Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Salát z kysaného zelí

Od: rebeka* odpovědí: 19 změna:

Máme domácí kysané zelí ,ale na salát je moc kyselé. V receptech na salát píšou, že se má propláchnout. Nepříjdou vitamíny, které v zelí jsou nazmar? Máte někdo zkušenosti?

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x
Vodu vylijte,nebo vypijte,je výborná :)
Ale samotné zelí neproplachujte.
Přidávám nadrobno nakrájenou cibulku,trocha cukru - dle chuti,dvě lžíce oleje a červenou kápii.
Jedí také oči.

 

lidus*
hodnocení

2x

Já zelí vymačkám a tu vodu vypiju, salát přisladím, vitamíny neřeším.

 

liska5
hodnocení

2x

Lehce naředím vodou, přisladím a vmíchám drobně nasekanou cibuli.

Cibuli nejlépe fialovou a osladit lze třeba agávovým nebo javorovým sirupem. Když je šťáva ze zelí moc ostrá, tak ji upiju*zdravi* a zbytek víc zředím.

 

hodnocení

2x
avatar aja1946

Tyhle návody mě doslova štvou, štáva je to nejzdravější, co v zelí je, tak si to přislaďte, když vám to přjde moc kyselé. ale já své domácí zelí nikdy příliš kyselé nemám.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Neproplachuji. Překrájím, přidám nadrobno cibuli, přisolím, trošku cukru, namelu pepř a olej to celé zjemní. Přidám vodu. A když se mi chce, přistrouhám na sýrovém struhadle mrkev.

Bod č. 1, vymačkám a až pak překrájím. ;)

 

hodnocení

0x

Také dělám svoje kysané zelí a není nijak strašně kyselé. Opravdu neproplachovat, vodu z něho slít a vypít. Já teda z kysaného salát nikdy nedělám. Jak děláte salát z kysaného zelí? Co do něho přidáváte? Já dělám z čerstvého zelí, salát Coleslaw. Teda takový ten můj ;). Nedržím se přísně receptu, zrovna ho mám pěkně odležený v lednici. *mnam*

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Věděli jste, že kysané zelí je vlastně zásadotvorné?

Nevěděla. Věděla jsem je zdravé, ale že je zásadotvorné, jsem nikde nevyčetla. Kde jste to našla?

03.11.18 20:11

Díky. *placni*

04.11.18 10:26

Není zač;)

To jako že po zelí budete zásadovější?

 

 

hodnocení

0x

Pokud nejste v nouzi nejvyšší a nebojujete s kurdějemi, vitamíny v zelí neřešte. Stejně tam skoro žádné nejsou.

Ra, kurděje nemám, :-D ale vitamíny v tom mém domácím zelí určitě jsou. A kdybyste si mohl přijít "čmuchnout", jak krásně voní a hlavně chutná...*mnam*

Které vitamíny a kolik myslíte, že jich tam máte?

Například vitamín "C", ;). Ale bacha na to. Já nemluvím o kysaném zelí kupovaném v supermarketu, nebo jinde. Tam není nic a je to spíše zdraví škodlivé. Mluvím o domácím mléčném kvašení a to je obrovský rozdíl.

A ne že bych všemu co se píše na internetu věřila, ale pozoruji třeba zrovna tohle na vlastním těle. zdravezdravi.cz/...

No třeba v takové brokolici je vitamínu C asi 3x víc, ale jak račte. Já proti zelí taky nic nemám.

Ra, to je jasné, vitamín C je i v jiných potravinách a brokolici miluji a jedla jsem už v době, kdy tady u nás o její existenci neměl nikdo ani potuchy ;). Ale z brokolice holt zelńačku neuděláte. Nebo třeba "segedín", mňam. Už se těším na to svoje. Mám 30 sklenic, právě mi "zraje".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]