Nejste přihlášen/a.
Tchyně mi podarovala zmražená žebra ze zvěřiny (,,jen si to vezmi, stejně bych to vyhodila ") a protože je na některý věci děsný ..., měla maso naházený mezi mořskými rybami a to chytlo parádní zápach. Uvařila jsem vývar a jde hrozně cítit rybinou. Dá se něco přidat do vývaru, nebo něco provést s masem, aby se to odstranilo? Je mi líto je vyhodit, vývary mají rády hlavně děti a používám je těměř do všeho...Děkuji za odpovědi.
To bych taky ráda věděla, já mám pocit, že za to mohou výrobci, že ryby zamrazují bez předchozího oprání. Zrovna dnes jsem dělala filé, které jsem dřív běžně kupovala a přestože jsem ho několikrát omyla pak pokapala citronem, nechutně páchlo rybinou Je to už poněkoláté.
Ale vy se ptáte na vývar ze zvěřiny to je bohužel normální, zvěřinu bych nikdy na vývar nepoužila, ta se především musí dobře okořenit a upéci nebo udusit mnohdy i naloženál
No ja delam vyvary z zeber ze zveriny bezne, tedy jen srnec, jelen, pridam normalne zeleninu do polevky a vyvar je perfektni, silny a chutny. Delam z nej i omacky...Jen z divocaka ma jakoby pachut...Jenze ted to smrdi rybinou opravdu z mrazaku, mela to mezi rybama, takze me zajima, jestli se toho da zbavit...
Masa, u kterých chceme odstranit zápach, se prý omyjí octovou vodou. Ledvinky se zase louhují v mléce. A u těch ryb není zápach z toho, že je před zamražením neumyli, nýbrž z toho, že je nechali ležet déle před zamražením a už načichly.. A ryby se obecně rychle kazí, jejich maso obsahuje hodně vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.