Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Máte někdo zkušenosti s nakupováním na wish nebo na aliExpress? Pokud ano,budu ráda za jakékoliv. Jak je to s nakupováním oblečení? Sedí velikosti? Děkuji předem.
Dobrý den, zkušenost mám s Aliexpressem. Když něco vyhledáváte, zobrazí se Vám obrovské množství výsledků. Je dobré si je (vlevo nahoře hned nad tím "co Vám na danou vyhledávanou věc vypadlo&rdquo třídit podle počtu objednávek (orders). To opravdu doporučuji zejména u oblečení, protože když má něco vysoký počet objednávek, bude to mít i hodně recenzí (feedbacků). Tam leckdy lidé přikládají i fotografie, jak daná věc v reálu vypadá. Velikosti jsou povětšinou menší (beru vždy o číslo větší), většina prodejců tam ale má tabulku s rozměry. Problém je někdy spíš s extrémně umělými materiály.
U velikostí je většinou uvedená i tabulka s rozměry v centimetrech, takže toho se držet.
Jinak pánské oblečení na sebe kupuju o dvě velikosti větší (evropská XL -> čínská XXXL). I když zase někdy výslovně uvádějí, že velikosti jsou evropské. V každém případě se vyplácí pečlivě číst popis zboží a feedbacky.
Tak Ali je bez problemů ale Wishi se radši vyhněte velkým obloukem podvod je každý druhý inzerát, to je větší šance že koupíte odcigána prvé zlato než že vám číňan z Wishe nebude v něčem lhát, nakupoval jsem 3x, jednou mi místo nože poslali jen rukojeť a že prý to je to co jsem si objednal :D Inzerát již byl smazánj ale já tušil podvod již na začátku tak jsem si ještě před nákupem udělal screen, naštěstí podpora wishe je celkem solidní a peníze jsem měl ještě ten den zpět na paypal, aasi za zalekli mého vyhrožování právníkama apod. Podruhé jsem si objednával kopie airpods, místo 2 sluchátek které byly i na obrázku došlo jedno a když jsem si přečetl maliná písmenka pod inzerátem tak jsem zjistil že tam je opravdu psáno že se jedná za cenu za judno :D V 4íně koupíte i 1 sluchátko, iž vím odkud to mach a žebestová měli :D Potřetí jsem objednávku zrušil protože nebyli ani po měsící schopni poslat mojí zásilku a kdž jsem začal deně otravovat že již je to měsíc a nic tak mi poslal číslo zásilky které ovšem ani neexistovalo, to byla poslední kapka a prodejce jsem poslal někam a objednávku stornoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.