Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc v ochranné lhute

Od: trinity* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat od k 10.4. jsem byla propuštěna z práce z duvodu zavírání firmy a od 1.6. jsem nastoupila do jine. Ale již 2.6. me odvezli do nemocnice s podezřením na mimoděložní těhot. z kterého se vyklubalo normální leč rizikové a jsem tudíž doma. až do porodu. Jake mám možnosti na pobírání nemocenské a dále výši mateřské atd... Do 10.4. Jsem intenzivně dva roky pracovala asi se 14 dny nemoci.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, proč se ptáte na ochrannou lhůtu, pokud Váš pracovní poměr trvá. Pro výpočet nemocenské Vám běží rozhodné období (RO) od nového nástupu do práce, ale protože v tomto RO nemáte odpracovaných aspoň 5 kalendářních dnů, kterými by se dal podělit vyměřovací základ (Váš výdělek za 1.6.), použije se při výpočtu vyměřovacího základu pravděpodobný výdělek. Z toho se vypočte nemocenská a později peněžitá pomoc v mateřství.

doplněno 17.06.09 20:31:

Doplňuji: jakmile jste nastoupila do nového zaměstnání, skončila tím z hlediska nemocenského pojištění jakákoli vazba na předchozí zaměstnání, co se týká vyměřovacího základu, rozhodného období a ochranné lhůty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]