Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Řízky bez smažení

Od: delina® odpovědí: 14 změna:

Mám docela problémy se žaludkem a zatím mám plánovaná vyšetření, nyní se to trochu uklidnilo, tak nejím zdaleka vše. Na vánoce plánuju lehoučký bramborový salát bez majonézy a kuřecí plátek. Ale napadlo mě, zda by nevadilo, kdybych si kuřecí plátek udusila v troše vody aby změkl, pak ho vyndala, obalila v trojobalu a nechala nasucho upéct v troubě. Když bude předvařený, nebude muset být v troubě dlouho, aby neztvrdl, jako vloni, kdy jsem ho tam dlouho nechala, aby nebyl syrový. Co myslíte?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

odp
hodnocení

4x

Myslím si, že i tak by to bylo do žaludku těžké, řízek bude takový vysušený. Radši bych ty kuřecí plátky udusila na šťávičce pekně do měkoučka. Žaludek to lépe stráví.

 

hoststary*
hodnocení

1x

Zkuste si představit, že někoho (kohokoliv) chytne o vánočních svátcích žlučník nebo jiné bolení a zjistí, že doktoři mají také vánoce a funguje jenom pohotovost a hledat někoho, kdo by ho na ní odvezl aby mu píchli palerol nebo něco podobného.

Nebylo by lepší žaludku také dát svátek, dát mu něco dobrého, aby si jazýček pochutnal a žaludek to pěkně strávil? Když už chcete kuře, zkuste si ho udělat dietní, třeba vařené nebo dušené. Bez pepře a podobnch dráždivých přísad. Už vůbec ne něco se strouhankou (obalovaný kuřecí nebo jiný řízek).

Nebo vařenou dietní rybu? Nebo možná losos jenom na másle? Ale nejlépe by vám poradil váš ošetřující lékař.

hodnocení

Losos je jedna z nejtučnějších ryb, žádná dieta

 

hodnocení

1x
avatar libor007
Osobně bych si dal "slavnostně" ten salát a řízeček klidně 5.ledna po vyšetření, než vymýšlet gurmánské harakiri o svátku, kdy je polovina nemocničního personálu doma. Advent bych si užil s osvědčeným pokrmem. Nikdo z nás nemůže moc radit, když neznáme dietu Vašeho žaludku. Inspirací na netu je plno, stačí hledat - pankreatická dieta bude myslím vhodná pro většinu onemocnění. Vím, že žena si dělala ryby s trochou másla na páře a bylo to výborné.

 

liska5
hodnocení

1x

Nic neobalujte a nepřesušujte. To nebude mít bez smažení na sádle ani chuť, ani barvu řízku. K tomu vašemu salátu mohou být přírodní řízečky dušené ve vlastní šťávě, jen sůl a možná kmín. Místo okurky nebo kompotu si dejte dětskou ovocnou přesnídávku. Ale úplně před tím si vypijte šálek žaludečního čaje. A hódně důkladně kousejte. A než si dáte další chod, tak pauzu 2 - 3 hod. Určitě ne kávu.

 

id
hodnocení

1x

Pro dietáře dělám řízek na waflovači, jde i na sendvičovači a také na kontaktním grilu. Vždy vytřu olejem jen přístroj a hotovo. Není to jak z pánvičky, ale je to řízek.

 

pb®
hodnocení

1x
Já bych si udělala salát co jím, tedy jen brambory, vařená kořenová zelenina, vejce a okurky, mírně zalít lákem z okurek. Pro vás i bez cibule. Ze všech ostatních salátů se mi zvedá žaludek. A kapra bych si upekla v troubě, dělám tak všechny ryby. Kapra nejdřív přes noc naložit do mléka (lze i do piva), pak osušit, pokapat citronem, nechat odležet, posolit, okořenit, pokapat olivovým olejem a upéct v troubě. Ryby jsou hotové rychle, čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě jim stačí.

 

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Mám zkušenost s tím, že "problémový žaludek" dobře snese kuřecí plátek mírně osolený (+ event. obalený v mouce a posypaný pár lístky oregána), na něj tenký plátek másla, položit na alobal a zalít 2-3 (podle množství masa) lžícemi vody. Alobal zabalit a v troubě upéct. A k tomu rýži, tu polít sosem, který se udělá v alobalu. A máte Štědrovečerní kuřátko za 25 minut. Ida

 

nikdo*
hodnocení

0x

Tak to zkuste na kontaktním grilu. Ty nejlevnější stojí do 500kč, a maso je z nich krásně šťavnaté a hlavně upečené bez tuku.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Jestli máte problém se žaludkem, pak tu jednu večeři, jedno jídlo, není potřeba jíst proto, že to tak jedí všichni. Abych vás uklidnila, mí vnukové také nejedí bramborový salát. Maminka jim udělá bramborovou kaši. A kousky ryby, když posolíte, pár zrnek kmínu a pomalu, aby se máslo nepřepálilo, uděláte na pánvi, bude to dobrota a vy budete v pořádku. A bez smažení v trojobalu. ;) Vzpomínám, jak to říkala moje maminka, že za války, v nemocnici, místo mojonézy používali ochucený bešamel. Ve školce kuchařky požily šlehačku. V Imperialu dělali skvělý bramborový salát bez majonézy, jen s olivovým olejem.

 

hodnocení

0x

Delilna, to s tím lososem je sice pravda, ale je to rybí tuk a ten tělo tráví úplně jinak, než živočišné tuky. Ale Vy určitě víte, proč máte tu dietu a asi nemůžete ani tu rybu. Ale s tím ovařeným řízkem to dobrý nápad není. To nebude dobré, bude to strašně vysušené. Já být vámi, tak bych si to obalování raději odpustila. Navíc je kuřecí maso velmi rychle hotové, není to jako vepřové maso. Asi bych si ho udělala přírodně na pánvi. Teda nezávidím Vám.

 

fram
hodnocení

0x

Váš recept pečení by šel, ale možná doplněný o alobal. Nebo mnohem lepší s oříšky / mandlemi: knakousnuti.cz/...

A až po vánocích: recepty.cz/...

hodnocení

Řízek s ořechy se zdá moc dobrý, ale bohužel ani ořechy a worchester si nemohu zatím dovolit. Takže zůstanu u přírodního kuřecího plátku s brambory asi se zeleninou a jablky. Půjdu na jistotu, máte všichni pravdu, nač si komplikovat štědrý den.

 

asd1
hodnocení

0x

Nevymýšlel bych kočkopsa, ale udělal normální plátek bez trojobalu...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]