Nejste přihlášen/a.
Jaký stroj se dá použít na strouhání brambor na placky.Teď je strouhám ručne na jemno.
Je možno použít mixér? Co by bylo vhodné?
to není moc rozumné si přistrouhávat prsty
když je potřeba nastrouhat větší množství brambor(znamená rychle), tak si na to vezmu tohle, nebo třeba tenké rukavice, pak se člověk nemusí bát, že si bude strouhat prsty, což si myslím, že je docela zbytečné
Třeba si pak tazatel vyzkouší a uvědomí sobě, že robota nepotřebuje
Bobane, já to Tvoje "tohle" mám a je to pěkně ničemné . Zdržuje to od práce a nejde to rychle. Než bramboru správně napíchnu, aby se neviklala a tak dál. A nakonec zůstávají docela velké zbytky. Nejlepší je koupit robota, který má možnost strouhání. To je za chvilku a bez problémů. Nebo zůstat u ručního strouhání a dávat si pozor. Brambory strouhám na malých slzičkách, když toho nepotřebuji dělat hodně. Jinak vytáhnu robot.
tak záleží co je to za ten držák, mně to tam napíchnuté drží dobře, asi máte nějaký šmejd, nevím
neobrousí se to, pokud má struhadlo aspoň malinko vyvášené okraje, tak ten držák jezdí po nich, viz fotka
Akorát ten držáček je původně součástí orig.struhadla, ale dá se i na jiná struhadla, to mé je od tescomy.
Můj život by byl bez toho držáčku úplně na nic, každý den za něj děkuju pánu bohu
Připojuji s k názoru, že mixér není dobrý nápad. Placky budou potom takové "blemcací", nevím jak jinak to nazvat, také jsem to jednou zkusila. Když už, tak robot s krouhačem - ale ten pak musíte mýt. A kdybych to brala čistě z mého pohledu, tak si radši ustrouhnu prst, než umývat přístroj (u čehož si mimochodem můžete taky ustrouhnout prst) :o)
Brambory na bramborák máme rádi nastrouhavé na hrubo, když je nás víc strávníků, strouhám na robotu. Když potřebuji nastrouhat na jemno, je to ten samý případ, podle počtu osob. Když jsme sammi dva, tak ručně. Mám několik nástavců, pak se myje pouze vyndané kulaté struhátko, stačí opláchnout.
No já mám takový už dost starý mixér Zelmer. Je k tomu i mlýnek na maso. Mám ho opravdu už asi 18 let a s ním je snadná manipulace. Jenom vytáhnu z přístroje ten bílý nástavec a ten kovový strouhač a opláchnu pod vodovodem proudem teplé vody a je to. Má celkem 4 strouhací kotouče. Prodávají ho pořád, dokonce se dají sehnat lehce i náhradní díly, ale už je samozřejmě dražší. Já ho tenkrát kupovala asi za patnáct stovek, možná ani to ne. Ale jsem s ním velmi spokojená, krásně umele maso a nastrouhá všechno. Posílám foto, kdyby se někdo chtěl inspirovat, tak opravdu doporučuji. Ten můj je model Zelmer model 686. Ten můj starý, byl ještě vyroben v Německu. Tak ho asi budu mít ještě déle. A najemno strouhám na tom struhadle co má takové ty zvláštní otvory. Ten nástavec vedle strouhá nahrubo. A pak je ještě jeden na plátky a pak takový hodně jemný.
Nemůžu ten recept najít, ale byly to nastrouhané brambory a vlasně celé těsto na bramboráky s vejcem, moukou, česnekem a majoránkou + rohlík rozmočený v mléce, nalité na plech a na tom kuřecí čtvrtky a cca 45 minut v troubě na 180ºC. Dělal to někdo takhle? Žádné smažení. Láká mě to a jsem zvědavá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.