Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak peče plynová trouba

Od: novak1* odpovědí: 32 změna:

Jak peče plynová trouba v sporáku? Je lepší elektrická?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Za mě taky elektro. Proto se taky dělají plynové sporáky a el. trouby. Opačně jsem to ještě neviděl.

lidus*
hodnocení

4x

Vlastní zkušenost. PLYN-jakékoliv maso naprosto úžasné. Elektrika-buchty, cukroví, piškot, naprosto úžasné. Obojí sice zvládnu v obou troubách ale já bych volila elektrickou.

trouba
hodnocení

4x

Topné těleso je před větrákem, takže větrák fouká horký vzduch podobně jako fén. Pokud není větrák zapnutý, trouba nepeče. Je to tedy čistě horkovzdušná trouba.

Topné spirály jsou umístěné nahoře a dole v troubě. Jedna je schovaná ve dnu, druhá je zřejmě vidět ve stropní části trouby. Větrák vzduch neohřívá, jen zajišťuje jeho cirkulaci uvnitř trouby. Trouba hřeje a peče, i když je větrák vypnutý.

hodnocení

2x

máme zkušenosti s oběma lépe regulovatelná je elektrická a proto plynovou už nechci ani vidět

novak1*
hodnocení

Máme elektrickou a co plynová jak pekla?

plynová pekla hůř, byla hůř regulovatelná

asd1
hodnocení

2x

Jednoznačně lepší je elektrická.

A nejlíp s horkovzduchem (to má dnes většina) a čištěním pyrolýzou (skutečnou pyrolýzu má jen málokterá a jsou drahé)

kepler*
hodnocení

1x
Souhlasím s plynovou. Ta elektrická maso vysušuje. A ta plynová je daleko rychleji připravená k pečení. Než roztopím tu elektrickou, můžu koukat na film. A regulovat se dá stejně dobře jako ta elektrická. Ale kuchařské umění nezávisí na typu trouby. Doporučuji keramické nebo skleněné pekáčky s horním víkem. Pak to nemá chybu.
doktpr365*

No opačná zkušenost plynová vysušuje

popelky.cz/...

tru

Elektrická má hlavně velkou spotřebu proudu, vždy jsme museli hodně doplácet při vyúčtování elektřiny, u nás se hodnë peče, proto je ekonomičtější plynová.

kepler*

Nevím, je to jen můj subjektivní názor, zkušenosti mám s oběma. Taky mě přesvědčuje fakt, že při hoření zemního plynu vzniká taky vodní pára, takže to vysoušení není tak intenzivní. Ale jak jsem psal, pekáček s víkem vše napraví.

fialka2
hodnocení

1x

Hodně dávno jsem užívala plynovou, nepekla špatně, ale hůř se regulovalo. Taky v troubě jsem dávala starý plech s vodou.

Teď asi 12 let používám elektrickou, jsem spokojená, peču i v remosce - když je menší množství.

Hodně sporáků má plynové /rychlejší/ hořáky a elektrické trouby, což je výhoda.

hodnocení

1x

Takový vítr tam zase není. Mám horkovzdušnou a ještě nikdy jsem nezaznamenala, že by se mi z těsta něco odplepilo a lítalo to uvnitř. :-D Kupte si ji a pak to pochopíte. Také jsem měla kdysi plynovou, ale lepší je elektrická. A pak, nikdo Vás nenutí kupovat horkovzdušnou, můžete koupit i obyčejnou. A navíc! Horkovzduch nemusíte používat ani u té trouby, která ho má. prostě zapnete pouze pečení, bez horkovzduchu.

novak1*
hodnocení

No ale když to má spirálu vzadu jak to bude péct bez ventilátoru,to by museli být spirály na spodu a z vrchu.

Jasně že je jsou spirály i na dně a nahoře. Vždyť přece stačí, abyste se podíval na nějakou troubu a určitě to pochopíte. Vy si určitě děláte legraci.

novak1*
hodnocení

Tak to je dobré když mají,ventilátor by se dal použít na to abych vyfoukal prach z trouby pri otevrených dvírkach,na čistení trouby.

Já věděla, že se jen bavíte. Ale to se nedělá, to je tady *tyty**nene*

novak1*
hodnocení

Vážne se ptám na detaily,díky za odpověď.

hodnocení

0x

Z dětství si pamatuji, že mamka mela plynovou, dávala tam kastrůlek s vodou, protože plynová trouba vysušuje. Mám dobou zkušenost s elektrickou horkovzdušnou.

hodnocení

0x

Já si myslím, že když se s troubou naučíte, jsou bezva obě. Ale jestli je k výběru alektrická s prouděním vzduchu, horkovzdušná, tak tu pokládám za nejlepší.

hodnocení

0x

Zkušenost jak s plynem,tak klasika a posléze i s horkovzduchem. jednoznačně na pečení čehokoliv -horkovzduch-ka a poslední plyn. Do plynu jsem si dokonce vložil dvě bobrovky,běžně ještě dával kastrůlek s vodou ,ale stejně to nebylo to pravé ořechové!

novak1*
hodnocení

Elektrická horkovzdušná ,každá je horkovdušná,nebo je i elektrická nehorkovzdušná? Aj plynová je horkovzdušná.

Já mám elektrickou troubu bez horkovzdušné funkce. Na zadní stěně nemám větrák, který horkovzdušné trouby mají.

To Novák ne každá el trouba má horkovzduch.Pokud má ,tak na zádní straně-naproti dvířkům trouby- je kruhové topné těleso a ventilátor,která honí horký vzduch od tělesa dovnitř trouby.Toto nemají plynové a ne každá el. to má-i když dnes již asi většina ano.

novak1*
hodnocení

Máme jen takovou co má spirály dolu a nahoře, bez ventilátoru.

A od kud bere vzduch ,z venku nebo ten co je uvnitr rozviruje ten ventilátor.

To není dobré ,to bude vírit prach v troube.

asd1

Jen uvnitř. Ano jestli máš v troubě závěje prachu tak to bude vířit ;)

V tom případě máte jenon byčejnou troubu-buď horní těleso, dolní těleso nebo topí obě dvě dohromady, případně ještě gril. U horkovzdušné trouby je těch funkcí daleko víc

novak1*
hodnocení

Horní a dolní teleso ale zapínají se oba.Maso ,drubež taky peče. Ta trouba má už 27let.

Jáké muže ješte mít funkce trouba,?

Třeba vaření v páře. Nebo ohřívání či rozmrazování. Ale je drahá a jak se na ní něco po*u*ví, tak by člověk byl šťastnej za tu Vaši sedmadvacetiletou. Nechtěla bych to mít doma ani za nic.

novak1*
hodnocení

Když tam fouká vzduch tak to asi nemužete posypat testo práškem,skořicí a pod,ono vám to vyfouká pryč.

Sorry p.Nopváku ,ale vy jste jako malé dítě. Žádný vitr v troubě není ,ventilátor jen urychluje proudění horkého vzduchu,Nic tam nepoletuje,ani případný posyp pečiva cukrem. A jinak i trouba,co měla mamka před 50 lety měla 3 možnosti-jak jsem již psal horní,dolní nebo obě společně-zkuste se kouknout až Vám mám nebo manželka něco bude péci!

asd1

Si to představuje jako fukar na listí ;) Nebo si z nás dělá...psinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]