Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak znovu začít s antikoncepcí

Od: anonymn* odpovědí: 5 změna:
Takže dostala jsem na několik týdnů antibiotika,které snižují účinek antikoncepce. Antikoncepci beru zároveň s tím, ale "flákala" jsem to, protože jsem si hlídala jiné prášky jako právě ty antibiotika, probiotika, vitamíny a při sexu jsme používali jinou ochranu.Dvakrát jsem právě omylem vynechala tabletku. Když se mi to stalo podruhé, bolelo mě jeden den břicho a přišlo krvácení, ale protoze jsem prasky brala dál, zase to po jednom dni přestalo. No a protože mi ATB končí,potřebuji zase zařadit antikoncepci tak, aby byla funkční. Mám dokončit plato i když jsem dvakrát vynechala a začít brát nové po 7 denní pauze (i když jsem kráčela už ten jeden den, nevím jestli by to teď byla plnohodnotná menstruace) Nebo mám počkat celý měsíc než mi začne nová menstruace a první den vzít prášek? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak upřímně - "ale "flákala" jsem to" - stačí nemít sex a budete mít klid. Účinky různých léků můžou ovlivnit i antikoncepci, takže dotaz má jít na vašeho lékaře!

Vy prostě nechcete mít děti, nechte se sterilizovat.

iz*
hodnocení

0x

Já bych se podívala do příbalového letáku a poradila (mohl by stačit telefon) se s lékařem nebo lékárníkem.

Poznámka: V době užívání HA nemají ženy přirozenou ("plnohodnotnou") menstruaci, jde o pseudomenstruační cyklus.

lidus*
hodnocení

0x

Lékař co vám dal ATB a ten co vám dal antikoncepci vás jistě poučil. Nechápu proč jste antikoncepci flákala. Hlídala jste pouze ATB a měla jste hlídat antikoncepci, vše jiné bylo nepodstatné. Přečtěte příbalový leták nebo se ptejte svého lékaře. Něco vám tu poradíme, vy to budete zase flákat a pak se s rádcem soudit, že na základě jeho rady jste těhotná.

JMLC, tazatelka je mírně zodpovědná a nevím proč ji radíte sterilizaci, možná je mladá a na děti má ještě čas.

iz*

Ten dotaz působí spíše jako nepodařený vtip. Možná proto tak Jmlc reagoval.

Pokud není někdo plně zodpovědný, má se riziku vyhýbat. Pokud je zodpovědná jen mírně, ...pak je zřejmě nezodpovědná.

Anebo - pokud bere antikoncepci "tak napůl", možná bude těhotná "tak napůl" ... no a pak se uvidí, jak moc sexovala - možná jen "tak napůl" a zodpovědná bude také jen částečně... A nezničí život jen dítěti - víte?

Nezlobte se na mne - můj názor je, že pokud někdo nechce děti, případně je nechce dnes a plánuje si je za pár let, má možnost se rozhodnout, jak se bude chovat v určitých situacích. 100% jistota neotěhotnění je sexuální abstinence.

Všem těm ženám, co braly AK a dnes chodí do poraden, že se jim poslední měsíce i roky otěhotnět nedaří - všem bych radil stejně... a všechny, které to čeká, bych chtěl na toto riziko upozornit.

Nehceš dítě, nesoulož.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]