Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chyba by mohla být např. ta, že máte v ledničce "teplo" a již druhý den počíná kvašení a degradace pokrmu. Případně maso nabere nějaký pach z ledničky (od jiných potravin). Ovšem, jinak je to podivné, protože např. svíčková nebo guláš jsou ještě lepší až druhý den, Také to může být jen pocit a "mlsný jazýček". Zdravím!
orasis - ukládejte v kastrůlku s pokličkou a ohřívejte na sporáku. Dejte vědět, jestli je rozdíl.
Do jaké misky to maso přendáváte? Já je většinou přendám do menšího kastrůlku, nechám dobře vychladnout a teprve potom dávám do chladničky. Další den ohřívám v kastrůlku, v kterém jsem maso dala do chladničky. Přílohu ohřívám zvlášť nebo vařím čerstvou.
Pokud bych maso nemínila před dalším jídlem ohřívat, použila bych místo kastrůlku porcelánovou, skleněnou nebo keramickou misku. (Nemám moc velkou důvěru k plastovým miskám.) Maso přikrývám pokličkou nebo talířkem, nenechávám je v chladničce nepřikryté.
Maso bych neohřívala v mikrovlnce a u misky záleží na tom, z jakého je plastu. Pokud chcete dále používat plast a mikrovlnku, mělo by to být plastové nádobí určené pro mikrovlnky.
Jak maso ohříváte? Aby se dobře prohřálo, chtělo by to je chvilku ohřívat, vypnout mikrovlnku a po chvilce v ohřevu pokračovat opačným směrem.
Ale já dávám přednost ohřátí na vařiči.
Do plastové misky bych maso s omáčkou (šťávou) přendala až po vychladnutí a přílohu bych uložila zvlášť.
Nechám vychladnout v tom , v čem bylo jídlo uvařeno. Po dokonalém vychladnutí přendám maso se šťávou do nádobí určené do MT s pokličkou, na té pokličce otevřu ještě větrání. Přílohu (třeba těstoviny) dám do igelitovéhé (nového) pytlíku, zatočením jej uzavřu a vše uložím do lednice. Příští den to ohřeji tak jak to je - misku zvlášť, těstoviny také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.