeš nic konkrétnějšího, ale kafe je pořád univerzální a pochopí to každý). Nic nenaznačovat a mluvit narovinu. Když půjde, tak půjde. Pokud ne, je to jedno. My kluci odmítnutí holky zažijeme často mnohokrát za život. Též není třeba dělat vědu z toho že by měl balit vždy jen kluk - poslední léta se rozdíly mezi pohlavími v tomto srovnávají. P.S. Úplně nejhorší co můžeš v tomto případě udělat je o nic se ani nepokusit.
olca*
hodnocení

Děkuju. Já se stydím rovnou ho pozvat na kafe. Pravdou je, že nic neudělat je to nejhorší ale mám z toho smíšení pocity. Učinit tak velký krok jako je kafe, toho se trochu bojím. Nevím co říct a tak.

hodnocení

1x

Pokud se stydíte, tak stejně asi neuděláte nic. O kamarádství musí stát i on a zrovna tak i o komunikaci s Vámi. Ale můžete zkusit říci třeba – my už se asi neuvidíme, tak se měj...Mohli bychom si třeba občas napsat na fb..Nebo sms..Vyčkáte vždy na jeho reakci..Napište pro jistotu své tlf. číslo na papírek a ten mu při vhodné příležitosti dejte. Ale tu odvahu musíte v sobě najít sama a pak vycházet ze situace a jeho ochoty s Vámi komunikovat. Nezapomeňte se mile tvářit a usmívat se, aby to nebral jako vnucování se.

olca*
hodnocení

Děkuju, to zní dobře s tím občas si napsat a dát mu číslo, snad bych tu odvahu našla, jen je problém v tom, že já nevím, kdy on končí. Možná společně ve stejný den, ale možná já dříve/on dříve. Pokud ho ještě potkám, je blbé mu dát číslo s tím, že se neuvidíme a třeba ještě přístě znova?

hodnocení

0x

Asi ti nezbyde, než s ním mluvit na rovinu. Takže mu sdělit svoje (po)city a požádat ho o vzájemné vyjasnění situace. A s výsledkem by ses pak měla smířit.

hodnocení

0x

Tohle chlapi řeší dnes a denně. Při příští příležitosti se s ním zapovídej víc, pak nahoď, že se ti s ním dobře povída víc a že bys ho ráda vídala, i když ten kurz, nebo co to máte, skončí.

olca*
hodnocení

Děkuju, já nevím jak se více zapovídat, jaké univerzální téma zvolit, tak moc se stydím že potřebuju trochu pomoci.

kol
hodnocení

0x

Pokusit se můžete o nějaký rozhovor, např. mu říct, že už zde končíte, že už sem nebudete docházet. Myslím, kdyby měl zájem, tak se lekne, že by vás už neviděl a první vám navrhne nějaké setkání, nebo bude po vás chtít kontakt. Mně se to spíše jeví tak, že kdyby měl hlubší zájem, tak už s vámi takovouto konverzaci navázal. Ale určitě něco udělejte, potom by jste si to vyčítala. Zjistit jestli není stydlavý, mohlo by také být.

olca*
hodnocení

Myslím, že trošičku stydlivý bude, navíc když mě vždy vidí, tak zčervená, přijde mi to milé. A pokud je stydlivý, myslím, že by si o číslo neřekl a/nebo nemusí mít o mě zájem resp. o nějaký kontakt se vidět atd.

hodnocení

0x

Při dalším hovoru zmiňte, že už brzy skončíte a že je to škoda - třeba se chlapec "chytne". Když ne, můžete se zeptat, jestli vám třeba někdy nechce napsat nebo zavolat. Je sice možné, že si kontakt vezme a nevyužije ho, ale pak budete aspoň vědět, na čem jste.

hodnocení

0x

Píšete, že pokud by měl přítelkyni, chtěla byste být alespoň jeho kamarádka. ;) Ale pak se přiznáváte, že jste se zřejmě zamilovala. Tak to bych chtěla vidět, kam by takové kamarádství vedlo a jak by se to líbilo jeho přítelkyni. Podle mne by se jí to nelíbilo vůbec. Ale to nevíte, jestli někoho má, takže nejlepší by bylo, abyste se odhodlala k nějakému kroku. Píšete, že jste spolu už mluvili, tak za ním klidně běžte a řekněte mu pravdu. Teda to, že už se nebudete vůbec vídat, protože odcházíte jinam a že byste mu ráda na sebe dala kontakt, kdyby Vás chtěl vidět i on. Co se může stát? Nic strašného. Maximálně neprojeví zájem a Vy budete "vyléčená", budete v klidu a nebudete si vyčítat, že jste se o nic nepokusila. To se pak budete trápit. Třeba na Vás myslí i on a také neví jak se k Vám dostat blíž. Ale on neví, že Vy budete odcházet, tak na nic nespěchá a třeba také sbírá každý den odvahu, aby Vás někam pozval. Tak do toho. Nic strašného se nestane a budete vědět, na čem jste.

liska5
hodnocení

0x

I kdyby měl holku. v tomhle věku se lidi hledaj, scházej a rozcházej. Tak to neřeš, to je jeho věc. Když někoho má a je tam šťastný, tak si třeba číslo vezme, ale už se neozve, a Ty budeš mít aspoň jasno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]