Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahelné pukance, co s nimi?

Od: pukanec odpovědí: 15 změna:

Rádcové, neznám odpověď na otázku. Jak a s čím konzumovat jahelné pukance. Nemůže to to být s mléčným výrobkem. Samotné jsou bez chuti a zápachu*smich* Poradíte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud je to pro Vás samotné nepoživatelné, tak si je můžete přidat do vhodné polévky. Hotovou polévku takto zahustíte (po uvaření - pukance v ní nevařte). Zdravím!

doplněno 25.12.18 22:58:

liska5 - tazatel ve svém dotazu vyloučil mléčné výrobky (což je i mléko).

doplněno 26.12.18 16:46:

pukanec - ano, myslel jsem si, že jde o alergii a radit mléko a mléčné výrobky je hloupost. Pokud to nedáte ani v té polévce, tak to nejezte (já bych také polystyren nejedl a ono to bude asi "chuťově" podobné). Svého času se prodávaly (a možná ještě prodávají) tzv. burizony - suché to jíst nešlo a mokré také ne (byl to hnus).

liska5

Měla jsem za to, že mu vypadl otazník. Jinak bych čekala spíš: Nesmí to být s mléčným... Tak tedy sojové, pohankové, kokosové či jiná alternativa.

liska5
hodnocení

2x

Jáhly jsou zdravé, mají dost minerálů. Experimentujte. Zkuste do mléka, plus med, skořici nebo kakao. Nebo zalít sojovým mlékem a k tomu sekané ořechy a datle. Já občas to druhé a ještě s pohankovými pukanci.

hodnocení

2x

Pukance bych tedy už nevařila je to něco jako pop corn z jáhel,sním to jen tak ikdyž je to bez chuti a říkám si u toho,,je to zdravé,je to zdravé,je to zdravé,,a ani mi to pak už bez chuti nepřijde. ;) ale jinak ano,zamíchat do jogurtu a ihned jíst,jinak bude z toho bláto i v jogurtu.

floro*
hodnocení

0x
Jako klasickou kasi - povarit s mlekem nebo. Vodou a s maslem, medem a skorici, nebo kakaem. Pripadne ovocem - máslo, med, jabka, pomeranc, banan a jine. Nebo nechat nabobtnat v jogurtu a ingredience viz výše.
ben®

floro - tazatel ve svém dotazu vyloučil mléčné výrobky (což je jogurt i mléko).

floro*
Vsak pisu, ze muze s vodou, pripadne teda mleko rostlinne.
liska5

Vážení, tak jsem v rozpacích. Uvádí se, že rostlinné nápoje / mléka/ jsou alternativou pro ty, co nemohou mléko kravské. Teď čtu na obale těch dvou, co mám doma - sojové a pohankové, že obsahují kaseinát sodný, který se vyrábí z mléka.

staszi*
hodnocení

0x
Dávám si je do ovesne kaše.Můžete přidat také do otočného salátu.
doplněno 26.12.18 09:12: Ovocneho salátu :)

jahle
hodnocení

0x
To ty bych nejedl

pukanec
hodnocení

Nezvládnu ani sojové mléko, alergie jak vyšitá na veškeré mléčné výrobky i zakysané. A radit mně mléko, jogurt, kus másla je ...

Zbývá snad jen ta polévka. Po rozmočení je z toho nechutné blato. Ach jo.

A co z toho udělat Tatramelky? Pokud jste tedy aspoň trochu na sladké. Já případně ovesné pukance můžu s datlovým sirupem. Jen jako pochoutku v malém množství do malé misky. Možná by to šlo i s medem?

Nebo se sorbetem, vždy posypat a hned s tím do pusy? Pokud ty pukance prostě sníst musíte...

floro*
Tak si toho udelejte kasi bez mleka a masla - z vody a s ovocem, osladit sirupem nebo medem. A rostlinne mleko urcite muzete ( asi ne to sojove) ale je i ryzove, mandlove, kokosove, s mlekem o. Nema nic spolecneho, jen ten laicky nazev a barvu.
Jen pokud si ho nebudete delat sam, ale kupovet, tak uz to nepotrebujete and sladit cukru je tam az az.

liska5
hodnocení

0x

Když se to rozpustí, je to stejné, jak rozmáčené burisony. Vmíchejte to do pomazánek, které můžete vzhledem k alergiím jíst. Hmota se zlehčí, nabude, přibyde trocha minerálů a při jídle ta nevýrazná chuť nebude ani poznat. Myslím pomazánky z tofu, cizrny, vajec, zeleniny a luštěnin...

liska5
hodnocení

0x

Až když jsem dělala dneska knedlíky, tak mne napadlo: Dejte pukance do knedlíkovího těsta nebo do noků. Vmíchejte je a hned noky / knedle dejte vařit. Vylehčí je, budou mít lepší strukturu i výživnou hodnotu a chuťově to příliš neovlivní. To ani kvasnic nebude třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]