Nejste přihlášen/a.
Máme doma rádi smažený hermelín. Bohužel nám často částečně vyteče i přes dvojobal. Je lepší ho dělat na rychlo nebo pomalu? Poradíte?
Děkuji
Možná by stačilo dát ho do fritovacího hrnce v sítku... tím se neřeší otáčení a náhodné propichování...
No a osobně "trojobal" nedělám... tedy místo mouka-vejce-strouhanka dávám jen do strouhanky a vajec a opakovaně. Samozřejmě je nutné mít rozpálený olej a smažit prudce - hermelín se ohřeje rychle, strouhankový obal je křupavý...
A smažíte "nasucho" nebo na tuku? Máte dostatek toho tuku či oleje? Někdo to dělá např. na grilu... Ten fritovací hrnec je ale jistota... Jen je to pak dost mastný, tak pokládáme na papírové ubrousky (nesmí být barevné či voněné...).
U nás máme raději hermelín v alobalu. Pomazat olejem, posypat kořením (grilovacím) a zabalit do alobalu jako balíček. Takto celé to dát do trouby nebo na suchou pánev či gril. Z každé strany pořádně prohřát (pomocí pohmatu lze dobře kontrolovat) a hotovo. Je to rychlé a žádné smažení. Pokud je cílem tekutý sýr pak to zkuste! A nevyteče nikdy!
Jestliže chcete trošku více dietně, pak na uvařené brambory na talíři položte Hermelín, nahoře křížem nakrojený a talíř šoupněte na 2 minuty do mikrovlnky, Kdo mikrovlnku nemá, stačí přiklopit druhým talířem, přikrýt útěrkou a nechat chvíli v teple. Sýr se rozpustí. S oblohou a tatarkou je to bleskové a skvělé jídlo.
Ten dvojobal je uveden i v několika receptech na Webu. recepty.vareni.cz/... (dokonce trojobal)
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.