Nejste přihlášen/a.
Mám dnes výhodně zakoupenou zakysanou smetanu rozdávanou za akční kačku před datem spotřeby a to 2x velký kelímek, jenže mě teď zrovna chybí inspirace, jak ji spotřebovat naráz nejlépe hned zítra s expirační dobou
Poradíte recept na dobrotu?
Velký kelímek je co?
500 ml?
Pokud tak, udělejte nepečený dort, ale já dělám bez želatiny.
Stačí do máslem vymazaného pekáčku a vysypaného grankem /kakaem, nebo strouhaným kokosem/ vyskládat dětské, kulaté piškoty a vrstvit postupně nějaké ovoce nejlepší jsou jahody, či broskve, kiwi, banán, směs /kompot/ a zakysanou smetanu předem rozmíchanou s cukrem /vanilkový/ a rumem /nebo trestí/. Poslední vrstva krém a posypat grankem. Nechat do druhého dne prosáknout.
Jsou-li menší, tak sdělat do vaření /segedinský guláš/.
Jinak zakysaná smetana dobrá vydrží i po datu vytišteném na obalu. Nebála bych se toho.
1/ Vmíchat do ní vanilkový cukr a rozpuštěnou želatinu a udělat si nepečený dort. Vrstvu piškotů, nějaké kompot.ovoce , tuto bílou hmotu, zase piškoty a zase ovoce a zase to smetanové..Nejlépe do nádoby ze silikonu, jako třeba hřbet.
2/ V ledně nechat lehce osolenou smetanu odkapat skrz plátýnko v cedníku. To husté, co zůstane v cedníku, bude taková domácí lučina, kterou lze ochutit kmínem, cibulí, paprikou, česnekem, křenem, sekanou petrželkou. To tekuté se dá vypít nebo přidat do vaření.
3/ Nejsnažší je to jíst lžičkou, jako jogurt a případně si přimíchat džem.
Mražák? To bych měla obavy: To si raděj udělejte vdolky nebo ovocný knedlíky a smetanu na to.Super!
Pořádně výrazná rajská nebo dýňová polévka. S hroudou smetany do talíře... mňam
A jako dezert smetana (+jogurt nebo tvaroh dle libosti) s vanilkovým cukrem, trocha ovoce, piškot,...?
Edit: A hlavní chod může být tortila s kuřecím masem, ledovým salátem, paprikou a rajčetem. Tortila se samozřejmě před pokládáním dalších surovin bohatě smetanou potře
Co třeba dát jednu zakysanku do sekané z 1/2 kg mletého mix masa, taky se sýrem a červenou paprikou, co myslíte - bude to dobré?
Koprovku dělám pouze z mléka. Polovinu osolím a osladím a dám na plotnu vařit. Ve druhé půlce rozkvedlám pár lžic hl.mouky. A když se ta první půle začne vařit, tuhle směs s moukou do ní vmíchám. Krátce povařím a hlídám, aby se to nepřipálilo. Nakonec sekaný kopr. A ocet, až na talíři. Někdo ho v tom nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.