Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na tvrdé cukroví?

Od: jehru odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny. Před týdnem jsem dělala pracny dle obvyklého receptu. Z formiček šly vyklápět dobře, ale když jsem je potom ochutnala, byly hodně tvrdé. Dala jsem je na balkón , ale ani po týdnu ještě nezměkly. Stalo se mě to poprvé a nevím, jak dále postupovat. Prosím, máte s tímto někdo zkušenost? Díky za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zkuste přidat do krabice s cukrovím kousek jablka, cukroví si z něj natáhne vlhkost, chce to vlhko, no...

hodnocení

1x

Pokud ten recept máte vyzkoušený a vždy byl dobrý, může to být moukou (už se mi to také stalo, proto kupuju pouze osvědčené značky).

hodnocení

1x

Letos mám pracny také trochu tvrdčí, než obvykle, takže jsem mezi ně dala pro jistotu jablko. Jinak si myslím, že jsem je letos moc vypekla, ale vždy mi hezky zvláční ve studeném špajzu. Že by to bylo moukou, to mne nenapadlo, ale je to možné.

hodnocení

0x

Také zdravím.
Můžete nám prozradit recept?
Pak bychom se mohli posunout někam dál...

Domnívám se,že JABLKO tento problém do Vánoc nespraví.
Pracny se vždy pekly jako první,protože dlouho trvalo než změkly.
Proto jsem se Vás ptala na recept.

jabraka*
hodnocení

0x

Nechci moc hospodyňkám radit do jejich receptů-ale znám pekařskou surovinu POLYNOL - A,ta v pečivu působí na vláčnost a jemnou strukturu-Kdo má odvahu,ať to zkusí.

JABRAKA

iz*

Polynol A extra jsem našla jenom v nabídkách pro pekaře >>> balení po 25 kg. (-:

hodnocení

0x

Jabrako, Vy vždycky někde něco vyštracháte, ale nedojdete až do konce. Také jsem neúspěšně hledala ten Polynol a našla zřejmě to samé co Ivzes. Navíc ani člověk pořádně neví o co kráčí, neboť je tam napsáno pouze "tukové suroviny". Jak jste přišel na to, že zrovna tohle by vyřešilo problém tvrdých pracen? A 25 kilo "nějakého něčeho", se mi kupovat teda nechce, když budu dělat pracny z půl kila mouky *alene* :-D. Tady nejde o odvahu, ale o zdravý rozum.

jabraka*

Suzy,ten polynol znám řadu let a také jsem ho samozřejmě vyzkoušel.Je to voskově bílý prášek a je skutečně nezávadný.Vyrábí se vSetuze z živočišných tuků a pekaři ho do některých pečiv přidávají.ale nevím kolik.

JABRAKA

Nojo Jabrako, ale když to člověk v malém balení nesežene. Klidně bych to vyzkoušela, ale kupovat 25 kilo se mi nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]