Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sušit pomerančovou kůru na dekoraci

Od: verafirytova odpovědí: 10 změna:

jak sušit pomerančovou kůru na dekoraci

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Pomeranč nebo mandarnku rozříznu na polovinu. Vydlabám vnitřek a nůžkama stříhám dokola spirálu asi 0,5 - 0,75 cm. . Konec proužku kůry připevním izolepou na tužku, omotám celý pruh kůry a konec také připevním k tužce. Takto to nechám uschnout a mám krásné spirálkovité pomerančové ozdoby.

lidus*

Dobrý nápad. Vyzkouším.

hodnocení

3x
Pomeranč krájím na plátky,popř.pouze kůru a dávám schnout na radiátory.
Večer dám sušit,druhý den ráno je hotovo ;)
lidus*

Nekroutí se při tak rychlém sušení? Já suším plátky pomeranče zavěšené na niti, na ležato, to jako, že středem dělám dírku.

Položit na alobal.

hodnocení

0x

Já kůru nakrájím a navléknu na nit. Tu pakpověsím na garnýž nad topení. Do usušené pak ale neuděláte dírku. Je potřeba s tím počítat. ;) Vyzkoušejte: nakrájejte na plátky pomeranč, mandarinku, citron, jablíčko. Rozložte na plochý talíř a dejte na topení. Zůstanou krásné plátky, které se dají pověsit, nalepit, jen tak položit.

doplněno 08.12.18 10:21:

Perlinku? Bezva nápad, ale to bych ji musela mít. Talíř nebo plech je "cesta nejmenšího odporu". :-D

jabraka*

Na topení položím pás stavební perlinky.Na ní usuším všechno.Jablka,zeleninu,i pomerančovou ,nebo citronovou kůru.

JABRAKA

fialka2
hodnocení

0x

Suším podobně jak píšete. Ale jen krájené na kolečka i s dužinou na starší utěrce na topení. Neměla jsem tak velký problém udělat dírku pro nit nebo tenkou mašličku. Kolečka jsou asi 3-4 mm silné a přes dužinu šlo dobře. Taky občas něco zavěšené na nitce na trubkách od topení. Nějak výrazně se nikdy nekroutilo.

hodnocení

0x

A POZOR! milují ji kuch.moli, i když se tvrdí pravý opak. Kdysi se sbírala do školy a přála bych vám vidět, co z ní zbylo v uzavřeném pytli

elane

Přesně tak, potravinoví moli sušené pomeranče milují. Je jenom otázka času, za jak dlouho se do nich pustí. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]