Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syndrom toxického šoku

Od: julinka* odpovědí: 2 změna:

Četla jsem zajímavý článek, že syndrom toxického šoku je způsobován používám tamponů během menstruace. Docela zajímavé téma a myslím, že to může potkat každou ženu. Chtěla bych na toto téma víc vědět. Pokud nepoužívám tampony, ale vložky, mohu taky mít tuto nemoc? Nikde jsem moc nenašla z čeho vůbec a proč vzniká. Může to mít každá žena?Dá se tomu nějak předejít? Např. častou výměnou těchto hygienických pomůcek?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jednou jsem se na to ptala gynekologa, co to je a jak je to časté. On na to, ať se nebojím, že je to podle něj spíš syndrom čuňat, např z pár dní zapomenutého tamponu... Ano, i takové ženy jsou

lucie*
hodnocení

2x

Původcem je kmen stafylokoka nebo streptokoka,takže nejen tampony jsou na vině. szu.cz/... nebo kalisek.cz/... postihnout to může kohokoli,může tomu pomoci i bakteriální nákaza v těle(zánět moč.systemu apo.)...předejde se tomu hygienou,zavádění tamponů čistýma rukama apod.Nikoho jsem s tímto problémem nepoznala.

Tampony (jen a pouze tampony) jsem používala 12let a nedám na ně dopustit,žádný šok,žádné nehody,žádné omezování ve sportu,v životě celkově mi vyhovoval čistější průběh menzes s tampony.Ted mám kalíšek,který je ještě lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]