Nejste přihlášen/a.
Tak si tu fotku zrcadlově převrať v nějakém editoru obrázků a uvidíš tu změnu. Jediná věc, jak může člověk sám sebe vidět, je logicky zrcadlení. A pokud se sobě líbíš v zrcadle, tak to udělej i na fotce.
To je jen principiální problém. Další aspekt je ten, že člověk má mozek nastaven pohyblivou trojrozměrnou realitu, nikoli na statické 2D obrázky fotografií.
No a z technického hlediska jde o techniku fotografování jako jsou ohnisková vzdálenost, reálná vzdálenost fotografovaného objektu, a tedy obojí je perspektiva, pak póza, světlo atd atd...)
A v neposlední řadě se může jednat i o psychologický problém ohledně osobnosti...
Ona fotogeničnost je blbost.
Dobrý den, nefotit se nikdy dopoledne (po probdělé noci) a fotit se jen se správným (vyzkoušeným) osvětlením - to byla vzpomínka jedné prvorepublikové herečky, která se chovala vlídně k osvětlovačům, protože věděla, že ji světlem buď udělají pro film krásnou nebo naopak. No, a na zbytek je vhodný grafický editor a snímek doupravit v PC. Zdravím!
Ahoj. S tím se budeš muset asi smířit. Někdo je hodně fotogenický, někdo ne. Ale nic si z toho nedělej, většina lidí se sama sobě na fotkách nelíbí a spousta lidí ani nemá ráda focení. Tvař se přirozeně a usmívej se tak, jak to umíš. Úsměv sluší každému (nejen na fotkách). Myslím si, že jsi jen zbytečně sebekritická. Měj se ráda a nestyď se za sebe ani na fotkách. Různé pohledy, obličeje, úsměvy, úšklebky atd. můžeš trénovat před zrcadlem. Ale na fotkách se sama sobě stejně líbit nebudeš
Já se sama sobě na fotkách taky nelíbím. Dokonce ani po zásahu vizážistky na svatebních fotografiích. V zrcadle jo, ale fotky jsou děs. Prostě fakt asi jsem nefotogenická. Jednou mě fotila paní na řidičák. Vyfotila, koukla na fotku a vyjekla jee. Omluvila se a že to zkusíme znova. Vyfotila a rekace byla úplně stejná. Smála jsem se, že je mi fakt jedno jakou fotku budu mít, že prostě na fotce vypadám vždycky strašně a ať si z toho nic nedělá. Prý pomáhá nastavit se při focení divně, Divné pozice těla, hlava na stranu, prý to pak vypadá líp.
Vyfotit portrét, či dokonce autoportrét, aby k něčemu vypadal, není vůbec jednoduché. Existují o tom celé knihy a je to součást výuky na fotografických školách. Zapomeňte na focení mobilem, potřebujete náležitý odstup (řekněme minimálně 3 metry) a objektiv s delší ohniskovou vzdáleností. Když se fotíte z 1/2 metru, nemůžete nikdy vypadat dobře, to by odporovalo optickým zákonům. Dobrá je možnost ručního nastavení expozice (hloubka ostrosti). To Vám žádný mobil neumožní. Velmi důležité je osvětlení (o tom jsou taky knihy).
Co se týká Vašeho výrazu, tvařte se přirozeně, jako kdybyste se vůbec nefotila. Usmívejte se jen lehce, koutky mírně nahoru. Nesnažte se za každou cenu nějak pitvořit. Když moje matka nevěděla, že jí fotím, vypadala na fotkách většinou dobře. Když to věděla, nasadila automaticky "tvář č. 6" (to si myslela, že vypadá nejlíp) a výsledek byl vždycky katastrofální.
hpd - "Ani se na tu fotografii nemůžu podívat."
Ona taky fotka na OP není na koukání. Není podstatné, jak na ní vypadáte, ale musí být strojově čitelné identifikační prvky. To je stejné, jako byste říkal, že se Vám nelíbí vaše otisky prstů. Fotka na OP nemá nic společného s portrétem, či klasickou podobenlou.
Já vypadám na OP o 100 let starší. Ani se na tu fotografii nemůžu podívat. Nejhorší je, když musím OP někde někomu předložit.
Tak jsou asi všichni příjemně překvapení, když Vás vidí na živo a zjistí, že Vám je o 100 let míň než vypadáte na fotce. To je fajn, ne? Mě by to dělalo dobře.
Berte v úvahu fakt, že se každý z nás podle vizáže, ale i hlasu málo známe. Těch pár pohledů do zrcadla je asi málo a s hlasem je to podobně. Všíchni ostatní , kteří nás znají a nebo vidí poprvé, tak jsou na druhého zvyklý a nepřipadá jim, že je na nás něco nenormálního či nehezkého. Samozřejmě, pokud se, svým chováním a zkrášlovánim neodlišujeme od přirozenosti a všeobecně uznávaným zvyklostem. Vše umělé v tomto smyslu je pomíjivé.
Vždyť vylepšování, vyumělkování je v podstatě klam.
Přeji hezký den a buďme i nadále tací, jací jme. -miro
No, pravdou je, že některé lidi nelze podle fotky ani poznat. Ve skutečnosti totiž vypadaji mnohem hůře. Většina fotek (selfie) je totiž upravená. Jsou na to přímo aplikace. Spousta aplikací.
Já bych moc fotogeničnost neshazovala. Je to tak, že někoho objektiv miluje a jiného ne. Ovšem posuzovat bychom to neměli my, kteří se fotíme. Třeba já si chtěla dát aktuální foto na FB, z deseti fotek mi jediná přišla OK. Ale pak mi bylo řečeno, že se nějak divně tvářím A když jsem ukázala ty ostatní, byla vybrána jako nejlepší fotka, kterou jsem považovala za hroznou.
A teď babo raď! M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.