Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení ve 14,,co dělat?Rady,tipy

Od: ksbhdbkd odpovědí: 6 změna:
Je mi 14 let a už přes rok se hrozně potím,neustálé koláče v podpaží a to i v zimě.Teď se to však ještě zhoršilo a cítím se čím dál více i když jsem zkusila už snad uplne vsechno.Viděla jsem deodorant Driclor,ale nevim,jestli je pro můj věk vhodný.Pokud by jste měli nějaké rady,byla bych vám neskutečně vděčná,děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ido
28.10.18 09:17
hodnocení

5x

Lékař.

liska5
hodnocení

4x

Je třeba mít dostatek hořčíku ve stravě / kakao, soja, fazole, ořechy, klíčky, vločky/, a pít čaj ze šalvěje. Ten se ale nesmí dlouho, maximálně měsíc. Hořčíku máme ve stravě obecné méně a jeho nedostek způsobuje nejen pocení, ale zhoršuje i nespavost a nervozitu. Určitě bych se zmínila, když někdy budeš u lékaře, že tě to trápí.Lékař může napsat hořčík v prášku Magnosolv. Je to takový chutný šumivý nápoj.. Dobré je ho užívat rozděleně, kvůli postupnému vstřebávání.

ksbhdbkd
hodnocení

Čaj ze šalvěj už piju přes týden a žádné výsledky

lucie*
hodnocení

2x

Měla jsem to samé,byl to děs...pořád si pamatuju ty trapné okamžiky,kdy i po běžném pohybu jsem měla kolca potu na zádech,mokré vlasy a trapé otázky "proč se potíš?"*bum*kdybych to věděla,tak se nepotím,moje image to nebyla*zed*

Časem to přestalo,spíše to přešlo do stresového pocení,ale úplně to přešlo až v 25 letech.Mohl to být stres,protože ponižující otázky a pohledy vedly ke stresu a sebevědomí na nule.

Mohla to být i kila navíc a přemíra cukrů a taky to mohly být v tom věku hormonální změny.Časem se mi projevil výkyv štítné žlázy.

Takže zahájit zdravou životosprávu,omezit zbytečné cukry,hodně sportu a zajít si k lékaři,který může napsat dooručení na endokrinologii (kontrolu funkce štítné žlázy)

elane
hodnocení

0x

Nejdřív nám pověz, jestli náhodou nemáš nadváhu. Protože pokud nadváhu máš, nejlepší rada je, abys zhubla. Tělo, které má nadváhu se nadměrně potí, protože pokud má fungovat, musí zvládat mnohem větší námahu.

Teprve pokud se vyloučí tento důvod pocení, můžou přijít na řadu další rady. Držím palce ať to zvládneš.

*jasne*

ksbhdbkd
hodnocení

Vážím okolo 48 kg,takže nadváha nemám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]