Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření po 1. pohlavním styku

Od: ester odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

gynekoložk mi řekla, že až budu mít za sebou první pohlavní styk, že by bylo dobré, abych se zastavila na vyšetření. Bohužel mi vypadl jeho název. Jediné, co mě napadlo, je cytologie, ale nejsem si jistá. Mohli byste mi poradit, o jaké vyšetření by mohlo jít, proč se dělá, co se s ním zjistí a jak se provádá, resp. jestli bolí? A zda je důležité jít na něj brzo po styku, nebo klidně až po půl roce?

Předem Vám děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Název znát nepotřebujete, váš gynekolog ví. Ovšem ta cytologie je pravděpodobná. Odběr se provádí při běžném gynekologickém vyšetření, nebolí a výsledky bývají cca do týdne (jak kde). Další viz např. vysetreni-cytologie.webno/...

liska5
hodnocení

4x

To se udělá tyčinkou stěr z děložního čípku na podložní sklíčko a prohlédnou si ty buňky, aby tam náhodou nebyly nějaké nežádoucí a včas se proti nim zahájilo. Vlastní odběr necítíte, maximálně zašimrá. Tam zas není tolik citlivých zakončení. Lékařům tady jde o prevenci, na kterou se má chodit pravidelně až do stáří.

lucie*
hodnocení

2x

...a já jen doplním,že u gynekologa nejsou žádná vyšetření bolestivá (možná jen ted jak mi kontroloval těhotenské břicho:-D) ale jinak jsou vyšetřen spíše nepříjemná,kde hraje hlavní roli stud a špatné uvolnění.

pb®

Ona ta bolestivost nebo nebolestivost dost záleží na citlivosti každého jedince a také na tom, co se konkrétně provádí a kdo to provádí. Jedna vám řekne, že zavádění nitrodělozního tělíska nic není a druhá že u toho omdlela bolestí.

Třeba já, i když mi gynekolog nevadí a fakt se nestydím, vám budu tvrdit, že odběr vzorku na cylologii je nepříjemný až bolestivý. A na druhou stranu vám budu tvrdit, že dentální hygiena je horší než zubař a u zubaře přece nic nebolí, protože mi nikdy nic nedělal a nic mě nebolelo. A tisíce ostatních se mnou budou nesouhlasit, protože si u zubaře zažili svoje a nějaký gynekolog jsou oproti tomu pro ně lázně.

hodnocení

2x

Myslím si, ale jen si myslím, že se jedná o ultrazvuk, sono. A to opravdu nebolí.

tentato
hodnocení

2x

Ne, neodkládejte to půl roku.

Podívejte se odkaz, kde to je dobře vysvětleno.

Pokud prohlídku absolvujete, uvidíte, že to není nijaká tragédie, spíše má člověk dopředu strach sám ve svojí hlavě.

Po vyšetření a po výsledcích budete mít v sobě klid, že je vše v pořádku.

Pokud budete mít stálého přítele, tak chcete být zdravá pro něj i pro sebe v budoucnosti. Užijete si potom také lepší sex, že jste zdravá i v této intimní oblasti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]