Nejste přihlášen/a.
Přečetla jsem si celou diskuzi a Vaše reakce. Je mi 70 let a doktory teda také vůbec nemusím a velmi dobře Vás chápu. Ale mít takovýto problém, tak k tomu doktorovi jdu a nechám si zjistit, co se to se mnou děje. Také se mi stane, že když se mi chce čůrat a chvíli to odkládám , tak najednou prostě musím přímo utíkat. Ale jak jsem psala, je mi už 70 let. A vím, že věkem se snižuje děloha, tak to nehrotím. Ale vy jste ještě hodně mladá. Já bych k doktorovi šla. Samovolně to podle mne neustoupí, jen se to může zhoršovat.
@tronali - Nemate nějakou radu.
Ano - říci to lékařce.
Jinak se podívejte na musimcasto.cz/...
No jak myslíte - co třeba Kegelovy cviky?
Ale ještě jeden článek - musimcasto.cz/...
Zdravím. Napadá mě, zda neberete prášky na snížení krevního tlaku. Některé jsou založené na odvodnění. A tím, jak se tělo odvodňuje (to probíhá v samotných buňkách), dojde k poklesu tlaku. A ta voda se samozřejmě vyčurá. Takže jak prášky zafungují, přichází okamžité nucení na močení. Kafe je samo o sobě silně močopudné, tak se nucení při kafi (ale i třeba při černém čaji...) znásobí. Neberete zhruba těch půl roku prášky na snížení tlaku? Nebo na odvodnění oteklých nohou? Ida
Zdravím. Já bych se ve vašem případě šla poradit s obvoďákem. On vám buď vymění prášek na tlak (odvodnění) za jiný, nebo vás pošle k odborníkovi. Ono v tomto věku může dojít v důsledku ochabnutí svalů k poklesu dělohy (pokud navíc už děloha nedrží tak pevně stočená jako za mlada), a ta potom tlačí na močový měchýř. Dnes se to dá lehce zjistit ultrazvukem. A dá se to řešit. Navíc se při té příležitosti vyloučí jakákoliv jiná příčina vašich potíží a vy budete mít klid a pokoj. Jste ještě dost mladá, řešte to. Ida
Pokud jste doposud necvičila, máte nejvyšší čas. Představujte si, že máte ve vagíně výtah. Takže zavřít dveře, vyjet výtahem nahoru, sjet dolů a otevřít dveře. A tak pořád dokola a kdykoliv během dne, v sedě, v leže, ve stoje, při jízdě autem. Je potřeba procvičovat všechny svaly v pánevním dně, ne jen ty na začátku, proto to pomyslné vyjíždění výtahem do vyšších pater. Zatnout to jen dole nestačí. Hlavně se nepokoušejte o nácvik s přerušováním močení. Tím cvičíte jen ty vnější svaly, nikoliv ty hluboké.
Opět můžeme spekulovat...
Nejlepší by bylo to lékařce říci !
Může to být ochablým,pánevním svalstvem,opravdu pouze spekulace
Časté nucení na moč bývá v tomto věku docela často, ale nikdy se to neprojevuje tak, že by se to nedalo nějakou dobu udržet., každopádně bych se nechala objednat na urologii, ev. i na gynekologii, pokud nejde o zánět, mohlo i nemuselo by to být něco vážnějšího, jistota je jistota. Já chodím často i v noci a vyšetření jsem pro jistotu absolvovala.
Když nebylo nic v moči, tak potom zjjišťují rychlost průtoku, dělají sono vnitřně i vnějšně, ale nebojte, nebolí, oni to umějí.
Když nebylo nic v moči, tak potom zjjišťují rychlost průtoku, dělají sono vnitřně i vnějšně, ale nebojte, nebolí, oni to umějí.Člověk se nesmí nechat vystrašit na internetu od lidí, když jsem např. šla na punkci štítné žlázy, tak jsem měla přečte no, jak to strašně bolí a přestože mě dr. napichovala 3x, nic to nebylo. Kdybyste nař. byla z Phy, poradím skvělého urologa.
nenapsala jste, jestli močíte častěji, nebo to na vás přijde v době, kdy by jste stejně šla, jako předtím. Nepíšete, kolik pijete denně a kolik močíte.
Může to být nějaký problém se zády-s páteří. Obratle mohou utlačovat nervy a menší vzruchy neprojdou. Až ty silné. Možná by to opravdu chtělo doktora.
Cvičit a zase cvičit cviky na posílení pánevní dna. Radu jste dostala jak na to. Taky na rehabilitaci se pomocí Venušiných kuliček cvičí. Léky berete stejné a až nyní máte problémy. Léky to nebude. Takže hurá do cvičení, náprava nebude za týden, ale časem přijde. Je to na vás. Oddalte nošení plen.
@Tronali, jediná rozumná rada je ta, kterou nechcete slyšet > řešit problém s odborníky.
Tady jste mezi laiky, kteří mohou mít (mylný) pocit, že Váš problém znají, ale jde jen o pocit (byla by moc velká náhoda, aby se někdo svým odhadem "trefil").
Problém, který trvá přes půl roku, nevyřešíte bylinkami ani cvičením. Cvičením, které Vám tu doporučili, sice nic nezkazíte, ale pokud je příčina Vašeho problému jiná, cvičení Vám nepomůže.
Skutečnou příčinu může zjistit pouze lékař.
K Vaší reakci (8. I. 2019 ve 20.16): Cvičení není lepší než lékaři. Spolehnete-li se na cvičení a budete-li vyšetření u lékaře dále odsouvat, můžete si zadělat na vážnější problém(y). Cvičení může (ale nemusí!) pomoci v případě ochablého svalstva. Vy ale příčinu svých potíží neznáte a nezná ji tu ani nikdo z odpovídajících.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.