Nejste přihlášen/a.
Mám běžecké boty. Vnějšek je čistý, ale uvnitř jsou propocené a hodně smrdí. Používám spreje, ale chtělo by je vyprat. Ovšem obávám se, aby se nerozlepily. Znáte metodu, jak je pročistit?
Praní v pračce bych se nebála,samozřejmě je prát s více věcma,at tam nelítají,aby byly v "měkkém".
Pokud se bojíte,že to boty nevydrží,tak asi nebudou už nejmladší a takové stejně nejsou na běh vhodné.Dobrým botám to neuškodí.
...potom jedině vytrvhnout vložku a vyprat jen tu.
40st.není tak vysoká teplota,nebála bych se jí...a prací prostředek bych volila gel na sportovní prádlo,odstranuje pachy z potu.A je pravda,že je takový neutrální,po jiných pracích gelech jsem cítila vůni se smradem dohromady
Přiznám se,že na dlouhé běhy venku,jsem smradlavější boty neřešila.Mám takové pytlíky s těmi kuličkami(sušidla,náhradní náplně do odstranovače vlhkosti)a ty dávám do bot po odběhnutí.Takže trochu to smrad eliminuje,ale neprala jsem je.
Ovšem boty mezi lidi,po fitka na lekce,jsem je prala.Tam se běhaly menší objemy,tak jsem riskla i to,že by se praním změnil tvar...ale vždy v poho.
Jo, já se taky jednou nebála. Kolegyně říkala, já je peru furt... No, boty byly jak nové, to jo, ale od té doby vržou.
Většina praček má program i na boty, kdy jsou otáčky při praní rychlejší, takže vlivem odstředivé síly bota v bubnu nepadá.
Nemohou se rozlepit, to by se rozpadly hned při prvním běhu v dešti.
Myslím, že boty se šetrně perou v nějakém pytlíku a za nižší teploty.
Pokud to nechcete riskovat v pračcce, tak já všechny boty /též propocené letní sandály, pantofle/ rejžákuji ve velkém lavoru.
Vlažná voda, velký rejžák, malý kartáček, zubní kartáček, jádrové mýdlo, rozepnu a vyndám tkaničky a projedu všechny plochy, kam dosáhnu, případně promnu prstama.
V kýbliku vymáchám zbytky mýdla a suším venku ve stínu /pokud máte zahradu, dělám všechno venku/.
U některých bot, kvůli tvaru, lze špičky vycpat novinovou koulí.
Je lepší propocení předcházet a nechodit v botách na boso. Prostě mít v každém případě tenké ponožky, tak se bota trošku uchrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.