Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísavý tlak

Od: conconi® odpovědí: 17 změna:

Nemáte prosím někdo zkušenosti s kolísavým krevním tlakem? Doktorka mi naměřila vyšší tlak a napsala prášky. Nerada beru prášky, když jsem nachlazená, manžel mě honí s Paralenem okolo baráku. Tak jsem zkusila protiútok. Koupila jsem v lékárně certifikovaný měřič krevního tlaku, měřím ho ráno a večer. Koupila jsem orbitrek a obden na něm rajtuju půl hodiny - 9km, 2x týdně jezdím hodinu na koni a dvakrát týdně 20 minut cvičím. Baštím tinkturu z celeru a česneku a každý den lžičku skořice. Většinou mám tlak kolem 130/90 a puls se pohybuje kolem 60, ale najednou mám 149/99, puls 56 a pak zase 117/76 a puls 90. Nechápu to. Když se cítím v pohodě, tak je tlak vysoký a když mi srdce cválá jak o život, tak mám tlak jak leguán.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jinak, vyšší tlak u doktorky může taky být tzv. Syndrom bílého pláště.

pb®
hodnocení

2x

Tak s tím běžte k doktorovi znovu, nejspíš dostanete na den tzv. holtera (či jak se to píše), který bude zaznamenávat tak celých 24 hodin a tak se přesně určí, zda tlak kolísavý je či nikoliv.

hodnocení

2x

Mezi příznaky alergie na skořici patří i silné kolísání srdečního tepu. S tím může souviset i kolísavý krevní tlak. Řekl bych, že si to způsobujete sama "zdravou" samodomo léčbou.

Před časem jsem chtěla žít hodně zdravě a tak jsem si sypala skořici na banán. Po několika dnech mi začalo být divně, někdy i špatně, už si to přesně nepamatuji, ale fakt mi bylo celkově blbě, tak jsem s milou skořicí přestala.

hodnocení

Tak to mě vůbec nenapadlo...*bzum*

hodnocení

Zkusím co to udělá, když s tou skořicí přestanu...

Mě také ne, ale pak jsem dala dotaz sem a zde mi to rádcové vysvětlili.;) Navíc jsem se dočetla, že čínská skořice obsahuje jedy, tak jsem zakoupila v Makrovegetu zaručeně zdravou skořici a mám ji dodnes ve špajzu.

hodnocení

0x

Doktorka vás chce dostat, jako další ovečku zavislou na prášcích na tlak. Měl jsem stejný problém, bylo mi naměřeno 139/89, za pár minut 133/87 a za dalších pár minut 128/85. Jejich tlakoměry jsou tak nepřesné, že u mé dělají průměr z těchto tří měření. Dostal jsem na tento tlak samozřejmě prášky(vysoký*bzum*), ale recept propadl, protože dnes se na vše dávají tabletky, proč asi? Za 6 měsíců, jsem měl tlak bez tabletek 132/85, 128/83 a 125/82. Na prvním místě není zdraví, ale peníze, bohužel!

doplněno 08.11.18 11:29:

Možná máte trošičku vyšší ten nižší tlak, ale asi v normě. Já si tep vůbec neměřím, ještě si dělat hlavu s ním, stačí jeho kontrola u doktora. Jak píši výše, na vše předepsat tabletky, to je nejjednoduší.

hodnocení

Právě z toho mám obavy. Měřím si tlak už druhý měsíc ráno a večer a průměr mi ukazuje 132/89. Navíc si myslím, že když mám někdy i 117/77, tak mi přijde jako blbina brát prášky na vysoký tlak.

hodnocení

Spíš mám obavy z toho, že když mám tlak vyloženě nízký, tak mi srdce cválá jak o život. Když mám "vysoký", tak mám pocit, že se proměňuju v želvu a mám tep za minutu třeba 57

hodnocení

Já bych si tep také neměřila, ale ten tlakoměr ho na mě troubí sám. Ono to také bude tím, že u mě nastoupily příznaky přechodu. Mám návaly horka a bušení srdce...no lepší už to nebude.

hodnocení

0x

Na kolísavý tlak se prodávají specielní bylinné směsi /např.směsi B. Jukla/. Musela byste to vyzkoušet. Na vysoký tlak vyrábím manželovi lék z mixu česneku, zázvoru, jablečného octa, medu, citronové štávy. Skořice trochu nevím, jestli je pro vás dobrá, protože někdy máte tlak vyšší. Například vnučce se po skořici spouští krev z nosu.

hodnocení

Koupila jsem si česnekovou a celerovou tinkturu, ráno si dávám do jogurtu lžičku skořice, ale děkuji za radu, vyzkouším.

jabraka*
hodnocení

0x

Domácí měření krevního tlaku bylo profitesty dost zkritizováno.Jedině automatické ambulantní měření po dobu 24 hodin je objektivní.Sám jsem to zažil několikrát.Při měření 3x za 5 hodin v ambulanci vleže a klidu mám hodnoty 130/75 +- 10Dioma se s těmito podmínkami nikdy nesrovnáte,takže kolísaní +- 10% je vcelku normální.

JABRAKA

hodnocení

Vím, že to nebude naprosto přesné i když jsem ho kupovala v lékárně a stál 1.600Kč. Dnes bohužel neplatí, že když je něco drahé, bude to kvalitní... Na začátku prosince mám jít k doktorce a mají mi dát nějaké měření na celý den. Tak uvidíme. Snad pochopí, že než začnu brát prášky, chci to zkusit nějak jinak.

jabraka*

innera.cz/...

Toto měření je jediný způsob přesného stavu.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Následky vysokého tlaku se projeví až za pár let. Proto je dobré s tím něco dělat jak pohybem, dietou, tak i občasným měřením. Za spolehlivé tlakoměry pokládám neelektronický typ jako aliexpress.com/.... Měření zvládne i jedna osoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]