Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s vlnitými vlasy?

Od: nataliec odpovědí: 12 změna:
Chtěla bych se zeptat zda někdo nemá zkušenosti s vlnitými vlasy. V horní části mám rovné a dole se začínají vlnit. Vždy si je vždy pořádně účešu a po chvíli jdou zase zamotané a pak vypadám hrozně.
Dekuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Sestra má vlnité. Buď půl života strávíte rovnáním...nebo necháte tak. Suché nerozčesávat, nebo jen minimálně. Nejlépe vypadají volně proschnuté, jen probrané prsty. Určitě je důležitý kvalitní kondicionér či maska. Pokud jsou vysušené, více se cuchají. M.

host
hodnocení

2x

Vlnité vlasy jsou krásné. Nerovnejte je. Možná ani netušíte, kolika chlapcům, mužům nebo i ženám se líbíte. Buďte ráda, že je máte přirozeně vlnité a nemusíte mít hlavu plnou natáček, kroutit si vlasy elektrickou kulmou, v minulém a předminulém století se vlasy natáčely "želízkem", kleštěmi s dlouhými čelistmi, které se nahřívaly na ohni. Ženy dobře znají helmy a natáčky v kadeřnictí a ještě za vlnité vlasy draze platí. I chlapi si nechávají dělat ve vlasech vlnku, nebo kudrliny. Jsou hezké. Zvláště přirozené přírodní.

Ono s námi ženami je ten problém, že se nám vždycky líbí to, co má někdo jiný. Mám celoživotně rovné vlasy a chtěla bych je mít aspoň mírně zvlněné, nemůžu se na vlnité vlasy vynadívat. Po strašlivé zkušenosti v 15 letech s trvalou typu květák, kdy vlasy dlouhé tehdy pod ramena nešly rozčesat, zlomila jsem v nich hřeben a šla jsem do pánského, aby mě ostříhali na kluka, už jenom mlčky toužím. Co mi teď rostou semtam bílé vlasy, jsou kudrnaté, tak se možná na ještě starší kolena dočkám :)

hodnocení

0x

Jedině zkusit narovnávat žehličkou na vlasy.

hodnocení

0x

Na jezka...

pb®
hodnocení

0x

Kamarádka, co má vlasy jak pudl, si je nechla narovnat u kadeřníka. Nemusí každý den žehlit, vlasy má rovné i po namočení. Vydrží to asi rok a to je taky vhodná doba, kdy narovnání znovu opakovat. Prý se to nesmí dělat moc často. Pokud nejste spokojená s vlnícími se konci, mohlo by vám to vyhovovat, protože by vás netrápily vlnící se odrosty u hlavy. Taky si moc pochvalovala snadnější úpravu.

72mona3*

Kadeřnice sestře doporučovala tzv. keratinovou kůru, zažehlení keratinu. To je ono? Ale prý to vydrží kratší dobu. M.

lucie*
hodnocení

0x

Mám takové a stojí to za prd*zed* takže bud žehlit nebo se s tím smířit.

Trochu pomáhala tvarovací guma na vlasy,takový modrá plechovka od Swarzkopf.Dávala jsem jí jen na komnečky,pěkně je to oddělilo a vypadalo to lépe.Taky jsem zkoušela (už to tady zanělo) u kadeřnice brazilský keratin.Drahá záležitost a nějak extra to nepomohlo a vydrželo to jen chvíli.

doplněno 25.01.19 11:10:

mona- mě brazilský keratin vydržel cca měsíc,potom mi přišly vlasy zase stejné.Byly rovnější,hladší (často se mi konce vlní nebo krepatí po učesání) po keratinu to šlo,ale přišly mi jemnější,řidší,což se mi nelíbilo v práci a na cvičení (copek byl tenký a smotat do drdolku taky moc nešlo)

Aplikace u kadeřnice cca 2,5 hod za 2tis.

Jediné fakt pozitivum bylo,že po bazenu-po umytí a vyfoukání nebyly vlasy krepaté.

72mona3*

Právě! Sestra si o tom dost zjišťovala a nakonec do toho nešla. Kadeřnice vychvalovala, ale recenze byly rozporuplné. S jejím štěstím by to bylo ještě horší. *nevi*

hodnocení

0x

Také mám vlnité vlasy, něco jsem se s nimi natrápila, záviděla hladké, plihnoucí těžké dlouhé vlasy, nikdy jsem toho nedocílila. Ani žehlička se neosvědčila. Nyní v důchodu děllám pravý opak, aby byly co nejvíce kudrnaté s plomocí difuzéru a pěnového tužidla, kudrny pak sepnu do culíku, nabo udelám drdůlek a celý den mám klid.

lee*
hodnocení

0x
Troufam si tvrdit ze mam podobny typ vlasu - ne kudrnate ale u hlavy rovne a pak par vlnek. Leta jsem chtela rovne ale nic mi nedrzi. Vlasy mam huste takze zehleni ja na hodinu a efekt tak na 3h. Do chemickeho rovnani nejdu, je to driak. Vlasy upravuji dvema zpusoby. Po myti poradne rozcesu a foukam pres velky kulaty kartac. Docilim tim rovnejsiho ucesu, ne vlasy jak hrebiky ale nic se nekrouti. A nebo nechavam volne proschnout coz tvori vlny a ty nosim. Vychytala jsem strih, mam lehce sesekane kolem obliceje a take barvu - hnedou s odlesky do zrz. Strasne moc chlapu i zen mi chvali vlasy, tak z toho udelejte taky prednost ;)

hodnocení

0x

Jojo, taky to mám. Vyzkoušejte pár střihů, moje vlasy vypadají v některých dobře, v jiných zase hrozně. Nejhorší je ten prostříhaný, který mi vždycky kadeřnice doporučují, že provzdušní vlasy a mohou se více vlnit... pche, mě se naopak víc vlní, když je mám zastřižené v podobné délce. Ale těch způsobů je mnoho a ne každý kadeřník umí nebo je zvyklý dělat všechny. Taky dost záleží na tom, jak je necháte uschnout a jestli je něčím tužíte. Prostě to všechno vyzkoušejte, nebudu psát, co a jak přesně dělám já, třeba máte vlasy jiné délky a jiné tloušťky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]