Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Knedlíky z nepšeničné mouky

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat, zda někdo vaříte knedlíky alespoň z části jiné než pšeničné a z jaké. Myslím klasické houskové a bramborové. Zkusila jsem půlku nahradit např. pohankovou,ale moc se nepovedly, docela se rozvařovaly. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bezlepkáři používají kukuřičnou nebo amaranth. Není to ale levná sranda.
hodnocení

Mně jde jen o to přidat tam něco zdravějšího.

Amaranth rozhodně zdravější bude tak proč to nezkusit v rámci boje proti bílým jedům :)
Mezi námi ... Máš v nicku 1946 ale uvažování jako moje dcera. Ta taky vaří ze samých extra surovin, podle zásady " co na tom že to není k jídlu, hlavně že je to zdravý. "
hodnocení

No tak to se teda šeredně mýlíš, ráda si upeču bůček nebo kachničku. Ale občas něco zdravějšího nezaškodí, proto jsem se ptala.

iz*
hodnocení

0x

@Aja1946, jestli Vám jde o zdravější stravování, zdá se mi rozumnější knedlíky omezit (vařit je jen zřídka). Knedlíky z (částečně) jiné mouky nebudou to pravé. Já si dám knedlíky tak jednou za rok, rok a půl...

hodnocení

Houskové dělám jen k jednomu jídlům a tj. svíčková, častěji dělám ty bramborové.

floro*
hodnocení

0x
Jestli vam jde o nahradu klasicke psenicne mouky v kuchyni, tak nez nahradu v knedlikach, zkuste nahradit mouku na pripravu jisky v omackach ci polevkach za mouku ryzovou. Tam psenicne mouky se pouziva snad nejvice co objemu jidel a vysledek je uplne stejny jak vizuálně tak chutove.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]