Rádcové, neznám odpověď na otázku. Jak a s čím konzumovat jahelné pukance. Nemůže to to být s mléčným výrobkem. Samotné jsou bez chuti a zápachu Poradíte?
Dobrý den, pokud je to pro Vás samotné nepoživatelné, tak si je můžete přidat do vhodné polévky. Hotovou polévku takto zahustíte (po uvaření - pukance v ní nevařte). Zdravím!
doplněno 25.12.18 22:58:
liska5 - tazatel ve svém dotazu vyloučil mléčné výrobky (což je i mléko).
doplněno 26.12.18 16:46:
pukanec - ano, myslel jsem si, že jde o alergii a radit mléko a mléčné výrobky je hloupost. Pokud to nedáte ani v té polévce, tak to nejezte (já bych také polystyren nejedl a ono to bude asi "chuťově" podobné). Svého času se prodávaly (a možná ještě prodávají) tzv. burizony - suché to jíst nešlo a mokré také ne (byl to hnus).
Jáhly jsou zdravé, mají dost minerálů. Experimentujte. Zkuste do mléka, plus med, skořici nebo kakao. Nebo zalít sojovým mlékem a k tomu sekané ořechy a datle. Já občas to druhé a ještě s pohankovými pukanci.
Pukance bych tedy už nevařila je to něco jako pop corn z jáhel,sním to jen tak ikdyž je to bez chuti a říkám si u toho,,je to zdravé,je to zdravé,je to zdravé,,a ani mi to pak už bez chuti nepřijde. ale jinak ano,zamíchat do jogurtu a ihned jíst,jinak bude z toho bláto i v jogurtu.
Jako klasickou kasi - povarit s mlekem nebo. Vodou a s maslem, medem a skorici, nebo kakaem. Pripadne ovocem - máslo, med, jabka, pomeranc, banan a jine. Nebo nechat nabobtnat v jogurtu a ingredience viz výše.
Vážení, tak jsem v rozpacích. Uvádí se, že rostlinné nápoje / mléka/ jsou alternativou pro ty, co nemohou mléko kravské. Teď čtu na obale těch dvou, co mám doma - sojové a pohankové, že obsahují kaseinát sodný, který se vyrábí z mléka.
A co z toho udělat Tatramelky? Pokud jste tedy aspoň trochu na sladké. Já případně ovesné pukance můžu s datlovým sirupem. Jen jako pochoutku v malém množství do malé misky. Možná by to šlo i s medem?
Nebo se sorbetem, vždy posypat a hned s tím do pusy? Pokud ty pukance prostě sníst musíte...
floro*
Tak si toho udelejte kasi bez mleka a masla - z vody a s ovocem, osladit sirupem nebo medem. A rostlinne mleko urcite muzete ( asi ne to sojove) ale je i ryzove, mandlove, kokosove, s mlekem o. Nema nic spolecneho, jen ten laicky nazev a barvu. Jen pokud si ho nebudete delat sam, ale kupovet, tak uz to nepotrebujete and sladit cukru je tam az az.
Když se to rozpustí, je to stejné, jak rozmáčené burisony. Vmíchejte to do pomazánek, které můžete vzhledem k alergiím jíst. Hmota se zlehčí, nabude, přibyde trocha minerálů a při jídle ta nevýrazná chuť nebude ani poznat. Myslím pomazánky z tofu, cizrny, vajec, zeleniny a luštěnin...
Až když jsem dělala dneska knedlíky, tak mne napadlo: Dejte pukance do knedlíkovího těsta nebo do noků. Vmíchejte je a hned noky / knedle dejte vařit. Vylehčí je, budou mít lepší strukturu i výživnou hodnotu a chuťově to příliš neovlivní. To ani kvasnic nebude třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.