Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření celozrnné rýže na kaši

Od: idanova* odpovědí: 6 změna:

Zdravím vás všechny, milí rádcové. Neporadil byste mi, prosím, někdo, jak dlouho a v jakém množství vody (bez pozdějšího přilévání) se musí vařit celozrnná rýže bez papiňáku, aby se rozvařila na středně hustou kaši? Děkuji vám. Ida

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Celozrnná se těžko dá rozvařit, má o slupku víc. Možná ji zasucha zkusit mixnout a pak vařit. Nezkoušela jsem. Na kaše se používají rýže s kulatým zrnem, dlouhozrnné jsou zas "sypké", na přílohy.

hodnocení

2x
Tak,vezměme si to selským rozumem :-D
---
Když vařím celozrnnou rýži,tak dávám jeden díl rýže a dva díly vody.
Když bych chtěla jakoby na kaši,tak bych dala cca dva a půl dílu vody.
Chce to vyzkoušet,ale po celodenní fušce se mně to zkoušet nechce *smich*
Prosím Vás,vařte zvolna na mírném plameni cca 15-20min.
Občas promíchejte během varu.

hodnocení

2x

Já ji nekupuju, jednou jsem ji vařila přes půl hodiny a byla pořád tvrdá, musela jsem ji stále ochutnávat. Kupuji zásadně dlouhozrnnou jasmínovou.

hodnocení

2x
Dva a půl bude málo. Spíše trojnásobek vody k rýži. Ovšem my ji děláme z mléka a z kulatozrnné rýže, ale kvůli mléku je potřeba ji občas zamíchat.

idanova*
hodnocení

Moc vám všem děkuji. Chci si totiž udělat očistu ledvin rýží, a s touto celozrnnou nemám zkušenosti. Během vaření by se už voda neměla přilévat, tak bych nerada, aby se mi to připálilo, nebo aby mi to příliš plavalo. S vašimi radami se s tím už nějak popasuju. :) Díky za ochotu a váš čas. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]