Dobrý den, koupila jsem si domácí mléko z farmy do petky. Snažila se udělat kapučíno jako na videu z youtube. Mléko jsem nalívala, ale pak jak jsem chtěla nakonci udělat nahoře nějaký tvar, ovrázek, nešlo to. Mléko mělo divnou strukturu a zdálo se mi moc tekuté. Nevíte jaké mléko použít při dalším experimentování? Děkuju
Nad nějakým cappuccinem v restauraci dcera prskala. Prý použili málo tučné mléko. Prý i 3,5 % (naše běžné plnotučné mléko) je málo tučné. Má profesní zkušenosti z ciziny.
Kamarádka co má doma krávu mi říkala, že čerstvé mléko od krávy jim nejde našlehat. Smetany má dost, mají kříženku jerseyky, ale prostě ho nenašlehají. Já krabicák našlehala vždycky. A taky jim prý při bouřce i česrtvě nadojené zkysne.
Dobrý den, tak jsem opět zkoušela šlehat vychlazené plnotučné mléko a nepodařilo se mi to Mohu dělat nějakou častou chybu? Hrníček mám nerezový do půlky naplněn mlékem a nakloněný cca 45° k trysce, šlehám na teplotu dokud hrníček udržím v ruce. Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.