Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskané paty

Od: wiki* odpovědí: 25 změna:

začala mi praskat kůže na jpatách, nezná někdo radu, jak je se jich zbavit a proč vůbec praskají?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Znám dva lidi ve svém okolí, kterým praská kůže na patách a oba mají cukrovku. To může být jedna z příčin.

tentato

A nadváha. Obézní šlověk nadměrně zatěžuje nohy /paty/ a též se špatně ohýbá a nevěnuje takovou pozornost těžko dosažitelným oblastem.

Tentato a máš pravdu, oba trpí nadváhou. Jeden z nich je muž a vím, že nemá problém koupit si co se mu zachce a vyzkoušel už všechno možné, ale paty mu praskají pořád.

hodnocení

3x

Mně paty praskaly léta, používala jsem na odstranění tvrdé kůže ten nástroj se žiletkou a mazala se krémy. Od té doby, co chodím pravidelně na pedikúru jednou za dva měsíce mám nohy naproto vpořádku..

tentato
hodnocení

2x

Povětšinou paty praskají v létě, kdy chodíme hodně naboso a v pantoflích.

Nyní v zimě to bývá suchá kůže. Kůži je potřeba hydratovat, nejenom mastit Indulonou, chybí voda.

Vhodné krémy v lékárnách a u značkových prodejců bot.

Co se mi ale neosvědčilo, to byly krémy s ureou. Ta naopak vysoušela.

Musíte si vyzkoušet.

------------------------------

Další věc, proč praskají paty je plíseň. Zde pomůže kožař nasadit vhodnou léčbu.

Já doporučuji koupit skleněný pilník a paty jednou za 6 dní pěkně do hladka obrousit. Tedy po náležitém odmočení v octové vodě. Možno si přilévat z konvice horkou, aby nevychládala.

Octová voda /silnější/ slouží i jako prevence plísní - mykózy nehtů.

Skleněný pilník je velmi šetrný k pokožce a po třech rašplování budete mít již jen malé prasklinky. Oproti pemze a kovovým rašpličkám je práce a výsledek skleněného pilníku luxusní. Kůže se netřepí a nemůžete si nikdy sedřít kůži do krve.

Doporučuji třeba Glasscare z Amirra. Nerozbije se, jen tak, jenom jsem na něj jednou stoupla a byl napůl, sklo je bezpečnostní. koupelny.zrcadla.cz/..., lze i jednotlivě a někdy je akce více kusů /4-5/ za výhodnou cenu. Kupovala jsem již dvakrát a podarovala jsem příbuzné a známé.

Mám paty v pořádku, nyní používám balzám Dermacol Soft heel balm. Myslím, že ho mám z ,,Rohlíku,,. je příjemný.

.

ramf
hodnocení

2x

Ztvrdlou kůži odstraňujte aspoň jednou týdně

Pokud se chcete zbavit praskání a bolestivosti pat, je velmi důležité myslet na prevenci. Odumřelá kůže na patách potřebuje pravidelně odstraňovat, a to minimálně jednou týdně. Nástrojů na její odstranění existuje celá řada, proto si musíte sami najít ten, který vám bude vyhovovat.

Výborný je skalpel, který odstraní i nejhrubší kůži. Musíte s ním ale zacházet velmi opatrně, kůže se totiž snadno prořízne. Odstraňování kůže skalpelem je tak spíše lepší nechat na zkušeném pedikérovi. Pro domácí použití jsou vhodnější speciální škrabky, jejichž použití je o něco bezpečnější a příjemnější. U skleněných škrabek je, dá se říct, téměř nulová šance na poranění.

Další možností jsou pemzy. Ty seženete v široké škále hrubosti. Existují i pemzy z vulkanických kamenů, které dodávají kůži některé minerály. Nevýhodou oproti jiným odřezávačům je ovšem fakt, že kůži nebrousí, ale spíše třepí.

Vysoušení pokožky je zvlášť teď v zimě normální. Nezapomínejte proto na pravidelnou hydrataci. Krém - 417: notino.cz/...

Více na prozeny.cz/...

Ramf, vřelý souhlas. *palec*Je k ničemu, mazat paty, na kterých je vrstva odumřelé kůže. Ta vyschne, ztvrdne a praskne.

Je potřeba odmočit, stačí koupel, po koupeli nebo po sprše rašpličkou odrbat. Poprvé pečlivě, pak už stačí halabala, když vím, že zítra, pozítří rašpička přijde na řadu. Dá se koupit v drogerii, v koutku péče o nohy, stejně tak jako krém, který nechá kůži vláčnou a nemastí všechno okolo. Je to jen několik úkonů na pár desítek vteřin. *palec*Když je péče trvalá, není potřeba žiletek nebo skalpel nebo cokoliv, čím by si člověk mohl ublížit.

jjirka
hodnocení

2x

Tady jsou samé rady, které ošetřují důsledky.Měl jsem také popraskané paty a kůži na loktech, ale již delší dobu piji každý den zelený čaj, který obsahuje antioxydanty (musí se správně připravit a pít začerstva) a tyto problémy nemám.Doporučuji všem brusičům pat !

A jaký pijete? Já piju gunpowder, taky min. jednou denně, a stejně mám paty popraskané.

jjirka

Piji zelený bio; možná by pomohly i jiné antioxydanty obsažené v jiných produktech, ale mě pomohlo tohle.Ale opakuji, čaj se musí pít začerstva, protože jakmile chládne tak účinky se ztrácejí, asi jako vitamín C na vzduchu.

lidus*
hodnocení

2x

Nevím zda se ještě vyrábí OZALIN, ten byl super. Jinak je dobrá pedikůra.Suzy má pravdu s tou cukrovkou.

Ozalin se vyrábí, asi před rokem jsem ho koupila, je bezva.

lucie*
hodnocení

2x

Podle nutričních rádců paty praskají při nedostatku vitamínu C a při nedostatku tekutin.Nevěřila bych,ale tchýni to zabralo hned,zvýšila pitný režim+Céčko a dobrý.Mě začly praskat při kojení,což taky souvisí s úbytkem tekutin a živin,takže tomu věřím.

Jinak doporučuju krém Purelan-je určen sice na popraskané bradavky,ale je to čistý lanolin a na paty zabral hned*palec*je v každé lékárně,sice vypadá draze,ale vydrží,protože staší jen troška.

hodnocení

2x

Celková vysušenost organizmu.Paty souvisí s ledvinami a sex.orgány+psychika,o celkovém přístupu k sobě,životospráva.Upravit jídelníček,přidávat do jídla oleje za studena vyrobené,stačí lžičku pokapat,na hlavní jídlo,jíst ořechy,jádra a podobně,prostě se trochu sobě věnovat..Paty denně promazávat,třeba i něčím na recept.Jinak Neutrogena,leniens mast by mohla být dobrá.Nemám osobní zkušenost,jen se mi podobně osvědčily.

hodnocení

2x

Rady ohledně péče o pokožku jste dostala. Přidám jen takovou drobnost:

Nůžky a pilníky po použití vždy pečlivě omyjte, očistěte kartáčkem a osušte. Nakonec na suchý povrch použijte nějaký dezinfekční prostředek (např. Desprej Sensitiv). Existuje řada různých dezinfekcí, ve výběru Vám poradí ve zdravotnických potřebách nebo v lékárně. Protože pokud stejné nůžky a pilníky používá celá rodina, je dezinfekce pomůcek velmi užitečná. Jeden člen rodiny může mít plísňové onemocnění kůže nebo nehtů - a předává svůj problém dál.

hodnocení

2x

Drsné paty s vrstvou odumřelé lůže, když se neodstraní, nejenže praská až do živého masa, ale drásá ponožky, prostěradla a ložní prádlo. Zachytává za textil a ničí ho. V praklinách se drží bakterie, plísně a houby. Je potřeba nejen mazat, ale mrtvou kůži průběžně a stále odstraňovat. Pak nebudou praskat. V každé drogerii je dostatečný výběr nástrojů a přípravků.

pb®
hodnocení

0x

Jak často a jak si děláte pedikúru? Podle mě může pata prasknout, pouze pokud je na ní vrstva staré kůže. Pokud si každý den přejedete nohy pemzou a namažete změkčujícím krémem na nohy, nemůže nic praskat. Pokud jsou nohy zanedbané, zabere to víc času, než se kůže zbavíte. Pomoct si můžete přípravkem na odstranění nehtové kůžičky. Ten kůži změkčí a pak jde lépe odstranit.

hodnocení

0x

To jsem řešila na podzim. Dr. na kožním mi nechala namíchat nějakou mastičku a ta je super.

Opravdu to stojí za to dojít si pro předpis.

lee*
hodnocení

0x
Paty mi praskaly at jsem mazala cimkoliv, smirglovala pemzou, elektrickym pilnikem... zkousela jsem vazelinu, kokosovy olej, mesickovou mast, scholl kremy, neutrogenu, kremy z lidlu, DM... byly jich desitky. Pak jsem zhubla a mam klid. Sem tam nohy namazu, sem tam obrousim pemzou ale jen tak aby se nereklo... a paty mam krasne hladoucke

hodnocení

0x

Paty praskají zřejmě proto, že je pokožka přesušená. Na sobě mám vyzkoušeno, že stačkí po každé sprše či koupeli paty promastit, používám Indulonu. Nikdy jsem si paty ničím nedrásala, po promaštění je stále pokožka jemná. Pakliže se tvoří vrstva tvrdé kůže, tak bud nemastíte každý den, nebo se jedná o nějaké kožní onemocnění. Jednou jsem mela otlak z bot na palci a momohla mi mast z lékárny OZALIN.

Maky, máš a nemáš pravdu. Každý jsme opravdu jiný. Někomu roste a hrubne kůže na patách a někomu vůbec. Ani nemusí mazat. Do 70.jsem nemusela nic, jen nějakých 20 let, kdy jsem měla na šlapkách psorku. A když se ztratila, nemusela jsem nic. Přišly roky a musím brousit i mazat. Jinak to nejde.

babkazov, bude to tak, jak píšeš, každý člověk je jiný. :)

hodnocení

0x

Doma si pořádnou pedikůru těžko uděláte,jednou za 6-8 týdnů na pedikůru a 2-3x týdně namazat paty a plosky nohou na noc mastnějším krémem,natáhnout tenké bavlněné ponožky a budete mít paty jako miminko.Taky to tak dělám.

dani

Dočetl jsem se že na popraskané paty lze dle našich babiček použít také tvaroh. Tak jsem vyzkoušel zábal přes noc a velmi dobrá věc. Do igelitových pytlíků jsem rozdrobil jednu kostku tvarohu (cca250g) samozřejmě do každého půlku vložil obě chodidla a natáhl bavlněné ponožky. Ráno sundat opláchnout vlažnou vodou a natřít hydratačním krémem. Nemusí to každému pomoci ale já jsem spokojen. Ty zábaly dělám 2x týdně. Je to jen moje zkušenost ale nemusí se tady se mnou každý ztotožnit. Budu rád když to někomu pomůže.

liska5
hodnocení

0x

Paty reprezentují kondici orgánů malé pánve. Močové a reprodukční orgány, konečník. Všem prospěje zdravá strava a hormonální rovnováha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]