Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě změna chování

Od: eliska* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jste se nesetkali s timto případem. Mám přítele který má dvouletého syna, rok se se synem vídám, vse je v pořádku, máme krásný vztah. Protože matka dítěte ( přítele bývalá přítelkyně) mi neustále dělá zle( píše anonymní emaily, SMS z internetu, ke mě do prace- jako že je můj přítel...) Samozřejmě když se rozešli ( já v tu dobu ještě s přítelem nebyla) a do dnes dělá přítelovi problémy ohledně malého, resime to i přes ospod, soudy... Nyní se vztah malého ke mě hodně zmenil, když mě vidí pláče,nechce se mnou být, nic si ode mě nevezme. Bojime se aby se matka nesnažila a neblizovala malému za to že má se mnou dobrý vztah a já s ním. Prosím poraďte mi nebo mi poveze svůj názor na mou situaci. Tato situace se opakuje, matja dítěte má ještě z dalšího vztahu dveří a její otec zazival to samé jako my. Děkuji Eliška Kočková

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tentato
hodnocení

6x

Dle mého soudu naočkovat 2 leté dítě, aby dělalo tyátr je skoro nemožné.

Takové děcko je malé a těžko mu do hlavičky tohle nalít, když Vás zná od jednoho roku, tak Vás bere jako tetu. Která se k němu hezky chovala a vždy se mu věnovala. Budou to asi problémy růstu a vývinu. Jenom nechce od maminky. Kromě toho, 2 leté mnohdy ani tolik nemluví a vztahy dospělých v tomto věku nepochopí.

Je nutné, aby měla ,,bývalá,, Vaše tel. číslo? Nebylo by lepší, aby jste číslo změnila, nebo zablokovala hovory, zprávy od ex?

Pokud je to potřeba, potom všechny tyto ,,zlé,, a nepravdivé SMS evidujte.

Můžete je potom předložit k posouzení, zvláště když již nyní vše řešíte přes soudy a OSPOD.

Nebuďte Vy ta aktivní při jednání s ex. Vše ať si řeší přítel s bývalou sám. Vy vystupujte jako společný pár pouze před úřady atd.

Mnozí se mnou budou nesouhlasit, ale proč tak vehementně bojovat, ta původní rodina nefunguje, vztah je rozvrácen, matka se mstí, dítě může mít mnohdy psychické problémy. Nechte vše, jak určí soud, vlastní rodinu to nikdy k sobě nevrátí. Další dětství zničené.

Malého ať si přebírá tatínek, Vy u toho nemusíte být, a během dne se malému nevnucujte dárky a mlskami, ale nechte ho ať se aklimatizuje, ať k Vám přijde sám, takové malé dítě si zanedlouho ani neuvědomí, že Vás drží za ruku /na procházce apod./, nebo sedíte spolu na koberci a hrajete si.

Jste jenom přítelkyně a ,,teta,,, ale nejste maminka, nová, lepší.

Je to jako přes kopírák. Takové dotazy se tady občas jž objevily.

Člověk /otec/ by se měl smířit, že každodenní výchovu jeho dítěte bude mít třeba na starosti cizí partner, jistě se za nějaký čas objeví.

Vy si časem pořídíte s přítelem svoje vlastní děti a tak alespoň to bude pro Vás zkušenost, že by se měl člověk postarat a udělat vše pro to, aby jeho rodina vydržela.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pouze odhad situace - matka dítě "naočkovala" proti Vám, řekla mu o Vás něco ošklivého, vyhrožuje mu třeba trestem, když se k Vám bude chovat hezky apod. Myslím, že by si s tou matkou (i nenápadně se synem) měl promluvit Váš přítel. Měl by zjistit, kde je problém a případně si "bejvalku" srovnat a dítě uklidnit, že je vše v pořádku. Zdravím!

hodnocení

1x

Bohužel některé matky jsou nepoučitelné a neuvědomují si, že nejvíc škodí svému dítěti. Já to zažívám už dlouho, moje vlastní dcera neustále štve proti svému ex , vymýšlí si naprosté nesmysly. Přitom zeť je světový člověk a já jsem byla nucena přiklonit se na jeho stranu. Je těžké, aby další strana dítěte něco vysvětlovala - tím myslím třeba sebe, dítěti by to zase pletlo hlavu.

hodnocení

1x

Dobrý den. Je možné, že matka dítě očkuje proti Vám, ale také je možné, že je dítě na matku více fixováno a stýská se mu po ní i po domově. Čím je dítě starší, tím hůře může nést odloučení od ní, byť na pár dnů. Nevíme jaký je ve skutečnosti vztah mezi vámi dospělími a dítětem. Zachovejte si k dítěti citlivý a přátelský přístup. Je to i pro něho jistě hodně náročné.

hodnocení

1x

Jak tu bylo napsáno, matka dítěte není asi zcela normální a bude štvát dítě proti vám. Znala jsem podobný případ a skončilo to tím, že se dítě dokonce přestalo stýkat se svým otcem, protože to bylo neúnosné pro obě strany a cestu k otci si našlo až v dospělosti. Prostě se s tím musíte smířit, že bezproblémové dny skončily. Někteří lidé jsou fakt na ... a jakákoliv dobrá vůle se u nich nesetkává s pochopením. Ona ta poučka, že když se budeme chovat slušně, tak i ostatní se budou chovat lušně, je pěkný blábol.

iz*

Zcela normální podle mne není na základě pár vět tvrdit, že někdo asi není zcela normální.

Podle Vás M. Montessori dala svého syna do nalezince, matka dítěte z otázky není asi zcela normální, ... s čím přijdete příště?

liska5

Tady se musím sisi zastat. Ona vychází z dotazu. A kdo si ten dotaz přečte, tak musí usoudit, že matka opravdu nejedná rozumně.

Jinak M. Montessori se opravdu vzdala svého synka kvůli karieře. Jenže tehdy a navíc v Itálii, bylo skandální být svobodnou matkou. To by jak ona, tak dítě krutě odnesli, tak dala chlapečka na vesnici do jedné selské rodiny.

Dát syna do nalezince a umístit ho do rodiny, kde je o něj dobře postaráno (chlapec se k matce vrátil a pak jí pomáhal v práci) je podle mě velký rozdíl, než aby bylo třeba se sisi zastávat...

Marie Montessori navíc nedala dítě pryč je proto, že mít dítě jako matka samoživitelka tehdy bylo odsouzeníhodné. Uvědomme si, že žila v době, kdy se buď staráte o dítě a nepracujete (=nulový příjem, žádné dávky, žádné školky, jesle... jinými slovy buď můžete jít sloužit do bohaté rodiny, nebo se doslova jíst pást, pokud nemáte muže) a nebo pracujete, ale v tom případě se nepostaráte o dítě. Zvolila druhou možnost.

liska5

Naufrago, zastávám se sisi v té první části odpovědi.

K Montessori jsem měla jen upřesnění, že ho opravdu neměla u sebe, ale že to nebyl nalezinec.

Máte pravdu. Omlouvám se.

iz*

@Liska > jenže mně šlo právě o to tvrzení, že M. Montessori "dala syna do nalezince". Je jisté, že žila v jiné době, tehdy by musela s dítětem zůstat doma, nemohla by pracovat. Já si ale myslím, že se "to u ní nějak sešlo". Podle mých informací o utajení syna stál hlavně jeho otec, který povolil, aby syn nesl jeho příjmení až v synových třech letech a pod podmínkou, že se o synovi nebude vědět. Umístění syna do náhradní rodiny, časté matčiny návštěvy, od ± 15 let žil Mario s ní, později jí pomáhal v práci, ... > to je přece něco jiného než "dát dítě do nalezince".

Z textu otázky nevyplývá, že by matka partnerova syna "asi nebyla normální", dokonce ani to, že by syna nějak štvala proti jeho otci a otcově nové partnerce (dvouleté dítě se těžko dá takto "naočkovat", to by bylo možné u staršího dítěte).

Navíc máme informace jenom z jedné strany a tazatelka ani nepíše, jaké problémy (míním ty, které řeší s OSPODem či soudně) matka dělá...

liska5
hodnocení

0x

Tentato má v jednom pravdu, dvouleté dítě se ještě naočkovat nedá. To utáhnete na vařený nudli, když s ním budete skotačit a hrát si. Ale právě v tom druhém roce u některých dětí už začíná období vzdoru. To je prostě vývojová etapa, kterou si děcko i rodina musí projít. Někdy celkem lehce, jindy je to o nervy. JInak samozřejmě děcko vnímá napětí při předávání, atmosféru v té které domácnosti. Ta jeho matka by zasloužila na zadek!

liska5

Mám přesně dvouletého vnoučka, tak mohu říct, že ty děti jsou náladové. Většinou k nám příjde pohodovej sdílnej, ale občas i mrzutej a plačtivej. Může tak reagovat na tisíc věcí. Od únavy přes zuby, stesk, žízeň... až po nachlazení.

adt
hodnocení

0x

Nepíšete jak se chová k otci, jestli také pláče. Dvouletému dítěti se asi těžko dá něco namluvit, aby vás nechtělo. Nepochopilo by to. Tak asi možná postupem času jenom nějak více přilnulo ke své matce, je s ní více času no a vy se mu můžete nějak vzdalovat.. Jinak by na toto asi přišel jenom dětský psycholog, co se mu děje v hlavičce, že u vás pláče. Zkuste také matku trochu pochopit, je to její dítě a děsně trpí, když je s vámi. Všechno je to moc složité a škoda, že to odnáší malé díte.

iz*
hodnocení

0x

Ani mně se to naočkování moc nezdá, spíše bych se přikláněla k tomu začátku období vzdoru.

I když namluvit dvouletému dítěti, že je někdo třeba čarodějnice či jezinka, nebo že tazatelka jí malé děti (chlapce) by zase tak těžké být nemuselo...

Změnila bych e-mail i tel. číslo, nebo bych zablokovala adresu a číslo, z nichž Vás chlapcova matka obtěžuje a situaci bych nechala řešit otce dítěte. (Vy byste mohla situaci ještě zhoršit.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]