Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo zkušenosti s kolísavým krevním tlakem? Doktorka mi naměřila vyšší tlak a napsala prášky. Nerada beru prášky, když jsem nachlazená, manžel mě honí s Paralenem okolo baráku. Tak jsem zkusila protiútok. Koupila jsem v lékárně certifikovaný měřič krevního tlaku, měřím ho ráno a večer. Koupila jsem orbitrek a obden na něm rajtuju půl hodiny - 9km, 2x týdně jezdím hodinu na koni a dvakrát týdně 20 minut cvičím. Baštím tinkturu z celeru a česneku a každý den lžičku skořice. Většinou mám tlak kolem 130/90 a puls se pohybuje kolem 60, ale najednou mám 149/99, puls 56 a pak zase 117/76 a puls 90. Nechápu to. Když se cítím v pohodě, tak je tlak vysoký a když mi srdce cválá jak o život, tak mám tlak jak leguán.
Tak s tím běžte k doktorovi znovu, nejspíš dostanete na den tzv. holtera (či jak se to píše), který bude zaznamenávat tak celých 24 hodin a tak se přesně určí, zda tlak kolísavý je či nikoliv.
Mezi příznaky alergie na skořici patří i silné kolísání srdečního tepu. S tím může souviset i kolísavý krevní tlak. Řekl bych, že si to způsobujete sama "zdravou" samodomo léčbou.
Před časem jsem chtěla žít hodně zdravě a tak jsem si sypala skořici na banán. Po několika dnech mi začalo být divně, někdy i špatně, už si to přesně nepamatuji, ale fakt mi bylo celkově blbě, tak jsem s milou skořicí přestala.
Mě také ne, ale pak jsem dala dotaz sem a zde mi to rádcové vysvětlili. Navíc jsem se dočetla, že čínská skořice obsahuje jedy, tak jsem zakoupila v Makrovegetu zaručeně zdravou skořici a mám ji dodnes ve špajzu.
Doktorka vás chce dostat, jako další ovečku zavislou na prášcích na tlak. Měl jsem stejný problém, bylo mi naměřeno 139/89, za pár minut 133/87 a za dalších pár minut 128/85. Jejich tlakoměry jsou tak nepřesné, že u mé dělají průměr z těchto tří měření. Dostal jsem na tento tlak samozřejmě prášky(vysoký), ale recept propadl, protože dnes se na vše dávají tabletky, proč asi? Za 6 měsíců, jsem měl tlak bez tabletek 132/85, 128/83 a 125/82. Na prvním místě není zdraví, ale peníze, bohužel!
Možná máte trošičku vyšší ten nižší tlak, ale asi v normě. Já si tep vůbec neměřím, ještě si dělat hlavu s ním, stačí jeho kontrola u doktora. Jak píši výše, na vše předepsat tabletky, to je nejjednoduší.
Právě z toho mám obavy. Měřím si tlak už druhý měsíc ráno a večer a průměr mi ukazuje 132/89. Navíc si myslím, že když mám někdy i 117/77, tak mi přijde jako blbina brát prášky na vysoký tlak.
Spíš mám obavy z toho, že když mám tlak vyloženě nízký, tak mi srdce cválá jak o život. Když mám "vysoký", tak mám pocit, že se proměňuju v želvu a mám tep za minutu třeba 57
Na kolísavý tlak se prodávají specielní bylinné směsi /např.směsi B. Jukla/. Musela byste to vyzkoušet. Na vysoký tlak vyrábím manželovi lék z mixu česneku, zázvoru, jablečného octa, medu, citronové štávy. Skořice trochu nevím, jestli je pro vás dobrá, protože někdy máte tlak vyšší. Například vnučce se po skořici spouští krev z nosu.
Koupila jsem si česnekovou a celerovou tinkturu, ráno si dávám do jogurtu lžičku skořice, ale děkuji za radu, vyzkouším.
Domácí měření krevního tlaku bylo profitesty dost zkritizováno.Jedině automatické ambulantní měření po dobu 24 hodin je objektivní.Sám jsem to zažil několikrát.Při měření 3x za 5 hodin v ambulanci vleže a klidu mám hodnoty 130/75 +- 10Dioma se s těmito podmínkami nikdy nesrovnáte,takže kolísaní +- 10% je vcelku normální.
JABRAKA
Vím, že to nebude naprosto přesné i když jsem ho kupovala v lékárně a stál 1.600Kč. Dnes bohužel neplatí, že když je něco drahé, bude to kvalitní... Na začátku prosince mám jít k doktorce a mají mi dát nějaké měření na celý den. Tak uvidíme. Snad pochopí, že než začnu brát prášky, chci to zkusit nějak jinak.
Následky vysokého tlaku se projeví až za pár let. Proto je dobré s tím něco dělat jak pohybem, dietou, tak i občasným měřením. Za spolehlivé tlakoměry pokládám neelektronický typ jako aliexpress.com/.... Měření zvládne i jedna osoba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.