Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štve okolí moje dieta?

Od: paulina* odpovědí: 8 změna:

Dobry vecer chtela bych se zeptat jak mam prestat premyslet neustale o diete a jidle podarilo se mi upravou jidelnicku a sportem zhubnout docela dost tj 15kg byla jsem spopkojena az do chvile kdy mi zacalo okolirikat at se nazeru a studovat to co jim,divaji se na me divne,jdyz nechci sladke a kdyz odmitam dezerty.Z jedne strany to chapu a zdruhe me to dost sve, mam pocit, ze spoustu kamaradu duky tomu odmita moji spolecnost,mrzi me to a chtela bych s tim neco udelat,ale nevim jak, protoze mi v hlave sviti co kdyz si to dam a budu zase ta tlusta.Mam z toho obrovke obavy a vim,ze toneni zrovna normalni a tak se snazim najit neco co by me z toho zacarovaneho kruhu vyvedlo.Mozna je to spise otazka pro psychologa,ale ja zadam o radu vas.Prdem dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nezbývá mě nic jiného, než vám pogratulovat za tak skvělý výkon. 15 kilo je super výkon. Na řeči ostatních ohledně vašeho jídla se z vysoka víte co. Jsou to někteří závistlivci a ti ostatní neví co to obnáší dostat tolik kilo dolů. Nedejte na řeči hecířů a jděte si za svoji linií. Ať se nažerou sami, máte tady plnou podporu. Nedejte se vyhecovat.

lm®

Dala jsem coteda bodík,protože mluvil za mne.

Po porodu jsem nemohla zhubnout to až nemoc mi pomohla,ale stálo to potom za čočku,nicméně 26 kilo bylo dole.Samo byl ze mne jiný člověk.Nad rakem jsem vyhrála,ale rozhodně jsem se netoužila vrátit k nadváze,takže se hlídám.I já Vám gratuluji a nedejte se,oni Vám z většiny závidí(a málokdo to přizná),vždyť ,kdo by chtěl být vědomě tlustý..že?A těch pár lidiček,kteří Vás opravdu milují a bojí se o Vás si vezměte stranou a vysvětlete jim,jak se věci mají,že jste si splnila sen a víte proč sladkosti a dezerty omítáte,buď pochopí nebo ne ,ale Vy neustupujte.Lenka

limetka*
hodnocení

2x

Milá paulino, ty reakce okolí jsou jen kyselý hrozny, protože vám závidí pevnou vůli. Když zhubnul můj muž a úplně překopal svůj jídelníček, každej z našeho okolí měl potřebu o tom mluvit (vděčné téma), jak je dobrej, jak ho obdivujou a bla bla bla..a taky jestli není anorektik a pod tím byl podtext závisti, protože lidi o tom většinou umí jen zeširoka mluvit. Takže být vámi, vykašlu se na ně, zdraví vám za to určitě stojí. A pokud se trochu hýbete a nepřejídáte (což asi ne), tak se nemáte čeho bát, že byste to nabrala zpátky... Zkuste ty řeči okolí přejít s úsměvem, však ono je to přestane bavit. *placni*

hodnocení

0x

Gratuluji ;) A co kdybyste začala říkat, že vám sladké přestalo chutnat? Všichni se podiví, ale smíří se s tím. Tak já to říkám s alkoholem (ale popravdě), prostě mi nechutná. A ještě dodám, že mě to pěkně sejří. A všichni mě litují, o co přicházím.*hej*Někomu nechutnají tvarůžky, mě alkohol a vám sladké. Je to tak *bum*

petrat*
hodnocení

0x

Dobry den Paulinko. JA nevim jak poradit, ale chci k tomu jen rict, ze Vam rozumim. Mam vecne problemy s extra kily a take casto bojuji s dietou. Kdyz dietu drzim tak mi kazdy rika Nazer se! Kazdymu to vadi... kdyz dietu nedrzim tak mne pomlouvaji ze jsem tlusta a zeru jako prase... Delam s tim jedine a to, ze se snazim srovnat sama se sebou a se svou vahou a take se snazim ruznymi doplnky stravy udrzovat zdravou stravu, ktera take pomaha k lepsi postave. Kdyz dlouhodobe pijete syrovatku, nebo vlakninu, podstoupite kazdorocne detoxikaci, tak se budete citit dobre i s nejakym tim kilem navic. Muj partner ma take problem s nadvahou a kupodivu ho kazdy podporuje... Pokud Vas pratele opousti kvuli tomu ze se snazite zit zdraveji a citit se lepe, tak je potreba se zamyslet nad tim jak dobri pratele to jsou! Drzim Vam palecky a kaslete na ty zavistive lidi bez rozhledu. Vy jste se dostala o krok vyse a tak to i berte. To je vse co k tomu muzu rict. Drzim palecky

hodnocení

0x

jen málo lidí má to štěstí (nebo pevnou vůli) a váží tolik, kolik by si představovali. Když se to povede někomu z jejich okolí, mají tendenci svou závist převést k tomu, abyste pevnou vůli hodila za hlavu a zase v tom byla s nimi.

Uznávám, že je trochu trapné když někdo tvrdošíjně odmítá jakékoliv jiné jídlo než jeho oblíbené vločky, ale pokud nejste v tomto ohledu extrémista není nic proč byste měla jíst jinak kvůli svému okolí. Podle mě postačí, když se jich v dobrém zeptáte jestli vám tak trošku nezávidí Vaši váhu, když Vám cpou jídlo, které nechcete :)

martini*
hodnocení

0x

Jistě sama dovedete posoudit, že jíte tak jak máte a netrpíte anorexií, to by byl jdeiný důvod, kdy hledat pomoc odborníka. Jinak se na okolí musíte vykašlat a obrnit se, také si myslím, že se jedná o závist. Když jsem já zhubla 20 kg poslouchala jsem to samé a že určitě jím jedno rajče za den a podobně. Buďte ráda, že se teď cítíte dobře, soustřeďte se na udržení váhy, povzbuďte se pěkným novým oblečením a vytřete jim zrak, jak vám to sluší.

lidka*
hodnocení

0x

Paulino, já kdybych dokázala to co Vy a nebo Martini, tak jsem celá štěstím bez sebe a kašlu na všechny pitomé řečičky. Ten, kdo Vás popichuje, to není kamarád ani kamarádka, protože ti by vám měli fandit. To je jako kdyby podstrkovali vyléčenému alkoholikovi skleničku pití za každou cenu. Možná, že máte trochu rozhozenou psychiku z té diety, ale to se určitě srovná. Možná si to trochu namlouváte. Kupte si něco nového pěkného na sebe a klidně se se svým úspěchem vytahujte. Máte proč! *hej*Nehledejte v tom žádný problém, hlavně vytrvejte, ať z toho nakonec není jojo efekt. Dejte si každý den alespoň 10 minut prohlídku před zrcadlem a chvalte se, chvalte se a chvalte se!*palec**palec**palec* Já jsem také vyhrála a už 15 let nekouřím. Také se chválím a zlákat se nenechám. Ale s váhou prohrávám, bohužel. *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]