Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jablečný štrůdl-před pečenim potřit vajičkem?

Od: begi25® odpovědí: 10 změna:

Mrosim,ma se štrudl před pečenim potřit vajičkem? Ja to dneska delal v remosce,potřel sem vajičkem a vysledek nevabni.Poradil my to kamarad.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, vždy potírám rozšlehaným vejcem. A výsledek je vždy velmi vábný a jedlý. :-D

Ochutnal bych. Ke kafíčku...jen jestli je to pravda, jestli se tu nekecá. *smich*

lok
hodnocení

3x

Můžete potřít i na ohni rozehřátým máslem a trochu posypat vanilkovým cukrem. Při pečení to bude nádherně vonět a po upečení opět znovu namazat máslem s mašlovačkou. Šťrůdlíček dostane krásnou barvičku a bude krásně vláčný a měkkoučký.

zirafka
hodnocení

3x

Pokud peču z listového těsta, zásadně vajíčkem nepotírat, protože těsto zvlhne a nemůže dobře v troubě vylístkovat. Četla jsem to v jedné kuchařce a je to pravda. Pokud jsem potřela, těsto dobře "nevyběhlo".

hodnocení

2x

Samozřejmě se závin na plechu potře vajíčkem, používá se tzv. mašlovačka.;) Je po upečení, krásně do zlatova.

hodnocení

2x

Štrůdl se má vždy potřít vajíčkem.

To,že je ten tvůj nevábní,nebude evidentně tím vejcem *smich*
Jakpak jsi ho vytvořil?
Napiš,posoudíme a zcela jistě se dopídíme k nápravě.

hodnocení

2x

Já štrúdl vajíčkem nepotírám. Ani tažený, ani z lístkového těsta. Když jsem to udělala, vejce v trobě ztuhlo a popraskalo. A nelíbilo se mi to. Potřu rozpuštěným máslem, když mám nebo olejem.

Jablečný štrůdl-před pečenim potřit vajičkem?

Přesně tak, potřené v troubě nepříjemně ztvrdne. Nechápu to, manželova maminka pekla roky na svatby a je vyhlášená cukrářka, ale štrůdly a další podobné pečivo zatvrzele potírá vajíčkem a podle mě je to hrozné.

judit
hodnocení

0x
Já teda vždy peču jen v troubě na plechu. Před pečením vždy potřu vajíčkem, čímž se vytvoří lesklý a zlatavý povrch :) V remosce jsem štrůdl péct nezkoušela, tak nevím, kde může být chyba.

hodnocení

Dekuji všem za odpoved.Ja sem to delal po 1 krat a co kupuji štrudl je skoro na rozsivani.Tak sem myslel že sem špatne udelal.Ted vim že sem udelal dobře.Vremosce vam poradim pect 25 min.a pak otočit a pect 15 min.Ted mam zavin krasny a zitra se du pochvalit štamgastrum do naše hospudky.Ešte jednou dekuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]