Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyperhidróza - Jak se jí zbavit

Od: anonymm* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, už od puberty mě hodně trápí nadměrné pocení. Teď je mi 18 a přijde mi, že mi to zasahuje do života čím dál víc. Dneska se mi udělal flek na zádech jen kvůli tomu, že jsem myla nádobí a měla jsem puštěnou teplou vodu. Když třeba trošku popoběhnu, tak po zastavení se začnu potit tak moc, že ze mě ten pot skoro kape a mám úplně mokré vlasy. Do toho mi ještě většinou zčervená obličej a vypadám jako po hodinovém běhu. Když jsem měla přítele, tak jsem ho nikdy nechtěla držet za ruku, protože jsem věděla, že by se mi ta ruka hned zpotila a v létě jsem se mu skoro vyhýbala, protože to jsem byla zpocená nonstop. Není to o tom, že by se mi začal trošku lesknout obličej, ale jsou to vyloženě proudy potu po celém těle, takže mám i velké problémy s tím, aby mi někdy vydržel makeup. Nadváhu nemám a žiju zdravě, takže jsem si jistá, že to mám genetikou.

Nemá prosím někdo nějakou radu jak se toho zbavit? Jsem už zoufalá, protože mě to každý den omezuje ve spoustě věcech a není to něco, co bych mohla já nebo ostatní lidi ignorovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V odkazu jsou rady, co použít. Pokud nepomohou, měl bys navštívit kožního nebo praktického lékaře. Jak již bylo řečeno, příčin může být mnoho a hyperhidróza může souviset s vážným onemocněním. Kromě komplexnějšího vyšetření (včetně odběrů krve) ti lékař navrhne vhodnou terapii.

vitalia.cz/...

:)

anonymm*
hodnocení

Děkuju za radu, vyzkouším ten Driclor jak tam o něm píšou, tak snad pomůže :)

rv*
hodnocení

2x

Návštěva svého lékaře. Příčin může být tolik, že to na dálku nikdo nevyřeší. Dokonce i skříplé nervy z míchy (plotýnky) mohou vést k nadměrnému pocení a řeší se operativně.

hodnocení

2x

Pokud jsi zdravá (praktická prohlídka) a nemáš problémy se štítnou žlázou, tak se tím bohužel nedá dělat nic. Mám to taky od nástupu puberty a je to peklo. Driclor určitě nepomůže. To by ses v něm musela vykoupat.

liska5
hodnocení

0x

Pokud je to až tak, tak by to měl vědět lékař. Tělo ztrácí potem minerály. Užívejte aspoň ten na pocení nejdůležitější - hořčík. Lepší je, když Vám ho lékař předepíše v prášku, jako Magnosolv. Dá se líp rozdělit na víc dávek a je účinnější. Jezte potraviny s hořčíkem. Pijte čaj ze šalvěje, ale né déle než měsíc. Zkusila bych vyhledat dobrého homeopata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]