Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Droždí místo PDP do perníku?

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Večer se chystám dělat perník, jenže všude tam cpou prášek do pečiva, máte někdo zkušnost místo PDP dát droždí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Recept třeba tady mamincinyrecepty.cz/...

Ale zkušenost nemám, peču s práškem do perníku.

hodnocení

2x

Perník každý dělá s práškem do pečiva kvůli rychlosti a namíchanému koření. Je to extra rychlé a pohodlné. Není problém nahradit prášek na pečení droždím (a řádným vykynutím) a sám si namíchat (či koupit) perníkové koření. Pokud uděláte těsto stejně řídké bude to rychlé kynutí.

hodnocení

2x

V prášku do perníku jsou jednak kypřící přísady a také směs koření do perníku. Je proto nejvhodnější.

Za sebe - když nemám prášek do perníku, použila bych kypřící prášek do pečiva, ten těsto nakypří, ale není tam to koření. Proto na mlýnku na koření nadrtit asi 2 hřebíčky, kousek badyánu přidat trochu mleté skořice acdát to do těsta. Výsledek bude stejný, jako s práškem do perníku.

Asi jsem to trochu nepochopila. Myslela jsem, že když Vám chybí PDP, že to je PRÁŠEK DO PERNÍKU. Teď vidím, že asi nemáte ani PRÁŠEK DO PEČIVA.

Mám recept na litý perník na celý plech, kam se dávají prášky oba dva, od každého jeden sáček. Je moc dobrý.

S kvasnicemi bych asi do perníku neexperimentovala, udělejte raději s kvasnicemi kynuté buchty, buď balené, nebo tažené na plech. A perník, až si koupíte oba prášky. Jaga.

soda
hodnocení

1x

Nemáteli prdopeč, nahraďte jej jedlou sodou + koření.

novak1*
hodnocení

1x

To se zmení charakter toho pečiva.Už to nebude perník ale nejaká bábovka.Taky se z toho budete jinak cítit celkove ,i v žaludku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]