Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc to nosi?

Od: charger® odpovědí: 24 změna:

ahoj

zajimalo by mě proc cernoši treba v kapverdach nebo i jinde. jsou tam tropicke teploty a nosi zimni cepice? :D

proc? xddd

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Protože je to "in."
Obzvláště u černochů ;)

hodnocení

2x

A proč u nás spousta holek nosí i v zimě kalhoty, které končí 10 cm nad ponožkou/teniskou?

Módní pomatenost. :)

hodnocení

Se jim musí potit hlava
ela*

No kalhoty v zimě taky nosím, ale naopak mám ráda, když jsou přes boty nebo schovné do nich. Tenisky v zimě jsou jen pro blázny. Nosím kozačky a podle toho kam půjdu volím mezi podpatky a rovnou podešví. Do společnosti vždy na podpatcích a délku sukně tak, aby zakryla konec kozaček. Miluju kozačky nad kolena a koženou sukni. Jako doplněk kožené rukavice po loket vše v černé barvě. Baví mě vypadat netuctově a elegantně. Na muže to funguje jak afrodiziakum.

Proc to nosi?
Proc to nosi? #2
Proc to nosi? #3
ela*

Já nosím kožené oblečení často a ráda, takže i v půlce května si s chutí cetou do práce vklouznu do tenkých rukavic a všichni jsou mi ukradení. Nosím neradši dlouhé jako parádní doplněk a miluju pocit když jemná kůže těsně obepne celé ruce až pod lokty. Kvalita se určitě vyplatí a dokonale ušité rukavičky vypadají na rukou sexy a dodají nositelce šmrnc.

hodnocení

2x

Ze stejného důvodu proč někteří chodí při 5°C v čepicích a jiní při -10°C v kraťasích a v tričku. Každý má pocitové teploty jinde.

still10k*

Jo takovýho jsem viděl na zastávce na Zahradním městě, zimní péřovku a kraťasy *smich*

hodnocení

2x

Četla jsem o tom v nějakém časopise typu Lidé a země. Oni prý jsou zvyklí na určité (velmi vysoké) teploty, a když se trochu ochladí, je jim zima - třebaže je tam na naše poměry stále dost teplo.

hodnocení

zajimavy :D kdyby ten černoušek prijel knam ted :D tak by tu asi neprezil tu zimu xdd

Asi by měl zpočátku hodně velké problémy. V tom článku psali, že oni už při teplotě kolem 25 °C často mrznou, chodí v bundách a čepicích. Mají to prostě jinak nastavené (logicky, aby mohli vydržet extrémní vedro, nemohou ho vnímat tak, jak ho vnímají lidé mírného pásma).

Ono se stačí podívat, jak chodí lidé u nás oblíkaní, když je 15-20°C. Pokud je to na jaře (=byla zima), tak v šortkách a tričku, pokud na podzim (=bylo teplo), tak v bundách :)

jirik1
hodnocení

1x

Prostě každý ať si nosí co mu vyhovuje a ostatní ať se třeba po.:-D

Nemám problém si ráno do půl těla oškrábat auto, jet do práce v triku a šortkách stejně jako v létě na fesťáku pařit v mikině nebo bundě.*tuc*

still10k*
hodnocení

0x

To nevím :D Mě by zase zajímalo, proč ti pitomečkové v Práglu nosí letní botičky v zimě. Předevčírem jsem se jednomu vytlemil, když si v letních Pumách dal na kokos na zamrzlé kaluži. Ale kdyby to byl jeden, nebo dva, to pochopím, prostě zaspali, ignorují, nebo podivíni. Ale to je skoro každý čtvrtý, pátý týnejžr. Také nějaká podivná "móda"?

Ne, když suchou nohou se lze dostat z bytu kamkoli potřebuju, proč se budu v budovách, kde trávím většinu času pařit v pohorkách? A když jednou dvakrát třikrát za rok na týden zamrzne nebudu kvůli tomu měnit kompletní obutí svého šatníku.

Zimní boty sice mám, ale vytáhnu je jen na hory nebo když jdeme sáňkovat. Jinak si celoročně vystačím s letními.

still10k*

Mno možná jsem ovlivněný tím, že jsem původně z Krkonoš a do školy jsem chodil 3 kilometry i v metru sněhu, ve škole jsem se prostě převlíknul. Uznávám, že Prágl je taková mikrorepublika, vždyť tu žiji už 20 let a už trošku pražákům vidím do karet. Ale stále nevycházím z údivu nad zdejší lehkovážností Tenhle intelektuální materiál pak centrálně řídí zbytek republiky?

olinl
still10k-(rozesmáls mě) a podle toho to tady u nás v Kocourkově vypadá..

@still10k: Koukám, máme stejnou životní cestu i zkušenosti. Já teda nechodil do školy 3km, jen pár set metrů, ale stejně. Naposledy jsem byl v práci pranýřován za to, že v zimě nosím traktorky a padá mi z nich bordel (jakej div, když prostor pro přezutí je 30 metrů od vchodu). Holt pražáci. Adidasky i na Silvestra, rohožku ještě neobjevili a pokud jo, je jim houby platná. Nemaj reflex si přede dveřma dupnout, takže tahaj bordel dovnitř, rohožka nerohožka. A to nemluvím o teenagerech, ale o lidech 35-50. No, 20 let v Praze mi úplně stačilo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - lidé většinou nosí to, o čem si myslí, že jim to sluší, že je to chrání před počasím, že je to módní nebo tím vyjadřují životní styl či příslušnost k nějakén komunitě. U těch černochů bych řekl, že jde o životí styl a komunitu (např. ovlivněnou určitým stylem hudby). Zdravím!

P.S. Např. ortodoxní rockeři nosí "sluneční" brýle i v místnosti .

jirik1
hodnocení

0x

Třeba je to letní verze čepice (summer beanie). Nosí je třeba i skejťáci - fotka z Melbourne (zdroj internet)

Jinak k tomu jak kdo chodí oblečený si myslím že to každému může být fuCk.

V práci máme teplo tak tam chodím na pána - jenom ve vestě s kapucí - bez trika! (jako je mikina na zip s kapucí - ale bez rukávů) a uříznutých maskáčích- šortkách. Ven na cigáro nebo přes dvůr do jiný haly mi ani nestojí zato si brát něco víc na sebe, i když ženský říkají že jsem blázen, že nastydnu, že budu nemocný a další pindy.

I dneska když jsem šel na procházku, tak taky mikina s kapucí, kšiltovka, péřová vesta - maskáče vyhrnutý pod kolena a tenisky, no problem...*frajer*

To je furt keců...

Proc to nosi? #4

jano1*
hodnocení

0x

aby jim nebyla ještě větší zima :D

hodnocení

0x

V Praze zas naopak vídám holky kalhotama nad kotníky a ponožkama pod kotníky. Kotníky nahý, oteklý, modrý zimou, až to není hezký. Nechápu.

jirik1
hodnocení

0x

Tady je dobře vidět rozdíl mezi winter beanie*zima* a summer beanie*slunce* - v tloušťce i materiálu:

abeanco.com/...

Proc to nosi? #5

jirik1
hodnocení

0x

Zde jak takovou čepici nosit*frajer**palec*

tinyurl.com/...

joudic*
hodnocení

0x

no urcite to neni vlnena zimni cepice *smich* jinak ja nosim horskou alpine pro do -40C snad i ve 20C *zima**vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]