Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte nějaké tipy o menstruaci? Jak se chránit pořádně před červenými kalhotami? Díky
Tuto variantu bych zvolila pouze v době nejvyšší nouze, když by nebyla jiná možnost.
Četla jsem, že se tyto vložky nemají zaměňovat, protože každá je uzpůsobena /vývoj, výroba, použití materiálů/ na jinou hustotu kapaliny.
Mezi krví a močí je opravdu velký rozdíl.
babco. Používají to pacientky po různých onkologických operacích ženských orgánů a nemají s tím problém
Inkontinenční vložky, to ano. Jsou různé velikosti a i dobře tvarované. Ty menší jsou jako silnější vložka s dobrou savostí. Např.: Bella Control Lady extra. Nebo inkontinenční Jessa z Dm drogerie. Prostě hledejte v drogeriích.
Ale ty kalhotky né, ty počítají i se stolicí a jsou mohutné!
...a nejlépe menstruační kalíšek,nejen že se mi líbí ekologičnost a finanční výhoda,ale opravdu neproteče,dobře sedí,nezavazí...určitě doporučuju.Ovšem předem pročíst diskuze,kterou značku pořídit.Já mám Gaia Cup a je supr i recenze má fajn,ale o ostatních značkách bych s raději před koupí početla.
Když si vzpomenu na ty nervy ve škole,v práci-neustálé kontrolování,lítání na wc,proteřené kalhoty až na židli,pořád hlídat abych měla náhradní tampony zlatý kalíšek,dnes bych byla chytřejší
...když čtu o ručnících a inkon.kalhotkách...pokud jde o silnou menzes(proto strach z protečení) řešila bych to s lékařem.Já to oddalovala a dopracovala jsem se cyklické anemii.Fakt to nejsou příjemné stavy,nestojí to za to.
Jestli jde o klasicky silnou menzes,bez jiných obtíží,postačí tampony-doporučuji O.B.Pro Comfort,mají speciální klouzavý povrch,snadno se zavedou i ty největší (to jsou Night tampony) a pojistit to intimkou nebo používat kalíšek jak zminuju výše.
Nad kalíškem jsem také uvažovala. Mohu se prosím, zeptat, jak často je nutná navštěva wc v případě právě té silnější menses?
Kalíšek vyměnuju při silné menzes cca po 3-4hod.nikdy nevytekl,neprosákl,nezavazel.Potom klidně i po 6-8hod.nemám problém vytáhnou a vylít i venku,v přírodě,vždy jsem jen vlhčeným kapesníčkem otřela ruce,trochu i ten kalíšek a zavedla zpět.Když není možnost jej opláchnout,jde jej jen otřít a zavést zpět.
Tampon,i ten nejsilnější-night,mi při stejné síle vydržel tak hodinu.Hlavně noci jsou klidnější,protože mi menzes přichází přesně,ale nejčastěji po probuzení.Takže jsem vstala a nemohla jsem ani za dětma,musela jsem hned na wc a někdy jsem to ani nestihla,tolik toho bylo hned ze startu.Takže kalíšek mi strašně pomohl.
Přijde mi to jako "čistá",jednoduchá metoda,jak na silnou menzes.Hodně diskuzí jsme pročetla na emimino.cz a podle toho vybrala i značku a dokonce jsem si jej tam koupila na bazaru.Kalíšek se sterilizuje,k tomu mému je v sadě i prášek na sterilizaci,sada byla neporušena,kalíšek bílý(po sterilizaci silikon trochu zažloutne)takže bylo vidět,že nebyl užívaný.
No je spousta variant jak se chránit. Buď to si pořídit menstruační kalíšek a jistit to třeba intimkou, klasické tampońy, které taky pro jistotu můžeš jistit intimkou a nebo si pořídit opravdu kvalitní vložky pro silnou menstruaci. Já osobně třeba preferuji vložky, nikdy jsem k tampónům netíhla a měnit to nebudu. A i když mám menstruaci přes 13let, někdy to hold nevychytám a prostě proteču. Proto třeba do práce nosím nádradní kalhotky a když se to stane a dostane se to třeba až na kalhoty/v mém případě monterky, zavážu si hold kolem pasu mikinu. Jde hlavně o to, zkoušet co ti vyhovuje a časem to určitě vychytáš.
Se sukní absolutně nemůžu souhlasit, leda by snad byla z kůže či koženky nebo nějaká batikovaná hrůza všech barev, kde se nějaký flek ztratí. Když se prosákne při sezení až na kalhoty, je to jen na šev, který je pořád schovaný v rozkroku. Když prosákne při sezení na sukni, ani bych se ze židle nezvedala. Flek bude uprostřed zadku pěkně všem na očích. No každopádně tampon vhodné velikosti a k tomu vložka to jistí.
Pokud některá krvácí jak prase při porážce, řešila bych to s gynekologem. Dle mého to není normální. Není normální při menstruaci trpět, omdlívat, být z neustálé ztráty krve anemická, mít migrenu atd. Podle mě je normální průběh menstruace, jako ho mám já. Bez bolesti, výkyvů nálad, s minimální ztrátou krve, skoro o menstruaci ani nevím a mohla bych klidně menstruovat nepřetržitě nijak mě to nerozčiluje ani neomezuje.
Pokud není přes den při silné menstruaci možnost časté výměny vložky, je dobré mít vložky alespoň dvě. Tu horní propustnou. Myslím, že se ještě prodávají. Případně vhodnou velikost vložky inkontinenční. V té době je na nošení vhodnější sukně. Nehrozí nebezpečí, že se vložky budou pod upnutějšími kalhotami rýsovat. Na noc doporučuji dvoje kalhotky. Jedny s hodně velkou vložkou, druhé, raději o číslo větší, s malým složeným ručníkem.
Ty inkontinenční kalhotky i sukně mě pobavily. Což takhle vyzkoušet inkontinenční kalhotky naší babky, ty mají pojmout kolem 2l moči. Tolik menstruační krve zcela jistě nebude ani za několik menstruací, tak neprotečení je zajištěné. No a pod tou sukní by se schovaly. Ale jsou docela drahé, jeden kus vyjde na 30Kč. Jinak sukni s normální vložkou fakt nedoporučuju, protože při protečení do kalhot, je ten šev skrytý mezi nohama a případná skvrna nebude vidět, zvlášť třeba na černých kalhotách. Ovšem na sukni flek bude vidět a to fest. Leda byste volila nějakou batikovanou hrůzu v odstínech hnědo červeno oranžové, takže by se krvavý flek ztratil. Ale na normální sukni vidět bude. Leda tak na koženkové ne, to je plast, ten krev nepropustí.
Za mých mladých let, když nebyly pořádné vložky ani tampony, jsme to řešily nošením sukně a vycpáním jak se dalo. Vzpomínám si, že jedna spolužačka měla nastříhané staré ručníky a takto je používala. Dnes je to možná k smíchu, ale ještě tak před 30 lety to nebylo neobvyklé.
at se deje co se deje vždycky proteču použivam noční always a nestačim první tři dni měnit dcera to ma podobné a každa měla někdy nehodu
Ženy, co mají problém s velmi silnou menstruací, si pochvalují menstruační kalíšek, jištěný ještě vložkou. Kalíšek dokáže zachytit víc krve než vložka.
Dnes už je určitě spousta možností, kdysi nebylo pomalu nic jiného než vata. Jezdila jsem na koni a dodnes si pamatuji, že jsem měla nataženou vatu od brady až na záda a po sesednutí jsem s hrůzou kontrolovala sedlo, jestli není od krve. Ale k dotazu - nejlepší jsou tampony TAMPAX, naprosto spolehlivě vše zadrží, ale nevím jestli se ještě vyrábí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.