Pomeranč nebo mandarnku rozříznu na polovinu. Vydlabám vnitřek a nůžkama stříhám dokola spirálu asi 0,5 - 0,75 cm. . Konec proužku kůry připevním izolepou na tužku, omotám celý pruh kůry a konec také připevním k tužce. Takto to nechám uschnout a mám krásné spirálkovité pomerančové ozdoby.
Já kůru nakrájím a navléknu na nit. Tu pakpověsím na garnýž nad topení. Do usušené pak ale neuděláte dírku. Je potřeba s tím počítat. Vyzkoušejte: nakrájejte na plátky pomeranč, mandarinku, citron, jablíčko. Rozložte na plochý talíř a dejte na topení. Zůstanou krásné plátky, které se dají pověsit, nalepit, jen tak položit.
doplněno 08.12.18 10:21:
Perlinku? Bezva nápad, ale to bych ji musela mít. Talíř nebo plech je "cesta nejmenšího odporu".
jabraka*
Na topení položím pás stavební perlinky.Na ní usuším všechno.Jablka,zeleninu,i pomerančovou ,nebo citronovou kůru.
Suším podobně jak píšete. Ale jen krájené na kolečka i s dužinou na starší utěrce na topení. Neměla jsem tak velký problém udělat dírku pro nit nebo tenkou mašličku. Kolečka jsou asi 3-4 mm silné a přes dužinu šlo dobře. Taky občas něco zavěšené na nitce na trubkách od topení. Nějak výrazně se nikdy nekroutilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.