Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak smažit hermelín, aby nevytekl?

Od: ma22 odpovědí: 16 změna:

Máme doma rádi smažený hermelín. Bohužel nám často částečně vyteče i přes dvojobal. Je lepší ho dělat na rychlo nebo pomalu? Poradíte?

Děkuji

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jezevec*
hodnocení

6x

Obaluji dvakrát. Takže mouka - vejce - strouhanka - POŘÁDNĚ UPĚCHOVAT, pak znovu lehce do vajíčka a lehce protáhnout strouhankou- NEUMAČKÁVAT !
Pak hodně rozpálit olej a zprudka opéct. Nevyteče.

Ověřené právě dnes. Ano, funguje to :)

 

 

hodnocení

2x

Péct hodně prudce

 

hodnocení

2x
avatar jmlc

Možná by stačilo dát ho do fritovacího hrnce v sítku... tím se neřeší otáčení a náhodné propichování...

No a osobně "trojobal" nedělám... tedy místo mouka-vejce-strouhanka dávám jen do strouhanky a vajec a opakovaně. Samozřejmě je nutné mít rozpálený olej a smažit prudce - hermelín se ohřeje rychle, strouhankový obal je křupavý...


doplněno 19.11.18 15:15:

A smažíte "nasucho" nebo na tuku? Máte dostatek toho tuku či oleje? Někdo to dělá např. na grilu... Ten fritovací hrnec je ale jistota... Jen je to pak dost mastný, tak pokládáme na papírové ubrousky (nesmí být barevné či voněné...).

 

ma22
hodnocení

Špatně jsem to napsala. Děláme trojobal 2x. Tedy mouka - vejce - strouhanka - vejce - strouhanka.

 

sebod*
hodnocení

0x

Zkus ho dát před obalením do mrazáku (ještě neobalený). A my obalujeme ve vajíčku s hl moukou. A do toho třeba sezamový nebo slunečnicový semínka. Mňamka

elane

Lze ho dát do mrazáku i obalený. Pak se obal usmaží a uvnitř je sýr akorát. Stejně to dělám s obalovaným eidamem. Obaluju 2x.

*jasne*

sebod*

nojo, to ale neobaluješ v těstíčku. Nebo ano?

 

hodnocení

0x
avatar clayman

U nás máme raději hermelín v alobalu. Pomazat olejem, posypat kořením (grilovacím) a zabalit do alobalu jako balíček. Takto celé to dát do trouby nebo na suchou pánev či gril. Z každé strany pořádně prohřát (pomocí pohmatu lze dobře kontrolovat) a hotovo. Je to rychlé a žádné smažení. Pokud je cílem tekutý sýr pak to zkuste! :) A nevyteče nikdy!

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Obalím dvakrát, hlavně hrany hermelínu a dám na půl hodky na mrazák.

Pak rychle usmažit. Trošičku mně vždycky vyteče, ale velmi málo.

 

lidus*
hodnocení

0x

Hermelín rozkrajuji na dvě tenčí kolečka, obaluji v těstíčku (hl. mouka + vejce, trocha mléka) a pak v rozdrcených kukuřičných lupínkách, smažím ve fritéze. Ještě nikdy nevytekl i když je rozkrojený.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Jestliže chcete trošku více dietně, pak na uvařené brambory na talíři položte Hermelín, nahoře křížem nakrojený a talíř šoupněte na 2 minuty do mikrovlnky, Kdo mikrovlnku nemá, stačí přiklopit druhým talířem, přikrýt útěrkou a nechat chvíli v teple. Sýr se rozpustí. S oblohou a tatarkou je to bleskové a skvělé jídlo. *mnam*

culdabulda1*

můžu potvrdit ! - já to dělám v teflonovém rendlíku s pokličkou na vařiči. Zahřeju a nechám dojít. Jako obměnu používám i normální eidam na smažení, nebo i Nivu. Když se chci rozšoupnout - přidám navrch i vajíčko.

 

martinka*
hodnocení

0x
Já sýr nebo hermelím dvakrát obalím, od té doby mi nevytekl.
jabraka*

Ten dvojobal je uveden i v několika receptech na Webu. recepty.vareni.cz/... (dokonce trojobal)

JABRAKA

 

slon
hodnocení

0x

Hospodská vychytávka : do vejce s hl. moukou přidejte trochu bramborového škrobu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]