Nejste přihlášen/a.
Večer se chystám dělat perník, jenže všude tam cpou prášek do pečiva, máte někdo zkušnost místo PDP dát droždí?
V prášku do perníku jsou jednak kypřící přísady a také směs koření do perníku. Je proto nejvhodnější.
Za sebe - když nemám prášek do perníku, použila bych kypřící prášek do pečiva, ten těsto nakypří, ale není tam to koření. Proto na mlýnku na koření nadrtit asi 2 hřebíčky, kousek badyánu přidat trochu mleté skořice acdát to do těsta. Výsledek bude stejný, jako s práškem do perníku.
Asi jsem to trochu nepochopila. Myslela jsem, že když Vám chybí PDP, že to je PRÁŠEK DO PERNÍKU. Teď vidím, že asi nemáte ani PRÁŠEK DO PEČIVA.
Mám recept na litý perník na celý plech, kam se dávají prášky oba dva, od každého jeden sáček. Je moc dobrý.
S kvasnicemi bych asi do perníku neexperimentovala, udělejte raději s kvasnicemi kynuté buchty, buď balené, nebo tažené na plech. A perník, až si koupíte oba prášky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.