Nejste přihlášen/a.
Perete před prvním použitím zakoupené nové prádlo, ručníky a povlečení?
(Spodní) Prádlo, ručníky a povlečení určitě. U riflí, triček, mikin (...) a ponožek dle situace. Nebojím se ničeho konkrétního (bakterie, nemoci...?), spíš mě znejisťuje to, že nikdy nevím, kde se to válelo a taky jak dlouho to skladovali v nějakých pytlích, praním to tedy jakoby "provětrám". Těch pár bakterií na vyleštěném jablku ze supermarketu taky nikoho nezabije, ale přeci si ho většina lidí před konzumací umyje, ne?
Ano, vždy. Tohle mě naučila mamka, již jako dítě před 50ti lety.
Prádlo, povlečení, ručníky, spodní prádlo, halenky, košile, hlavně to, co jde přímo na tělo, ponožky kvůli chemikáliemi při výrobě atd. Silonky ale ne, ty se natahovaly jak se vyndaly z krabičky
Kvůli chemii, kvůli dobrému pocitu, a z hygienických důvodů - kdoví, kdo to zkoušel přede mnou. energiezivota.com/...
oprava - chemikáliím
Lidi neblbněte. To už bych musela musela dávno zajít na strašné vyrážky a všelijaké potvory. Svetry, nebo trika nové neperu. Ručníky a ložní prádlo jsem už nekoupila nové 35 let, ale určitě jsem to tenkrát také neprala. Spodní prádlo si vlastnoručně šiju, protože mi nic nevhovuje, jsem zvyklá na přírodní materiály a určitý střih. Teda kromě podprsenek, ty teda kupuji. Ale klidně je navléknu nové a vyperu až pak a ještě se mi nic nestalo. Ta fotka dítěte, který má po celém těle virážku, nemusí být vůbec z toho, že paní triko nevyprala, ale že koupila nějaký syntetický materiál, které její dítě prostě nesneslo a osypalo by se i v případě, že by to vyprala.
Aha, věřím Vám. Je to sice divné, protože to znamená, že to napouští nějakým sajrajtem, (což teda důvod nechápu, když oblečení přece nepodléhá zkáze ) a opravdu se to musí před nošením vyprat.
To praní je fakt důležité. Kolikrát to jen přemáchnu v kýblu se šamponem a to je cosi. Voda ztmavne, zesmrádne, všechna pěna okamžitě zmizí... V každém případě prát, i když člověk není citlivý.
Peru jen něco, spodní prájdlo vždy, ručníky vždy, pyžama, noční košile, tričky, látkové kapesníky peru. Svetry a mikiny neperu.
Předpokládám, že žádnými když mi to vždy přijde zabalené v originálním obalu nebo v zalepené krabičce.
Minimálně při výstupní kontrole to ohmatáno bylo, ale nový výrobek je také vždy pokryt ochrannou vrstvou čehosi chemického, co se doporučuje odstranit před prvním použitím. U zakoupeného zboží hlavně z dovozu to bývá také na visačce upozornění pro spotřebitele.
Jednou přišla ráno sestra, že neví, co jí je, jestli má jít k doktorovi, měla na sobě modřiny, na kloubech, kolenech a na loktech, tak jsme přemýšlely, kde k nim v noci mohla přijít, napadala nás už i myšlenka na těžké onemocnění, pak mě jen tak napadlo, jestli se už sprchovala, prý ne, a tak se šla osprchovat a bylo po nemoci. Od té doby doma povlečení před použitím pereme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.