Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Přišel jsem si zde pro radu. Jsem od přírody člověk zvídavý a tak rád zkouším nové věci. Proto jsem rozhodl že si zkusím vyudit maso.
Bohužel jsem si špatně opsal recept na naložení masa a místo 20 gramů na kilo jsem si napsal 20dkg.
dnes jsem vytáhl maso na zkoušku a osmahl jsem ho...No nedá se to jíst... maso jsem tedy omyl a dal ho jen do čisté vody.
Zítra chci udit a nevím jestli a čím to zachránit.
Pomůže ho povařit?
Předem děkuji za pomoc.
Bohužel na pragandě je napsáno - naložení masa do láku na 1 vody 100 g pragandy ... a to je ten průšvich! Maso se opravdu nedá jíst ... takže podle klasiky na 1 vody 1 lžička soli, takhle jsme do dělávali kdysi.
To bude fungovat. A protože jste se té soli fakt nebál,asi to bude chtít léčit bramborama opakovaně. A příští týden hold budou na jídlo stále brambory. S uzeným.![]()
nepomůže nic. Ani čistá voda, ani vařit s metrákem brambor. Nevím kolik masa máš. Jestli víc, tak zavař do sklenic. Jestli míň, vymysli jídla, kam se přidává uzený a to jídlo už nesol. Různé omáčky, směsi atd. Můžeš udělat i nějakou pomazánku a uzený "naředit" třeba škvarkama (nesolenýma).
To je fakt, zavařit si malé dávky jen zalité vodou a pak přidávat do jídel, a už nesolit. Třeba do zelňačky nebo uhlířiny.
Promiňte, ale mě se nechce věřit, že místo pár lžiček soli jste na maso navalil zednický šufánek soli. To vás opravdu nic netrklo? ![]()
Vidím že už je pozdě, ale aspoň mám radu pro příště.
Pro nakládání použijte sůl smíchanou s drceným česnekem. Po smíchání z nich vznikne taková pěkná slaná a ostře chutnající glajda. Tuhle glajdu nejdříve ochutnáte a teprve potom naplácáte na maso, které na pár dní uložíte do hrnce nebo do džbánu. Pak maso vytáhnete, česnekovou glajdu zasucha oškrábete a maso pověsíte do udírny.
Mě se povedl hned první životní pokus.
No a jestli rád experimentujete, pak zkuste vyudit maso naostro, bez solení a bez nakládání. I tak se dá. Výsledek je nečekaně dobrý.
Dobrou chuť. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.