Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer milé maminky a rodičové,
chtěla bych vás poprosit o pár rad a typů za které budu vděčná. Máme pár typů s manželem,ale chtěli bychom poradit i od vás jako od nezávislých lidí.
Našemu synovi umřela nejlepší kamarádka,kterou měl moc rád. S jejími rodiči dobře vycházel a má je také rád,nejspíš až moc,protože ho to pořád trápí a je smutný. I nadále se s rodiči vídá a i potom všem u nich tráví nějaký čas. Bohužel by chtěl rodičům dokázat i jinak,že jí má pořád rád a že na ni myslí. Co myslíte vy? Možná to bude znít trošku divně.. Ale co by podle vás bylo vhodné rodičům zesnulé dívky sem tam mohl dát,aby i oni věděli,že je to upřímné a něco nepokazil..
Děkujeme moc za vaše rady a typy..
Dobrý den. Podle mne není vhodné dávat rodičům zesnulé dárky jako důkaz, že syn myslí na jejich zemřelou dceru. Bylo by vhodnější nechat její rodiče v klidu, aby se se smrtí dcery vyrovnali po svém. Proč jim tragedii neustále připomínat takovýmto chováním? Ať to syn nedělá, je to zbytečné a mně se zdá, že i bezohledné vůči těm rodičům. Je to jen můj názor.
Souhlasím s @Jezevec > v této situaci není vhodný žádný kupovaný dárek a @KapkaNadeje > časté návštěvy dívčiných rodičů i na mne působí až bezohledně vůči nim. Váš syn by se s tím měl vyrovnat sám, případně pouze s Vaší pomocí. Neměl by jejím rodičům častými návštěvami připomínat, oč přišli.
Zdravím. "Jak zůstat i nadále věrný?" To myslíte vážně? Komu zůstat věrný? A to jste rodiče toho chlapce, ...kterému umřela nejlepší kamarádka?.. Kamarádka? Ne manželka ani letitá partnerka, se kterou má děti? A on má jejím rodičům (ne babičce a dědovi svých dětí) nějak dokazovat, že jejich dceru měl rád? Proč? A proč to řešíte vy s manželem? Tak se navštěvujte vy sami s rodiči té kamarádky a vzájemně si noste dárky, když vám to připadá normální. Nebo si myslíte, že úmrtím kamarádky, by měl i pro něj skončit život? A ještě ho k tomu nutíte? Měl by jít na návštěvu, odevzdat dárky a skočit pod vlak? A proč? Proboha, nechte ho být a nemontujte se do toho. Nechte ho zapomenout, najít si partnerku, manželku, matku svých budoucích dětí a nechte ho v klidu žít. Ida
Je to divné.
Váš dotaz i chování syna k rodičům zesnulé. Omluvou bude asi jenom to, že je vše asi moc čerstvé i jizvy na duši.
Jediné co mě napadá, je občas k nějakému svátku a výročí dojít na hřbitov položit květiny, zapálit svíčku.
K rodičům dojít také, tak nějak jednou za čas /Vánoce, výročí úmrtí, narození/ a přinést sebou květiny, dobrou kávu nebo něco sladkého. Hezký kalendář do Nového roku.
Ale víte, časem frekvence návštěv i darů budou stejně klesat. Vždyť život se bude žít a na naše blízké nelze neustále vzpomínat a živit nějakou velkou vzpomínku. To budou zřejmě jenom ti rodiče.
Jestli to bylo jediné dítě tech rodičů /a snad bez vnoučat/, tak je to jistě velice bolestivé, ale neznamená to, že se syn uzavře celému světu.
Nyní jsem si všimla, že píšete, že to byla jeho kamarádka. Pokud to byla pouze jeho kamarádka, tak nic, nic nedávat, žádné dárky, to se nedělá.
Ale v předposlední větě se ptáte, co by asi tak mohl sem tam rodičům dát?
Zavzpomínat jednou za rok na hřbitov na dušičky, nebo pokud tam bude mít cestu, tak zapálit svíčku u svého hrobu a následně u místa té dívky.
Nějak jsem si to spojila s ,,přítelkyní,,, tak to potom takové úzké vazby mezi nimi nebyly. To se omlouvám.
@romanaromca - oni sami chtěli,aby i na dále k nim chodil
Návštěva občas - dejme tomu. Ale aby to neskončilo tím, že rodiče zemřelé budou dotčení případným omezením návštěv kvůli jiným aktivitám a začnou třeba vyčítat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.